South Beach Peel

South Beach Peel

Bőrfrissítés lézeres hámlasztással és BBL fototerápiával

A bőr legfelső rétegét érintő súlyos napfényártalom hatékony kezelése, mely a lézeres hámlasztás mellett a pigmentfoltokat és az értágulatok érintő fototerápiás kezelésen alapul. A túlzott napozás, vagy a sérülések okozta hegek, a bőrfelület ráncai, redői ellen. A South Beach Peel hámlasztás során az Erbium alapú hangolható hámlasztó lézer egy szkenner segítségével párologtatja el a bőr felső rétegeit. A nagy pontosságú eszköz valódi hámlasztást végez, nem úgy, mint a frakcionált CO2 lézerek okozta következményes hámlás, mely a felső bőrrétegek hő okozta károsodásának másodlagos kísérője. Utóbbi nem tervezhető olyan pontosan, mint az Erbium alapú hangolható hámlasztó lézer. A hámlasztást megelőzően fototerápiás kezelést végzünk, mely a bőr hámlasztással nem érintett, mélyebb rétegeiben elhelyezkedő problémákat orvosolja.

(Kinek ajánlott?)

Akinek az arcbőre a krónikus napfényártalom, vagy a rendszeres szoláriumozás miatt egyenetlenül pigmentált, szeplős, ráncos. Akinek a bőrén – korábbi aknés folyamat eredményeként – kisebb-nagyobb hegek, foltok vannak, vagy a bőr tág pórusú. Akinek a plasztikai sebész által elvégzett facelifting műtét nem hozott kielégítő eredményt, mert a bőr minősége nem újult meg. Aki szívesen vállal egy bőrsérüléssel és néhány napos gyógyulással járó látványos hatású kezelést.

Kezelhető felületek

A két arcfél, a homlok önmagában, a teljes arc, a nyak, a dekoltázs vagy a hát felső része.

Előkészítés

A South Beach Peel hámlasztást előre egyeztetett időpontban végezzük, a vizsgálat napján nem végezhető el. A kezelést megelőző naptól 10 napon keresztül aciklovir tabletta szedése szükséges (a bőrsérüléssel járó kezelések esetleges herpesz fellobbanást előidéző hatásának elkerülésére).

A kezelés

A South Beach Peel hámlasztás első lépéseként a ForeverYoung BBL kezelést végezzük el, melynek során egy hűtött kezelőfejet érintünk a bőr felületéhez, s az rövid fényimpulzusokat ad le. Ezután egy nagy sebességű és nagy pontosságú szkenner segítségével elpárologtatjuk a bőr felső rétegeit. A készüléken pontosan beállítható a beavatkozás mélysége, így tervezhető a gyógyulási idő. A keletkező füstöt HEPA szűrővel rendelkező orvosi füstelszívó rendszerrel vezetjük el, hogy a páciens és a kezelő személyzet ne lélegezze be. A kezelés kellemetlenséggel járhat, ezért előtte kenőcsös fájdalomcsillapítást alkalmazunk. A South Beach Peel hámlasztás könnyű bódításban is végezhető, illetve nagyobb beavatkozásokkal együtt mélyaltatásban is.

Munkaképesség, otthoni ápolás

A South Beach Peel hámlasztással kezelt bőrfelület egészére kiterjedő bőrsérülés miatt bőrvörösség, enyhe nedvezés, esetleg szemhéjduzzanat (ödéma) jelentkezhet még akkor is, ha a szemhéjat külön nem kezeljük, ezért a páciens néhány napig nem munkaképes. A lézerrel eltávolított bőrrétegek alatti bőrfelület egy száraz, barnás színű lemezt képez, mely megrepedezik, s néhány napon belül leválik. A hámlás után láthatóvá válnak a friss, fiatal bőrrétegek. A kezelés utáni bőr óvatos otthoni ápolást igényel, de egy hét múlva már sminkelhető. A kezelés után 3 hónapig tartó fényvédelmet javaslunk.

Kezelések száma

Egyetlen kezelés hatásos, de kisebb beavatkozási mélység esetén, mely gyorsabb gyógyulással jár (2-3 nap), a kezelés ismételhető.

A kezelés tudományos háttere

A South Beach Peel hámlasztás a Sciton Inc. USA lézergyártó cég Erbium:YAG lézer technológiájával, valamint ForeverYoung BBL fototerápiás eszközével történik. A hangolható hámlasztó lézer (Tunable Resurfacing Laser) alkalmazásával a gyógyulási idő tervezhető, s minden bőrfelületen a biztonságos beavatkozási mélység állítható be (így elkerülhető a korábbi CO2 hámlasztó lézerek okozta hegképződés a nyakon és a dekoltázson). A Dr Derm Anti-Aging Bőrgyógyászat, Esztétikai Lézer és Plasztikai Sebészet - Dr Varju Gábor vezetésével - elsőként alkalmazza a készülékeket és a hozzá kapcsolódó kezelési módszert Magyarországon.

A kezelés ára

A South Beach Peel hámlasztás ára 195.000 Ft és 285.000 Ft közé tehető. A különböző kezelési kombinációk esetén további költségekkel jár. A kezelés ára helyi érzéstelenítéssel értendő, a könnyű bódítást, ill. mélyaltatást nem tartalmazza.