MycoLaser

MycoLaser

Körömgomba lézeres kezelése

A körömlemez gombás fertőzés okozta elváltozásainak lézeres kezelése, a körömlemez megsértése vagy eltávolítása nélkül.

(Kinek ajánlott?)

Akinek egyik, vagy mindkét lábán, egy, vagy több körme gombás fertőzés következtében megváltozott: megvastagodott, elszíneződött, vagy törékennyé vált. Aki a körömlemez műtéti eltávolítása nélkül, kíméletes kezelési módszerrel szeretné a körömlemez egészségét helyreállítani. Akinek a külsődleges kezelés (ecsetelő, gombaellenes körömlakk, krém), vagy belsőleg szedett gyógyszer nem hozott megfelelő eredményt. Akinek a gyógyszeres kezelés ellenjavallt, vagy egyszerűen nem szeretne gombaellenes gyógyszert szedni.

(Kezelhető felületek)

A láb körmei.

(Előkészítés)

A MycoLaser kezelés különösebb előkészítést nem igényel, általában már a vizsgálat napján el tudjuk végezni.

(A kezelés)

A MycoLaser kezelés során egy ceruzaszerű kezelőfejjel foltszerű, rövid fényimpulzusokat juttatunk a körömlemezkre, mely hirtelen felmelegedést okoz. Az alkalmazott hideglevegős hűtés enyhíti a felmelegítés okozta kellemetlen érzést. A kezelés enyhe kellemetlenséggel járhat, jellemzően fájdalommentes.

(Munkaképesség, otthoni ápolás)

A sérülést nem okozó MycoLaser kezelés után a páciens azonnal munkaképes. A kezelt terület enyhe érzékenysége, vörössége vagy duzzanata előfordulhat.

(Kezelések száma)

Akár egyetlen kezelés hatásos lehet, de a tökéletes eredmény eléréséhez ismételt kezelések elvégzését javasoljuk (4 kezelésből álló kúra). A kezelésekre 2 hetente kerülhet sor.

(A kezelés tudományos háttere)

A MycoLaser kezelés a Cynosure Inc. USA lézergyártó cég hosszú pulzusú Nd:YAG lézerével történik. A lézer fénye felmelegíti a körömágyat és a körömlemezt, s elpusztítja a kifejlett gombát és a spórákat. Kiterjedt fertőzés vagy terápiarezisztens esetben külsődleges készítménnyel vagy belső kezeléssel történő kombinációra is szükség lehet.

(A kezelés ára)

A MycoLaser kezelés ára alkalmanként 21.000 Ft és 30.000 Ft közé tehető, a kezelendő körmök számától függően.