LaserEyelidLift szemhéj fiatalítás

LaserEyelidLift lézeres szemhéj fiatalítás

Szemhéj hámlasztás és frakcionált lézeres feszesítés

A szemhéj meggyengülése, lógása gyakran plasztikai beavatkozást igényel, ám a kimetszés nem ajánlott olyan esetekben, amikor a szemhéj meglazult ugyan – ezért esztétikailag zavaró – ám nincs elegendő kimetszhető szövet. Akinél korábban szemhéjplasztikát végeztek, az ismételt műtéti beavatkozás előtt érdemes a szövetek természetes megújulási képességét kihasználó lézeres módszert igénybe venni. A frakcionált lézeres szövetfeszesítő technika nagy biztonsággal végezhető a vékony szemhéjon, annak természetes, műtét nélküli feszesebbé válását eredményezve.

Kinek ajánlott?

Akinek a tekintete fáradtnak tűnik, s ez a szem környéki bőr minőségének romlására vezethető vissza. Akinek szemhéja meggyengült, lógni kezdett, de a pillasort még nem éri el. Akinek a plasztikai sebész még korainak tartja a műtéti kimetszés elvégzését. Akinek már volt szemhéjplasztikai műtéte, de a szemhéj újra meggyengült. Aki egyelőre nem szeretne műtéti beavatkozást, s a kíméletesebb lézeres bőrmegújítást érzi időszerűnek. Akinek az arcbőrét valamilyen bőrsérülést okozó (ablatív) vagy bőrsérülést nem okozó (non-ablatív) technikával fiatalítjuk, s a szem környékére különös figyelmet szeretne szentelni. Aki kizárólag a szem környékét szeretné kezeltetni.

Kezelhető felületek

A felső és az alsó szemhéj.

Előkészítés

A LaserEyelidLift kezelést előre egyeztetett időpontban végezzük, a vizsgálat napján csak a szabad kapacitások függvényében végezhető el. A kezelést megelőző naptól 10 napon keresztül aciklovir tabletta szedése szükséges (a bőrsérüléssel járó kezelések esetleges herpesz fellobbanást előidéző hatásának elkerülésére).

A szemhéj lézeres fiatalító kezelése

A LaserEyelidLift során a teljes felső szemhéjat - a pillasortól a szemöldök vonaláig -, illetve az alsó szemhéjat kezeljük. Először egy szkenner segítségével a bőrfelületet lehámlasztjuk, majd a lézer mm-ről mm-re haladva apró szúrásokat helyez el a bőrön (frakcionált ablatív kezelés). A keletkező füstöt HEPA szűrővel rendelkező orvosi füstelszívó rendszerrel vezetjük el, hogy a páciens és a kezelő személyzet ne lélegezze be. A kezelés kellemetlenséggel járhat, ezért előtte kenőcsös fájdalomcsillapítást alkalmazunk. A LaserEyelidLift kezelés könnyű bódításban is végezhető, illetve nagyobb beavatkozásokkal együtt mélyaltatásban is.

Munkaképesség, otthoni ápolás

A finom bőrsérülések miatt a szemhéj duzzanata (ödéma) jelentkezik, ezért a páciens néhány napig nem munkaképes. A szemhéj duzzanatának elmúlása után azonnal érezhető a feszesítő hatás, de a bőrszerkezet teljes átépüléséhez idő kell. A kezelés utáni bőr óvatos otthoni ápolást igényel, de egy hét múlva már sminkelhető. A kezelés után 3 hónapig tartó fényvédelmet (napszemüveg viselése) javaslunk.

Kezelések száma

Egyetlen kezelés hatásos, de a kezelés igény szerint ismételhető.

A kezelés tudományos háttere

A LaserEyelidLift lézeres szemhéj fiatalítás a Sciton Inc. USA lézergyártó cég Erbium:YAG alapú hangolható bőrfiatalító lézerével (Tunable Resurfacing Laser) történik. A lézer okozta felmelegedés a kollagén összehúzódását eredményezi (természetes lifting hatás), emellett a finom bőrsérülések helyét friss sejtek foglalják el (szövetmegújító hatás). A Dr Derm Anti-Aging Bőrgyógyászat, Esztétikai Lézer és Plasztikai Sebészet - Dr Varju Gábor vezetésével - elsőként alkalmazza a készülékeket és a hozzá kapcsolódó kezelési módszert Magyarországon.

A kezelés ára

A LaserEyelidLift szemhéj fiatalító és feszesítő kezelés ára 249.000 Ft (alsó vagy felső szemhéj), illetve 349.000,- Ft (alsó és felső szemhéj együtt). A kezelés ára helyi érzéstelenítéssel értendő, a könnyű bódítást, ill. mélyaltatást nem tartalmazza.

Klinikánk 2020. májusában bevezetett “Covid-19 járványügyi protokoll”-ját fenntartjuk, de a helyszíni kötelező tesztelést 2022.májusától felfüggesztettük. Klinikánk higiénikus szakembert alkalmaz a protokoll felülvizsgálata és az újabb intézkedések bevezetése céljából. Kérjük a biztonsági protokoll maradéktalan betartását, pácienseink és munkatársaink védelmében.