Seprűvéna, visszértágulat, rozácea

A seprűvéna hatékonyan eltüntethető: a Dr Derm klinika már 20 év tapasztalattal rendelkezik a seprűvéna, visszértágulat és rozácea lézeres kezelésében. Az alsó végtagon megjelenő felületes értágulatok és tágult vénák sok embernek okoznak esztétikai problémát. A pókhálószerűen elágazódó finom hajszálérhálózat, mely seprű- vagy koszorúalakban helyezkedik el, s vörös, kékes vagy lilás színű, a seprűvéna. Tavasszal és nyáron sokakat zavar, de ősszel újra feledésbe merül ez a problémakör. Pedig kezelni az őszi-téli időszakban kell, hogy jövőre már ne legyen zavaró értágulat a lábainkon!

A visszér fogalma

A visszér gyűjtőfogalom, ezek az erek szállítják vissza a vért a szövetekből a szív felé, s az áramlást a bennük lévő billentyűk, valamint a környező szövetekben lévő izmok segítik a gravitáció ellenében. Jóval kisebb a nyomás bennük, mint a verőerekben, ahol a szív ereje tolja előre a vért. A vénás visszaáramlást az vázizomzat munkája is segíti, így a rendszeres mozgás segít megelőzni a kóros elváltozásokat.

Visszértágulat és seprűvéna kialakulása

Az egészséges visszér falában simaizomsejtek és rostkötegek találhatóak, amelyek tartást, tónust biztosítanak az érfalnak. Sokaknál a visszér fala idővel meggyengül, elveszti rugalmasságát, így a tágult érben a vékony billentyűk nem érnek össze, a vér pedig visszaáramlik az erekben a nyitott billentyűkön keresztül. Ettől nagyobb lesz a nyomás, ami még jobban igénybe veszi az érfalat, így a visszér fala egyre jobban elvékonyodik, kanyargóssá válik, mint a lelassult folyók. E folyamat következtében a visszér fala átalakul, degenerálódik, a simaizom helyét kötőszövet veszik át. A pangó vér színe kékesre változik, mert csökken az oxigéntartalma. Ezek a tágult, kékes színű erek seprűvéna, tágult visszér formájában esztétikailag zavaró megjelenésükkel megkeserítik viselője mindennapjait.

Visszértágulat és seprűvéna keletkezését befolyásoló tényezők

 • életkor: az idő előrehaladtával a visszér elveszti rugalmasságát, kevésbé képes a szív felé vezetni a vért
 • genetika: családban előforduló visszérbetegség, halmozott visszeresség, kötőszöveti gyengeség
 • nem: nőknél gyakoribb a visszeresség a női nemi hormonok befolyásoló hatása miatt
 • terhesség: a hormonális hatások és a fokozott hasűri nyomás növeli a visszerekben a nyomást
 • baleset vagy műtét: a visszerek folytonosságának megszakadása és a hegesedés következtében
 • korábbi mélyvénás trombózis: a vénában képződő vérrög károsítja a véna falát és a billentyűket is
 • álló- és ülőmunka: akadályozza a vénás rendszerben a vér áramlását, ezért mindkettőt érdemes kompenzálni pl. sporttal, masszázzsal, gyógyfürdővel

Visszértágulat és seprűvéna típusai

 • törzsvénák (vena saphena magna)
 • retikuláris vénák: közvetlenül a bőr alatt található kis visszerek
 • kapillárisok: a bőrben futó erek normális állapotban nem látszanak, de kitágulva ezekből lesznek a hajszálerek, seprűvénák vagy pókvénáknak is nevezik az angol szóhasználatból fordítva

A vékony visszerek tágulata okozza az arcon látható eres hálózatot is (telangiektázia). Itt a kiváltó tényező a napfény, illetve a direkt környezeti hatások: hideg-meleg váltakozása, erős szél. Néha gyermekkortól látható, amely nem pigmentet, hanem ereket tartalmaz. Ezeknek az eltávolítása összetett kezeléssel lehetséges, mivel nem csak a felszínen látható tágult kapillárisokat kell kezelni, hanem a mélyben futó, a felületes ereket tápláló ereket is.

