ContourPeel

ContourPeel

Mély ráncok, hegek intenzív hámlasztása altatásban

A bőr mélyebb szövetrétegeit érintő ráncok, hegek lézersebészeti hámlasztása és az arcbőr feszesítése. A ContourPeel hámlasztás során az Erbium alapú hangolható hámlasztó lézer egy szkenner segítségével mélyen párologtatja el a bőr rétegeit, ezzel eltünteti a ráncokat és a hegeket. A hámlasztott rétegek alatt felforrósítja a szöveteket, így a kollagénhálózat összehúzódik, s ez természetes módon megemeli a bőrt (lifting hatás). A kezelés hatására az arcbőr kisimul.

Kinek ajánlott?

Akinek az arcán ráncok, mélyebb redők is vannak, vagy a ráncok pliszészerűen sorakoznak az arc két oldalán. Akinek az arcbőrén – korábbi aknés folyamat eredményeként – mélyebb, vagy nagyobb felületű hegek vannak. Akinek a plasztikai sebész még nem javasolt facelifting műtétet, vagy már történt plasztikai műtét, de az arcbőr újra ráncossá vált. Aki szívesen vállal egy bőrsérüléssel és néhány hetes gyógyulással járó látványos hatású kezelést.

Kezelhető felületek

A két arcfél, a teljes arc, vagy az ajak körül.

Előkészítés

A ContourPeel hámlasztást előre egyeztetett időpontban végezzük, a vizsgálat napján nem végezhető el. A kezelést megelőző naptól 10 napon keresztül aciklovir tabletta szedése szükséges (a bőrsérüléssel járó kezelések esetleges herpesz fellobbanást előidéző hatásának elkerülésére).

A kezelés

A ContourPeel hámlasztás során egy nagy sebességű és nagy pontosságú szkenner segítségével elpárologtatjuk a bőr felső rétegeit. A készüléken pontosan beállítható a beavatkozás mélysége, így tervezhető a gyógyulási idő. A keletkező füstöt HEPA szűrővel rendelkező orvosi füstelszívó rendszerrel vezetjük el, hogy a páciens és a kezelő személyzet ne lélegezze be. A kezelés kellemetlenséggel járna, ezért az ajak körüli ráncokat vezetéses (fogászati) érzéstelenítésben, a teljes arcot mélyaltatásban hámlasztjuk.

Munkaképesség, otthoni ápolás

A ContourPeel hámlasztással kezelt bőrfelület egészére kiterjedő bőrsérülés miatt bőrvörösség, nedvezés, esetleg szemhéjduzzanat (ödéma) jelentkezhet még akkor is, ha a szemhéjat külön nem kezeljük, ezért a páciens nem munkaképes. A lézerrel eltávolított bőrrétegek alatti bőrfelület egy száraz, barnás színű lemezt képez, mely megrepedezik, s néhány napon belül, nagy lemezekben leválik. A hámlás után láthatóvá válnak a friss, fiatal bőrrétegek. A kezelés utáni bőr óvatos otthoni ápolást igényel, de egy hét múlva már sminkelhető. A kezelés után 3 hónapig tartó fényvédelmet javaslunk.

Kezelések száma

Egyetlen kezelés szükséges.

A kezelés tudományos háttere

A ContourPeel hámlasztás a Sciton Inc. USA lézergyártó cég Erbium:YAG lézer technológiájával történik. A hangolható hámlasztó lézer (Tunable Resurfacing Laser) alkalmazásával a gyógyulási idő tervezhető, s minden bőrfelületen a biztonságos beavatkozási mélység állítható be. A nagy pontosságú eszköz valódi hámlasztást végez, nem úgy, mint a frakcionált CO2 lézerek okozta következményes hámlás, mely a felső bőrrétegek hő okozta károsodásának másodlagos kísérője. Utóbbi nem tervezhető olyan pontosan, mint az Erbium alapú hangolható hámlasztó lézer. A Dr Derm Anti-Aging Bőrgyógyászat, Esztétikai Lézer és Plasztikai Sebészet - Dr Varju Gábor vezetésével - elsőként alkalmazza a készülékeket és a hozzá kapcsolódó kezelési módszert Magyarországon.

A kezelés ára

A ContourPeel hámlasztás ára 198.000 Ft és 360.000 Ft közé tehető. A különböző kezelési kombinációk esetén további költségekkel jár. A kezelés ára helyi érzéstelenítéssel értendő, a könnyű bódítást, ill. mélyaltatást nem tartalmazza.