MicroLaserPeel

MicroLaserPeel

A bőrfelület frissítése kíméletes lézeres hámlasztással

A bőr legfelső rétege, a hám folyamatosan megújul, de a 30-as életévektől ez a folyamat lassulni kezd. A túlzott napozás, vagy a különböző bőrsérülések tartósabban nyomot hagynak, s a hegek, foltok megjelenése mellett az első ráncok is láthatóvá válnak. A MicroLaserPeel hámlasztás során az Erbium alapú hangolható hámlasztó lézer egy szkenner segítségével párologtatja el a bőr felső rétegeit. A nagy pontosságú eszköz valódi hámlasztást végez, nem úgy, mint a frakcionált CO2 lézerek okozta következményes hámlás, mely nem egyenletes, hiszen a felső bőrrétegek hő okozta károsodásának másodlagos kísérője. A CO2 lézer beavatkozási mélysége tehát nem tervezhető olyan pontosan, mint az Erbium alapú hangolható hámlasztó lézeré, így klinikánkon utóbbit alkalmazzuk.

Kinek ajánlott?

Akinek az arcbőre sápadt, igénybevett, apróbb vagy nagyobb ráncok láthatóak a felszínén. Akinek a bőrén – korábbi aknés folyamat eredményeként – kisebb-nagyobb hegek, foltok vannak, vagy a bőr tág pórusú. Akinek a plasztikai sebész által elvégzett facelifting műtét nem hozott kielégítő eredményt, mert a bőr minősége nem újult meg. Aki szívesen vállal egy bőrsérüléssel és néhány napos gyógyulással járó látványos hatású kezelést.

Kezelhető felületek

A két arcfél, a homlok önmagában, a teljes arc, a nyak, a dekoltázs vagy a hát felső része.

Előkészítés

A MicroLaserPeel hámlasztást előre egyeztetett időpontban végezzük, a vizsgálat napján nem végezhető el. A kezelést megelőző naptól 10 napon keresztül aciklovir tabletta szedése szükséges (a bőrsérüléssel járó kezelések esetleges herpesz fellobbanást előidéző hatásának elkerülésére).

A kezelés

A MicroLaserPeel hámlasztás során egy nagy sebességű és nagy pontosságú szkenner segítségével elpárologtatjuk a bőr felső rétegeit. A készüléken pontosan beállítható a beavatkozás mélysége, így tervezhető a gyógyulási idő. A keletkező füstöt HEPA szűrővel rendelkező orvosi füstelszívó rendszerrel vezetjük el, hogy a páciens és a kezelő személyzet ne lélegezze be. A kezelés kellemetlenséggel járhat, ezért előtte kenőcsös fájdalomcsillapítást alkalmazunk. A MicroLaserPeel hámlasztás könnyű bódításban is végezhető, illetve nagyobb beavatkozásokkal együtt mélyaltatásban is.

Munkaképesség, otthoni ápolás

A MicrolaserPeel hámlasztással kezelt bőrfelület egészére kiterjedő bőrsérülés miatt bőrvörösség, enyhe nedvezés, esetleg szemhéjduzzanat (ödéma) jelentkezhet még akkor is, ha a szemhéjat külön nem kezeljük, ezért a páciens néhány napig nem munkaképes. A lézerrel eltávolított bőrrétegek alatti bőrfelület egy száraz, barnás színű lemezt képez, mely megrepedezik, s néhány napon belül, nagy lemezekben leválik. A hámlás után láthatóvá válnak a friss, fiatal bőrrétegek. A kezelés utáni bőr óvatos otthoni ápolást igényel, de egy hét múlva már sminkelhető. A kezelés után 3 hónapig tartó fényvédelmet javaslunk.

Kezelések száma

Egyetlen kezelés hatásos, de kisebb beavatkozási mélység esetén, mely gyorsabb gyógyulással jár (2-3 nap), a kezelés ismételhető.

A kezelés tudományos háttere

A MicroLaserPeel hámlasztás a Sciton Inc. USA lézergyártó cég Erbium:YAG lézer technológiájával történik. A hangolható hámlasztó lézer (Tunable Resurfacing Laser) alkalmazásával a gyógyulási idő tervezhető, s minden bőrfelületen a biztonságos beavatkozási mélység állítható be (így elkerülhető a korábbi CO2 hámlasztó lézerek okozta hegképződés a nyakon és a dekoltázson). A Dr Derm Anti-Aging Bőrgyógyászat, Esztétikai Lézer és Plasztikai Sebészet - Dr Varju Gábor vezetésével - elsőként alkalmazza a készülékeket és a hozzá kapcsolódó kezelési módszert Magyarországon.

A kezelés ára

A MicroLaserPeel hámlasztás ára 69.000 Ft és 240.000 Ft közé tehető. A különböző kezelési kombinációk esetén további költségekkel jár. A kezelés ára helyi érzéstelenítéssel értendő, a könnyű bódítást, ill. mélyaltatást nem tartalmazza.