Rosacea PDL

Rosacea PDL

Értágulatos bőr és gyulladt rozácea kezelése lézerrel

A bőr felületén megjelenő finom, vagy közepesen vaskos értágulatok, éranyajegyek, rozácea kezelése érspecifikus lézerrel. A Rosacea PDL kezelés során a pulzáló festéklézer fényét a vér hemoglobinja nyeli el, így célzottan melegíti fel a tágult ereket. A felmelegítés az erek falának összetapadását, azok elzáródását okozza. A Rosacea PDL kezeléssel a problémás erek a bőrfelület megsértése nélkül tüntethetőek el.

(Kinek ajánlott?)

Akinek a bőrén értágulatok jelentek meg, vagy orvos által diagnosztizált rozácea bármilyen formájában szenved. Akinek a bőrén születése óta meglévő, vagy később jelentkező éranyajegy, tűzfolt, értágulat (pókanyajegy, rubin névusz) van. Aki sérüléssel nem járó, kíméletes kezelési módszerrel szeretné az arcbőr rendellenességeit eltüntetni.

(Kezelhető felületek)

A két arcfél vagy a teljes arc, a nyak, illetve a dekoltázs. A test bármely része, melyen zavaró értágulat, éranyajegy van. Több régió egyidejű kezelése is lehetséges.

(Előkészítés)

A Rosacea PDL kezelés különösebb előkészítést nem igényel, általában már a vizsgálat napján el tudjuk végezni. Nem javasoljuk a napozást vagy a szoláriumozást a Rosacea PDL kezelést megelőző két hétben.

(A kezelés)

A Rosacea PDL kezelés során egy ceruzaszerű kezelőfejjel foltszerű, rövid fényimpulzusokat juttatunk a bőrre. Ezután a szomszédos bőrterület kezelése következik. A kezelendő felületet 2-3 soron kezeljük végig, a probléma jellegű függően. Az alkalmazott hideglevegős hűtés megakadályozza a bőr égési sérülését. A kezelés enyhe kellemetlenséggel járhat, jellemzően fájdalommentes.

(Munkaképesség, otthoni ápolás)

A bőrsérülést nem okozó Rosacea PDL kezelés után a páciens azonnal munkaképes. Enyhe, általában néhány óra alatt múló bőrvörösség, vagy a sérült erek területén kialakuló bevérzéses foltok (purpura), melyek a kezelés hatásosságát jelzik, 5-7 nap alatt elmúlnak. Ezek mindig átmenetiek, ám zavaró megjelenésük miatt esetleg néhány nap betegállomány javasolt. A kezelés utáni bőr óvatos otthoni ápolást igényel, s egy hónapig tartó fényvédelmet mindenképpen javaslunk.

(Kezelések száma)

Akár egyetlen kezelés hatásos lehet, de a tökéletes eredmény eléréséhez ismételt kezelések elvégzését javasoljuk (2-4 kezelésből álló kúra). A Rosacea PDL kezelésekre 2-3 hetente kerülhet sor.

(A kezelés tudományos háttere)

A Rosacea PDL kezelés a Cynosure Inc. USA lézergyártó cég Cynergy nevű pulzáló festéklézerével történik. A pulzáló festéklézer az érkezelések nemzetközileg elismert „gold standardja”. Nevét onnan kapta, hogy a vér festékanyagában, a hemoglobinban tökéletesen elnyelődő lézerfényt különleges módon: szerves festék villanófénnyel történő gerjesztésével állítják elő. A Dr Derm Anti-Aging Bőrgyógyászat, Esztétikai Lézer és Plasztikai Sebészet - Dr Varju Gábor vezetésével - elsőként alkalmazza a készüléket és a hozzá kapcsolódó kezelési módszert Magyarországon.

(A kezelés ára)

A Rosacea PDL kezelés ára alkalmanként 36.000 Ft és 120.000 Ft közé tehető, a kezelendő bőrfelülettől függően.

Klinikánk 2020. májusában bevezetett járványügyi protokollját fenntartjuk. Biztonsági intézkedéseink pácienseink védelmét szolgálják.