Visszértágulat és seprűvéna megelőzése

Az egészséges életmód mellett használjunk hűsító zselét a fáradt lábakra, melyek azonnal csillapítja a nehéz láb érzetét. A SPA-világ francia szakértője, a Thalion gél-formulába gyűjtötte az értékes algák hatóanyagait Hűsítő lábzselénéven. Az emberi vérplazmához hasonló tengervíz és az értékes algák segítik szervezetünket a gyors regenerálódásban és értékes ásványi anyagokkal látják el a bőrt. A Bretagne partjainál működő kozmetikai cég egyedülálló módszere lehetővé teszi, hogy az értékes algák megőrizzék eredeti minőségüket, s hogy új formulába zárva szállítsák a szépség elixírjét. A fáradt láb tüneteit enyhítő zselét kérheti a recepciónál.

Visszértágulat és seprűvéna kezelése

Klinikánk már 20 év tapasztalattal rendelkezik a seprűvénák, visszértágulatok és rozácea lézeres kezelésében. A MultiPlex kezelés non-ablatív, azaz gyógyulási időt nem igénylő visszérkezelés: 2 érspecifikus lézer kombinált alkalmazásával történik. A felületes seprűvénák, vagy a mélyebben fekvő tágult visszerek, tűzfolt, vaskosabb éranyajegyek, a test bőrének értágulatai és az alsó végtag visszértágulatai esetén egyedülálló hatékonyságú módszer, a bőrfelület megsértése nélkül éri el a kívánt hatást. Előnye, hogy minden olyan kellemetlenség, mely általában egy visszérkezelés után akár hetekig is eltarthat, a MultiPlex visszér kezelés esetében pár napra csökken, vagy egyáltalán nem jelentkezik. Az arcon nagy sikerrel alkalmazzuk a pulzáló festéklézert: Rosacea PDL mely a kivörösödési hajlamtól a gyulladt rozáceáig sikeresen mulasztja el az aktuális tüneteket és állítja meg a betegség progresszióját.

Tisztelt Pácienseink! Új bejelentkezési rendszert alkalmazunk, melynek elemeit folyamatosan vezetjük be. Az első, hogy a telefonon történő időpontkéréskor Önnek célszerű megjelölnie, milyen témakörben kíván konzultációt folytatni szakorvosainkkal. Vannak bizonyos szakterületek, melyre specializálódtunk, s akkor tud a specialistával találkozni, ha előre megjelöli a problémakört. Az alábbi listában megtalálja a fő témaköröket, mely alapján az adott területtel foglalkozó, megfelelő szakorvoshoz fogjuk Önt irányítani. Lehetősége van két problémakört is megjelölni, de azt csak abban az esetben tudja egy konzultáció keretében intézni, ha ugyanaz a specialista foglalkozik mindkét területtel. Ezt a bejelentkezés során jelezni fogjuk Önnek.

 • Általános bőrgyógyászat (fibrómák, szemölcsök, növedékek – nem festékes anyajegy! – eltávolítása, bőrbetegségek)
 • Gyermekbőrgyógyászat (18 év alatti életkorban minden probléma idetartozik)
 • Anyajegy térképezés és bőrrák (melanoma) szűrés
 • Plasztikai sebészet (mellplasztika, arcplasztika, hasplasztika)
 • Anti-aging konzultáció ( a bőr öregedési tüneteivel kapcsolatban)
 • Hialuronsavas feltöltéssel kapcsolatban
 • Seprűvénák, visszerek, éranyajegyek kezelésével kapcsolatban
 • Hegek kezelésével kapcsolatban
 • Rozáceával és aknéval (pattanásos bőr) kapcsolatban
 • Tetoválás eltávolítással kapcsolatban
 • Fokozott verejtékezés (izzadás) kezelésével kapcsolatban
 • Intim fiatalítással (vagina rejuvenáció, plasztikai megoldások) kapcsolatban
 • Narancsbőrrel, lokális zsírtöbblettel, alakformálással, feszesítéssel kapcsolatban
 • Szőrtelenítéssel kapcsolatban

Telefon: (06 1) 336 00 77; (06 1) 316 70 28; (06 70) 770 26 63

KÖSZÖNJÜK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉT!