Scheiner-féle lézeres szemhéjplasztika

Scheiner-féle lézeres szemhéjplasztika

Petyhüdt, ráncos alsó és felső szemhéj intenzív hámlasztása és feszesítése

Az alsó szemhéjat érintő ráncok, valamint a petyhüdtségből adódó táskák lézersebészeti feszesítése. A Scheiner-féle lézeres szemhéjplasztika során az Erbium:YAG hangolható hámlasztó lézer egy szkenner segítségével mélyen párologtatja el a bőr rétegeit. A hámlasztott rétegek alatt felforrósítja a szöveteket, így a kollagénhálózat összehúzódik, s ez természetes módon megemeli a bőrt (lifting hatás). A kezelés hatására a szemhéj bőre kisimul.

Kinek ajánlott a lézeres szemhéjplasztika?

Akinek az alsó szemhéja petyhüdt, táskás, ráncos. Akinek a plasztikai sebész felső szemhéj plasztikát végzett, de az alsó szemhéj műtétét még nem tartotta időszerűnek. Aki szívesen vállal egy bőrsérüléssel és néhány hetes gyógyulással járó látványos hatású kezelést.

Kezelhető felületek

Az alsó és felső szemhéj.

Előkészítés

A Scheiner-féle lézeres szemhéjplasztikát előre egyeztetett időpontban végezzük, a vizsgálat napján csak a szabad kapacitás függvényében végezhető el. A kezelést megelőző naptól 10 napon keresztül aciklovir tabletta szedése szükséges (a bőrsérüléssel járó kezelések esetleges herpesz fellobbanást előidéző hatásának elkerülésére).

A kezelés

A Scheiner-féle lézeres szemhéjplasztika során egy nagy sebességű és nagy pontosságú szkenner segítségével elpárologtatjuk a bőr felső rétegeit. A készüléken pontosan beállítható a beavatkozás mélysége, így tervezhető a gyógyulási idő. A keletkező füstöt HEPA szűrővel rendelkező orvosi füstelszívó rendszerrel vezetjük el, hogy a páciens és a kezelő személyzet ne lélegezze be. A kezelés kellemetlenséggel járna, ezért helyi kenőcsös és vezetéses (injekciós) érzéstelenítésben végezzük.

Munkaképesség, otthoni ápolás

A Scheiner-féle lézeres szemhéjplasztikai beavatkozással érintett bőrfelület egészére kiterjedő bőrsérülés miatt bőrvörösség, nedvezés, szemhéjduzzanat (ödéma) jelentkezik, ezért a páciens nem munkaképes. A lézerrel eltávolított bőrrétegek alatti bőrfelület egy száraz, barnás színű lemezt képez, mely megrepedezik, s néhány napon belül, nagy lemezekben leválik. A hámlás után láthatóvá válnak a friss, fiatal bőrrétegek. A kezelés utáni bőr óvatos otthoni ápolást igényel, de egy hét múlva már sminkelhető. A kezelés után 3 hónapig tartó fényvédelmet javaslunk.

Kezelések száma

Egyetlen kezelés szükséges.

A kezelés tudományos háttere

A Scheiner-féle lézeres szemhéjplasztika alapját képező ContourPeel hámlasztás a Sciton Inc. USA lézergyártó cég Erbium:YAG lézer technológiájával történik. A hangolható hámlasztó lézer (Tunable Resurfacing Laser) alkalmazásával a gyógyulási idő tervezhető, s minden bőrfelületen a biztonságos beavatkozási mélység állítható be. A nagy pontosságú eszköz valódi hámlasztást végez, nem úgy, mint a frakcionált CO2 lézerek okozta következményes hámlás, mely a felső bőrrétegek hő okozta károsodásának másodlagos kísérője. Utóbbi nem tervezhető olyan pontosan, mint az Erbium alapú hangolható hámlasztó lézer. A Dr Derm Anti-Aging Bőrgyógyászat, Esztétikai Lézer és Plasztikai Sebészet - Dr Varju Gábor vezetésével - elsőként alkalmazza a készülékeket és a hozzá kapcsolódó kezelési módszert Magyarországon.

A kezelés ára

A Scheiner-féle lézeres szemhéjplasztika ára 280.000 Ft. A kezelés ára helyi érzéstelenítéssel értendő, a könnyű bódítást, ill. mélyaltatást nem tartalmazza.

Klinikánk 2020. májusában bevezetett “Covid-19 járványügyi protokoll”-ját fenntartjuk, de a helyszíni kötelező tesztelést 2022.májusától felfüggesztettük. Klinikánk higiénikus szakembert alkalmaz a protokoll felülvizsgálata és az újabb intézkedések bevezetése céljából. Kérjük a biztonsági protokoll maradéktalan betartását, pácienseink és munkatársaink védelmében.