Történet

Történet

AZ ELSŐ HAZAI MEDICAL SPA-TÓL AZ ÖNÁLLÓ KLINIKÁIG

 

Csaknem 30 évvel ezelőtt, 1991-ben Dr Varju Gábor bőrgyógyász létrehozta az első hazai medical SPA-t, amivel megelőzte az USÁ-ban később kialakuló világpiaci trendet. Kecskemét elegáns szecessziós épülettömbjében, az evangélikus egyház által kezelt Luther udvarban bőrgyógyászati magánrendelőt nyitott, melyet arc- és testkezelő kozmetikai kabinokkal egészített ki. Az impozáns váróban elhelyezett recepciós pult mögött ott sorakoztak az eladásra szánt lakossági termékek, konkurenciát teremtve a drogériákban és a patikákban kapható kozmetikumoknak, egyúttal megtörve a kozmetikák korábbi gyakorlatát, miszerint kezelésre szánt kabin kiszerelésű termékekből mértek ki különféle tégelyekbe az otthoni felhasználáshoz. A lakossági termékek értékesítése akkoriban még teljesen szokatlannak számított, de Dr Varju Gábor felismerte, hogy nemcsak a kozmetikai kezelések, hanem a bőrgyógyászati terápia is hatásosabbnak bizonyul az otthoni ápolásra javasolt termékek együttes használatával.

A szépségszalon napi szintű szakmai felügyelete kiváló információforrásként szolgált Dr Varju Gábor számára, hogy a bőrgyógyászat és a kozmetika határterületeit alaposan megismerhesse. A napi rutin részét képezte a kozmetikában kezelt pattanásos bőrű vendégek felügyelete, szükség esetén az orvosi terápia bevezetése éppúgy, mint a ránctalanító kezelésekre érkező hölgyek számára nyújtott bőrápolási tanácsadás. Ez biztosított szilárd alapot az 1998-ban megnyitott esztétikai irányultságú budai rendelőnek, amely a legújabb lézer és energialapú készülékek, izgalmas bőrfiatalító technológiák primer műhelyeként mutatkozott be a szépülni vágyó közönségnek. 15 évvel később a rendelő a Rózsadomb főutcájának nevezett Fillér utcára költözött, egy önálló villaépület emeleti szintjére, ahol a működés részére a legmagasabb színvonalú infrastruktúra, a páciensek számára pedig a diszkréció és a nyugalom maximálisan biztosított. A két exkluzív rendelő és a diagnosztikai szoba mellett a különböző kezeléstípusokra dedikált kezelőhelyiségek (bőrfiatalítás és arcfeltöltés, érkezelések, kisműtétek és vagina rejuvenáció, teljes test anyajegy-térképezés, testkezelések) biztosítják a zavartalan munkát még akkor is, ha egy időben több orvos rendel. Az épület földszintjén egynapos sebészeti egységet is kialakítottak, ahol az arc és a test helyreállításának operatív módszerei (szemhéjplasztika, arcplasztika, mellplasztika) kiegészültek a legújabb lézeres eljárásokkal (lézeres zsírleszívás, altatásban végzett lézeres mélyhámlasztás). Így a Dr Derm Bőrgyógyászati Anti-Aging Központ, Esztétikai Lézer és Plasztikai Sebészet szolgáltatáspalettájáról aligha hiányzik valami.

Az önálló klinikaiépületben egy tréningtermet is kialakítottak a kezelések iránt érdeklődő orvos kollégák, befektetők és az ott dolgozó munkatársak képzésére. 2018-ban az amerikai Sciton lézergyártó cég Dr Varju Gábor meghívására az I. European Sciton Users Meeting helyszínéül Budapestet választotta, s a gyakorlati képzés a Dr Derm klinikán valósult meg. Ezen kívül az amerikai Cynosure, az olasz DEKA és a német Zimmer Aesthetic, egynapos szimpóziumok keretében, nemzetközi trénerei segítségével mutatta be legújabb, a klinikán bevezetésre kerülő  termékeit.

Klinikánk 2020. májusában bevezetett járványügyi protokollját fenntartjuk. Biztonsági intézkedéseink pácienseink védelmét szolgálják.