ProFractional-XC frakcionált rejuvenáció

ProFractional-XC lézeres frakcionált rejuvenáció

A bőrszerkezet teljes megújítása az arcon vagy a test bőrén

A bőr legfelső rétege, a hám folyamatosan megújul, ez jellemző idős korra is, bár a folyamat lelassul. A mélyebb szövetrétegek, különösen az irha, ahol a rugalmas és kollagén rostok találhatóak, folyamatosan gyengül. Az Erbium alapú frakcionált lézer oszlopszerűen távolítja el a hám és az irha egy részét, így annak helyét új sejtek foglalják el. A ProFractional-XC rejuvenáció során kb. 25%-os lefedéssel a szerkezet ¼-ét távolítjuk el, így pld. egy 40 éves páciens – kezelt rétegben elhelyezkedő – bőrsejtjeinek átlag életkora egyetlen kezeléssel 30 évre csökken. A ProFractional-XC jelentős szövetfeszesítő hatással is bír, így az arc, a nyak, a dekoltázs, vagy a test kiválasztott részének bőrét természetes módon, műtét nélkül feszesíti.

Kinek ajánlott a ProFractional-XC frakcionált rejuvenáció?

Akinek az arcbőre sápadt, igénybevett, apróbb vagy nagyobb ráncok láthatóak a felszínén. Akinek a bőrén – korábbi aknés folyamat eredményeként – kisebb-nagyobb hegek vannak. Akinek nemcsak a felhámot, hanem az alátámasztó szöveteket is igénybe vette a sok napozás, szoláriumozás. Akinek a plasztikai sebész még korainak tartja a facelifting műtét elvégzését. Akinek már volt facelifting műtéte, de az arcbőr meglazult, fáradtnak tűnik. Aki egyelőre nem szeretne műtéti beavatkozást, s a kíméletesebb lézeres bőrmegújítást érzi időszerűnek. Aki a lézeres bőrmegújítást szemhéjfeszesítéssel szeretné kombinálni.

Kezelhető felületek

A két arcfél, vagy a teljes arc, a nyak, a dekoltázs, a felkar, a has, a belső comb.

A ProFractional-XC frakcionált rejuvenáció előkészítése

A ProFractional-XC bőrfiatalító kezelést előre egyeztetett időpontban végezzük, a vizsgálat napján csak akkor végezhető el, ha rendelkezünk szabad kapacitással. A kezelést megelőző naptól 10 napon keresztül aciklovir tabletta szedése szükséges (a bőrsérüléssel járó kezelések esetleges herpesz fellobbanást előidéző hatásának elkerülésére).

A ProFractional-XC frakcionált rejuvenáció

A ProFractional-XC frakcionált rejuvenáció során egy szkenner segítségével a lézer mm-ről mm-re haladva apró szúrásokat helyez el a bőrön (frakcionált Er:YAG ablatív kezelés). A keletkező füstöt HEPA szűrővel rendelkező orvosi füstelszívó rendszerrel vezetjük el, hogy a páciens és a kezelő személyzet ne lélegezze be. A kezelés kellemetlenséggel járhat, ezért előtte kenőcsös fájdalomcsillapítást alkalmazunk. A ProFractional-XC kezelés könnyű bódításban is végezhető, illetve nagyobb beavatkozásokkal együtt mélyaltatásban is.

Munkaképesség, otthoni ápolás

A finom bőrsérülések miatt szemhéjduzzanat (ödéma) jelentkezhet még akkor is, ha a szemhéjat külön nem kezeljük, ezért a páciens néhány napig nem munkaképes. A duzzanat elmúlása után azonnal érezhető a feszesítő hatás, de a bőrszerkezet teljes átépüléséhez idő kell. A kezelés utáni bőr óvatos otthoni ápolást igényel, de egy hét múlva már sminkelhető. A kezelés után 3 hónapig tartó fényvédelmet (napszemüveg viselése) javaslunk.

Kezelések száma

Már egyetlen ProFractional-XC frakcionált rejuvenáció is hatásos, de kisebb beavatkozási mélység esetén, mely gyorsabb gyógyulással jár (2-3 nap), a kezelés ismétlendő.

A kezelés tudományos háttere

A ProFractional-XC frakcionált rejuvenáció a Sciton Inc. USA lézergyártó cég Erbium:YAG lézer technológiájával történik. A lézer okozta felmelegedés a kollagén összehúzódását eredményezi (természetes lifting hatás), emellett a finom bőrsérülések helyét friss sejtek foglalják el (szövetmegújító hatás). A Dr Derm Anti-Aging Bőrgyógyászat, Esztétikai Lézer és Plasztikai Sebészet - Dr Varju Gábor vezetésével - elsőként alkalmazza a készülékeket és a hozzá kapcsolódó kezelési módszert Magyarországon.

A kezelés ára

A ProFractional-XC frakcionált módszerrel a teljes arc kezelése 349.000 Ft, a teljes arc és szemkörnyék együtt 499.000,- Ft. A különböző kezelési kombinációk esetén további költségekkel jár. A kezelés ára helyi érzéstelenítéssel értendő, a könnyű bódítást, ill. mélyaltatást nem tartalmazza.

Klinikánk 2020. májusában bevezetett “Covid-19 járványügyi protokoll”-ját fenntartjuk, de a helyszíni kötelező tesztelést 2022.májusától felfüggesztettük. Klinikánk higiénikus szakembert alkalmaz a protokoll felülvizsgálata és az újabb intézkedések bevezetése céljából. Kérjük a biztonsági protokoll maradéktalan betartását, pácienseink és munkatársaink védelmében.