ContourPeel lézeres mélyhámlasztás

ContourPeel lézeres mélyhámlasztás

A ráncok, hegek eltüntetése vezetéses érzéstelenítésben, vagy altatásban

A bőr mélyebb szövetrétegeit érintő ráncok, hegek megoldása és az arcbőr feszesítése lézeres mélyhámlasztás segítségével. A ContourPeel mélyhámlasztás során a nagy teljesítményű amerikai Erbium:YAG hámlasztó lézer egy szkenner segítségével mélyen párologtatja el a bőr rétegeit, ezzel eltünteti a ráncokat és a hegeket. A hámlasztott rétegek alatt felforrósítja a szöveteket, így a kollagénhálózat összehúzódik, s ez természetes módon megemeli a bőrt (lifting hatás). A kezelés hatására az arcbőr kisimul.

Kinek ajánlott a lézeres mélyhámlasztás?

Akinek az arcán ráncok, mélyebb redők is vannak, vagy a ráncok pliszészerűen sorakoznak az arc két oldalán. Akinek az ajak körül dohányzás, a fogazat betegsége vagy a bőr öregedése okán mély ráncok alakultak ki. Akinek az arcbőrén – korábbi aknés folyamat eredményeként – mélyebb, vagy nagyobb felületű hegek vannak. Akinek a plasztikai sebész még nem javasolt facelifting műtétet, vagy már történt plasztikai műtét, de az arcbőr újra ráncossá vált. Aki szívesen vállal egy bőrsérüléssel és néhány hetes gyógyulással járó látványos hatású kezelést.

Kezelhető felületek

A két arcfél, a teljes arc, vagy az ajak körül.

Mélyhámlasztás előkészítése

A ContourPeel mélyhámlasztás előre egyeztetett időpontban történik, a vizsgálat napján nem végezhető el. A kezelést megelőző naptól 10 napon keresztül aciklovir tabletta szedése szükséges (a bőrsérüléssel járó kezelések esetleges herpesz fellobbanást előidéző hatásának elkerülésére). A kezelés előkészítésére és a gyógyulás felgyorsítására a Jean d'Arcel kozmetikai márka plasztikai sebészeti és lézeres kezelésekhez kifejlesztett ArcelMed sorozatának készítményeit ajánljuk.

A kezelés

A ContourPeel mélyhámlasztás során egy nagy sebességű és nagy pontosságú szkenner segítségével elpárologtatjuk a bőr felső rétegeit. A készüléken pontosan beállítható a beavatkozás mélysége, így tervezhető a gyógyulási idő. A keletkező aeroszolokat (sebészeti füstöt) HEPA szűrővel rendelkező orvosi füstelszívó rendszerrel vezetjük el, hogy a páciens és a kezelő személyzet ne lélegezze be. A kezelés kellemetlenséggel járna, ezért az ajak körüli ráncokat vezetéses (fogászati) érzéstelenítésben, a teljes arcot mélyaltatásban hámlasztjuk.

Munkaképesség, otthoni ápolás

A ContourPeel mélyhámlasztás a kezelt bőrfelület egészére kiterjedő bőrsérülés miatt bőrvörösséget, nedvezést, esetleg szemhéjduzzanatot (ödéma) okozhat még akkor is, ha a szemhéjat külön nem kezeljük, ezért a páciens átmenetileg nem lesz munkaképes. A lézerrel eltávolított bőrrétegek alatti bőrfelület egy száraz, barnás színű réteget képez, mely megrepedezik, s néhány napon belül, nagy lemezekben leválik. A hámlás után láthatóvá válnak a friss, rózsaszínű, fiatal bőrrétegek. A kezelés utáni bőr óvatos otthoni ápolást igényel, de egy hét múlva már sminkelhető. A mélyhámlasztás után 1 hónapig a direkt napfény kerülését, utána pedig magas faktorszámú fényvédőkrém használatát javasoljuk.

Kezelések száma

Általában egyetlen kezelés szükséges, de a ContourPeel mélyhámlasztás megfelelő időközzel ismételhető.

A kezelés tudományos háttere

A ContourPeel mélyhámlasztás a Sciton Inc. USA lézergyártó cég Erbium:YAG lézer technológiájával történik. A hangolható hámlasztó lézer (Tunable Resurfacing Laser) alkalmazásával a gyógyulási idő tervezhető, s minden bőrfelületen a biztonságos beavatkozási mélység állítható be. A nagy pontosságú eszköz valódi hámlasztást végez, nem úgy, mint a frakcionált CO2 lézerek okozta következményes hámlás, mely a felső bőrrétegek hő okozta károsodásának másodlagos kísérője. Utóbbi nem tervezhető olyan pontosan, mint az Erbium alapú hangolható hámlasztó lézer. A Dr Derm Anti-Aging Bőrgyógyászat, Esztétikai Lézer és Plasztikai Sebészet - Dr Varju Gábor vezetésével - elsőként alkalmazza a készülékeket és a hozzá kapcsolódó kezelési módszert Magyarországon.

A kezelés ára

A ContourPeel mélyhámlasztás az ajak körül vezetéses érzéstelenítésben 249.000 Ft, teljes arcra altatásban 599.000 Ft. A különböző kezelési kombinációk esetén, mint a ProFractional-XC bőrszerkezet megújítás és a LaserEyelidLift lézeres szemhéjplasztika további költségekkel jár.

Klinikánk 2020. májusában bevezetett “Covid-19 járványügyi protokoll”-ját fenntartjuk, de a helyszíni kötelező tesztelést 2022.májusától felfüggesztettük. Klinikánk higiénikus szakembert alkalmaz a protokoll felülvizsgálata és az újabb intézkedések bevezetése céljából. Kérjük a biztonsági protokoll maradéktalan betartását, pácienseink és munkatársaink védelmében.