Scarless PDL hegkezelés festéklézerrel

Scarless PDL hegkezelés

Hegkezelés pulzáló festéklézerrel és injekciós infiltrálással

Hegkezelés céljára a pulzáló festéklézert (Pulsed Dye Laser; PDL) használjuk, mely egyedülálló módon képes a sérült bőr megújítására. A pulzáló festéklézerrel történő hegkezelés hatására a bőr természetes úton, saját kötőszöveti elemeinek újjáépülése révén, alulról tölti fel a besüppedt heget. A hipertórfiás hegek és keloidok esetén a vörös színt adó ereket zárjuk el, mely lelassítja a túlburjánzó heg további növekedését. A vaskosabb hegek injekciós kezelését is elvégezzük, amennyiben a heg viselkedése alapján szükségesnek ítéljük.

(Kinek ajánlott?)

Akinek besüppedt, vagy kiemelkedő, vörös, vagy halványvörös színű, szabályos műtéti, vagy szabálytalan baleseti hegek találhatóak a bőrén.

(Kezelhető felületek)

Kevés kivétellel bármely bőrfelszínen.

(Előkészítés)

A Scarless PDL kezelés különösebb előkészítést nem igényel, általában már a vizsgálat napján el tudjuk végezni.

(A kezelés)

A Scarless PDL kezelés során egy ceruzaszerű kezelőfejjel foltszerű, rövid fényimpulzusokat juttatunk a bőrre. Az alkalmazott hideglevegős hűtés megakadályozza a bőr égési sérülését. A kezelés enyhe kellemetlenséggel járhat, jellemzően fájdalommentes. A vaskosabb hegeket injekciós kezelésben részesítjük.

(Munkaképesség, otthoni ápolás)

A bőrsérülést nem okozó Scarless PDL kezelés után a páciens azonnal munkaképes. Enyhe, általában néhány óra alatt múló bőrvörösség, vagy a sérült erek területén kialakuló bevérzéses foltok (purpura), melyek a kezelés hatásosságát jelzik, 5-7 nap alatt elmúlnak. Ezek mindig átmenetiek, ám zavaró megjelenésük miatt – amennyiben a hegek látható bőrfelületen vannak - esetleg néhány nap betegállomány javasolt. A kezelés utáni bőr óvatos otthoni ápolást igényel, s egy hónapig tartó fényvédelmet mindenképpen javaslunk.

(Kezelések száma)

Akár egyetlen kezelés hatásos lehet, de a tökéletes eredmény eléréséhez ismételt kezelések elvégzését javasoljuk (4-8 kezelésből álló kúra). A Scarless PDL kezelésekre 2-3 hetente kerülhet sor.

(A kezelés tudományos háttere)

A Scarless PDL kezelés a Cynosure Inc. USA lézergyártó cég Cynergy nevű pulzáló festéklézerével történik. Nevét onnan kapta, hogy a vér festékanyagában, a hemoglobinban tökéletesen elnyelődő lézerfényt különleges módon: szerves festék villanófénnyel történő gerjesztésével állítják elő. A Dr Derm Anti-Aging Bőrgyógyászat, Esztétikai Lézer és Plasztikai Sebészet - Dr Varju Gábor vezetésével - elsőként alkalmazza a készüléket és a hozzá kapcsolódó kezelési módszert Magyarországon.

(A kezelés ára)

A Scarless PDL kezelés ára alkalmanként 29.000 Ft-tól kezdődik, a kezelendő hegek számától függően. Injekciós infiltrálás esetén a felár 20.000 Ft-tól kezdődik.

Klinikánk 2020. májusában bevezetett “Covid-19 járványügyi protokoll”-ját fenntartjuk. Klinikánk higiénikus szakembert alkalmaz a protokoll felülvizsgálata és az újabb intézkedések bevezetése céljából. Kérjük a biztonsági protokoll maradéktalan betartását, pácienseink és munkatársaink védelmében.