Rhinophyma orrformázás

Rhinophyma orrformázás

Megnövekedett orr formálása rádióhullámmal működő eszközzel (ambuláns módszer)

Az orr szöveteinek megvastagodása, az orr formai változása a rozácea nevű, értágulatokkal járó  gyulladásos bőrbetegség legsúlyosabb stádiumában jelentkezik, de önállóan is előfordulhat. A rhinophymának nevezett betegségben a karfiolszerűen megnövekvő orr komoly esztétikai problémát jelent viselőjének. A rinofima betegséggel érintett orr eredeti formájának visszaállítása rádióhullámmal működő késsel lehetséges. A Rhinophyma orrformázás során a szobrászathoz hasonló módszerrel, rétegenként távolítjuk el a felesleges szövetrétegeket.

Kinek ajánlott?

Akinek az orra karfiolszerűen megnövekedett, az orrcimpák vastagsága, vagy az orr egésze megváltozott. Akinek az orra rhinophyma betegséggel érintett.

Kezelhető felületek

Az orr.

Előkészítés

A Rhinophyma orrformázást előre megbeszélt időpontban végezzük.

A kezelés

A Rhinophyma orrformázás során finom tűvel és gömbelektródával addig vékonyítjuk a megnagyobbodott orr szöveteit, amíg a páciens által hozott régi fényképen látható eredeti orrformához hasonlót nem érünk el. A keletkező füstöt HEPA szűrővel rendelkező orvosi füstelszívó rendszerrel vezetjük el, hogy a páciens és a kezelő személyzet ne lélegezze be.

Munkaképesség, otthoni ápolás

A bőrsérülések, és az azt követő pörkösödés miatt a Rhinophyma orrformázás után a páciens 1-2 hétig nem munkaképes. A kezelés utáni bőr óvatos otthoni ápolást igényel, s egy hónapig tartó fényvédelmet mindenképpen javaslunk.

Kezelések száma

A probléma egyetlen kezeléssel megoldódik.

A kezelés tudományos háttere

A kezeléshez használt Fit4Surgery rádiófrekvenciás kést Dr Varju Gábor vezetésével fejlesztették ki, s jelenleg többszáz szakember használja Egyiptomban, Szaúd-Arábiában, az Egyesült Arab Emirátusokban, Kuwaitban, Hong-Kongban, Svédországban, Németországban, Belgiumban, Angliában, Olaszországban, Romániában, Szlovákiában és Magyarországon. A készülék finom elektródája segítségével a rádiófrekvenciás áramot a kezelendő szövetekbe vezetjük, ahol a sejtek víztartalma felforrósodik és a szövet elpárolog, így a felesleges szövet eltűnik. A Dr Derm Anti-Aging Bőrgyógyászat, Esztétikai Lézer és Plasztikai Sebészet - Dr Varju Gábor vezetésével - elsőként alkalmazza a készüléket és a hozzá kapcsolódó kezelési módszert Magyarországon.

A kezelés ára

A Rhinophyma orrformázás radiosebészettel 250.000 Ft, lézerrel 500.000 Ft.

Klinikánk 2020. májusában bevezetett “Covid-19 járványügyi protokoll”-ját fenntartjuk, de a helyszíni kötelező tesztelést 2022.májusától felfüggesztettük. Klinikánk higiénikus szakembert alkalmaz a protokoll felülvizsgálata és az újabb intézkedések bevezetése céljából. Kérjük a biztonsági protokoll maradéktalan betartását, pácienseink és munkatársaink védelmében.