Frax-L 4D

Frax-L 4D

A bőrszerkezet teljes megújítása az arcon frakcionált lézerekkel

Két, nagy hatékonyságú frakcionált lézer kombinációja a legteljesebb eredmény érdekében. A Frax-L 3D bőrsérülés nélküli lézeres bőrmegújító kezelés mellett a ProFractional-XC ablatív kezelés gyorsabban gyógyuló felületes módját alkalmazzuk. Így a tágpórusú bőr, felületes ráncok, hegek, májfoltszerű pigmentáció esetén nemcsak a bőr sejtszerkezetének lassú átépülésére számíthatunk, hanem a Frax-L 4D kezelés a sérüléseknek köszönhetően gyors szövetmegújító hatással is bír.

Kinek ajánlott?

Akinek az arcbőre gyulladásos folyamatok lezajlása (acne) és UV-terhelés (napozás, szolárium) következtében pigmentfoltos lett. Akinek az első ráncok megjelentek a bőrén. Akinek korábban aknés (pattanásos) folyamat hegeket hagyott a bőrén, vagy bőrtípusa zsíros, tágpórusú. Aki nem idegenkedik a sérüléssel járó módszerektől, és hajlandó kíméletes, de néhány napos gyógyulással járó kezelésnek is alávetni magát.

Kezelhető felületek

A két arcfél vagy a teljes arc, a nyak, illetve a dekoltázs. Több régió egyidejű kezelése is lehetséges.

Előkészítés

A Frax-L 4D frakcionált kezelést előre egyeztetett időpontban végezzük, a vizsgálat napján nem végezhető el. A kezelést megelőző naptól 10 napon keresztül aciklovir tabletta szedése szükséges (a bőrsérüléssel járó kezelések esetleges herpesz fellobbanást előidéző hatásának elkerülésére).

A kezelés

A Frax-L 4D kezelés során először egy ceruzaszerű kezelőfejjel foltszerű, rövid fényimpulzusokat juttatunk a bőrre. Ezután a szomszédos bőrterület kezelése következik. A kezelés második szakaszában egy szkenner segítségével a lézer mm-ről mm-re haladva apró szúrásokat helyez el a bőrön (frakcionált ablatív kezelés). A keletkező füstöt HEPA szűrővel rendelkező orvosi füstelszívó rendszerrel vezetjük el, hogy a páciens és a kezelő személyzet ne lélegezze be. A kezelés kellemetlenséggel járhat, ezért előtte kenőcsös fájdalomcsillapítást alkalmazunk.

Munkaképesség, otthoni ápolás

A finom bőrsérülések miatt szemhéjduzzanat (ödéma) jelentkezhet még akkor is, ha a szemhéjat külön nem kezeljük, ezért a páciens néhány napig nem munkaképes. A duzzanat elmúlása után azonnal érezhető a feszesítő hatás, de a bőrszerkezet teljes átépüléséhez idő kell. A kezelés utáni bőr óvatos otthoni ápolást igényel, de egy hét múlva már sminkelhető. A kezelés után 3 hónapig tartó fényvédelmet (napszemüveg viselése) javaslunk.

Kezelések száma

A megfelelő eredmény eléréséhez ismételt kezelések elvégzését javasoljuk (2-4 kezelésből álló kúra). A Frax-L 4D kezelésekre havonta kerülhet sor.

A kezelés tudományos háttere

A Frax-L 4D frakcionált kezelés a Quantasystem lézergyártó cég 1540nm-es frakcionált Er:Glass  lézerével történik, mely a lézer energiáját kis frakciókban, oszlopszerűen juttatja a bőrbe. A lézer okozta felmelegedés a sejtek felforrósodását okozza, mely mikroszkópikus méretű károsított oszlopokat eredményez a bőrben (részben elpusztítja a bőrtüneteket okozó kóros állományt). A károsodott területek néhány hónap alatt új sejtekre cserélődnek, így a bőr az oszlopok területén teljesen megújul. A kezelés második szakasza a Sciton Inc. USA lézergyártó cég Erbium:YAG lézer technológiájával történik. A lézer okozta felmelegedés a kollagén összehúzódását eredményezi (természetes lifting hatás), emellett a finom bőrsérülések helyét friss sejtek foglalják el (szövetmegújító hatás). A Dr Derm Anti-Aging Bőrgyógyászat, Esztétikai Lézer és Plasztikai Sebészet - Dr Varju Gábor vezetésével - elsőként alkalmazza a készülékeket és a hozzá kapcsolódó kezelési módszert Magyarországon.

A kezelés ára

A Frax-Laser 4D frakcionált kezelés ára alkalmanként 300.000 Ft (teljes arc).