Hialuronsavas ajaktöltés

Ajaktöltés hialuronsavval

Az ajaktöltés a XXI. század egyik legmeghatározóbb esztétikai trendje. Az ajakkontúr az arc szépségének meghatározó eleme, beszéd közben a beszélgetőpartner a szemünk után az ajkunkat nézi a legtöbbet. Sokak számára jelent esztétikai problémát a túl keskeny, eredendően kicsi, vagy idővel elkeskenyedett ajak. Néhány hialuronsavas ajaktöltés, s Tiéd lehet a megálmodott ajak!

A modern hialuronsavas feltöltő anyagokkal az ajak formája, teltsége kiválóan korrigálható. A feltöltőanyagokat gyártó cégek a száj anatómiájának ismeretében speciális hialuronsavas töltőanyagokat állítanak elő, melyek "bírják a gyűrődést": az ajkak mozgásának hosszú időn keresztül ellenállnak, ugyanakkor a száj természetes tapintású marad. Vezetéses érzéstelenítését követően fájdalommentesen végezhető el a hialuronsavas ajakfeltöltés, melynek során az ajkak határvonalainál és szükség esetén mélyebben kis mennyiségű töltőanyagot injektálunk a bőrbe és a bőr alá. Az ajak ettől kifejezőbbé, karakteresebbé válik. A hialuronsavas ajaktöltés során az ajak tömegének esztétikus korrekciója a cél, nem a médiából ismert, kevésbé esztétikus, túltöltött ajkak elérése. Az alkalmazott feltöltő anyag az irharéteg alapállományának legfőbb alkotója, a hyaluronsav, mely természetes módon viselkedik a bőrben. Szilikont vagy kollagént még ajakfeltöltésre sem használunk. A hialuronsavas ajakfeltöltés után enyhe bevérzés, duzzanat néhány napig előfordulhat, de az esetek nagy részében már másnapra panaszmentes.

Az első ajaktöltés során nem injektálunk 0,7-1,0ml-nél nagyobb mennyiségű hialuronsavat ajkakba. Az elképzelt ideális méretet a második ajaktöltés során a legcélszerűbb kialakítani, amikor már látjuk, hogyan rendeződött el az első alkalommal beadott hialuronsav injekció az ajkakban. A kezelés után jelenkező duzzanat sokak számára a túltöltött ajak képzetét kelti, de nem a végleges állapotot mutatja, hiszen az ödéma megszűnése után tűnik elő a hialuronsavas feltöltés végeredménye.

A hialuronsavas ajaktöltéshez a legnagyobb (egyben legmegbízhatóbb) gyártók termékeit használjuk. Klnikánkon orvosok (plasztikai sebész) végzik a hialuronsavval történő feltöltő kezeléseket, volumenpótlást, valamint a botox kezelést. Csak az orvosok lehetnek birtokában annak az ismeretanyagnak, amely az "orvostechnikai eszköz"-nek minősülő feltöltőanyagok szakszerű beadásához és az esetleges szövődmények elhárításához kell. Csak egy orvosi rendelő lehet kellően felszerelt és felkészült higiéniai és közegészségügyi szempontból.

Klinikánk 2020. májusában bevezetett járványügyi protokollját fenntartjuk. Biztonsági intézkedéseink pácienseink védelmét szolgálják.