Hegek feltöltése hyaluronsavval

Hegek feltöltése

A besüppedt hegek mikrosebészeti fellazítása, majd a hegek feltöltése a bőrben természetesen viselkedő hyaluronsavval

Az arcon található mély, besüppedt, behúzódott hegek zavaróan egyenetlenné teszik a bőrfelszínt. Ezek kezelése igen nehéz, még a legmélyebb lézeres hámlasztó kezelések után is megmaradhatnak. Rendelőnkben ezeket kombinált kezeléssel simítjuk.

Kinek ajánlotta hegek feltöltése?

Akinek a bőrén bárányhimlő vagy csomós aknebetegség után mély, besüppedt, behúzódott hegek alakultak ki.

Kezelhető felületek

Elsősorban az arcon elhelyezkedő besüppedt hegek.

 Előkészítés

A hegek feltöltése előre egyeztetett időpontban történik.

 A kezelés

A terápia lényege, hogy első körben helyi érzéstelenítés után a hegeket alámetsszük egy speciális eszközzel, és sérülést nem okozó pulzáló festéklézerrel kezeljük (Subcision PDL kezelés). A gyógyulás után a heget feltöltjük a töltőanyaggal. Az alámetszés átmetszi a bőrt a mélybe horgonyzó rosthálózatot, ez után már jól simítható a megfelelően beinjektált anyaggal.

Munkaképesség, otthoni ápolás

A hegek mikrosebészeti alámetszése és feltöltése után a kezelt területen bőrvörösség, duzzanat (ödéma), bevérzés lehetséges. A kezelés után a terület óvatos otthoni ápolást igényel.

 Kezelések száma

A hegek általában egyetlen kezelés után eltűnnek. Kivételes esetekben korrekcióra is szükség lehet. A feltöltő anyag nagy része fél-egy éven belül eltűnik a beadás helyéről, s bár stimulálja a saját hyaluronsav termelést, ilyenkor a kezelést ismételni kell.

Klinikánk 2020. májusában bevezetett “Covid-19 járványügyi protokoll”-ját fenntartjuk, de a helyszíni kötelező tesztelést 2022.májusától felfüggesztettük. Klinikánk higiénikus szakembert alkalmaz a protokoll felülvizsgálata és az újabb intézkedések bevezetése céljából. Kérjük a biztonsági protokoll maradéktalan betartását, pácienseink és munkatársaink védelmében.