MultiPlex Visszér

MultiPlex Visszér

Seprűvénák, tág erek kezelése két lézer egyidejű használatával

Két, kifejezetten az erek kezelésére alkalmas, érspecifikus lézer kombinált alkalmazása. A felületes vagy a mélyebben fekvő tágult erek, vaskosabb éranyajegyek, a test bőrének értágulatai és az alsó végtag seprűvénái esetén egyedülálló hatékonyságú módszer, a bőrfelület megsértése nélkül.

(Kinek ajánlott?)

Akinek az alsó végtagon (combon, lábszáron, bokán) alkati adottságok, életmód okozta megterhelés (álló munka), vagy terhesség következtében felületes visszértágulatok – seprűvénák - alakultak ki.
Akinek a bőrén születése óta, vagy később jelentkező éranyajegye van.

(Kezelhető felületek)

Mindig csak a problémás, tágult ereket kezeljük, azon a felületen, ahol az előfordul. Egy ülésben akár mindkét teljes alsó végtag kezelhető, de nagy kiterjedésű seprűvénák esetén a két végtagot külön kezeljük.

(Előkészítés)

A MultiPlex kezelés különösebb előkészítést nem igényel, általában már a vizsgálat napján el tudjuk végezni. Nem ideális, ha a kezelendő bőrfelszín nagyon napbarnított. Nem javasoljuk a napozást vagy a szoláriumozást a MultiPlex kezelést megelőző két hétben.

(A kezelés)

A MultiPlex kezelés során egy ceruzaszerű kezelőfejjel foltszerű, rövid fényimpulzusokat juttatunk a bőrre. Ezután a szomszédos bőrterület kezelése következik. Az alkalmazott hideglevegős hűtés megakadályozza a bőr égési sérülését. A kezelés enyhe kellemetlenséggel járhat, jellemzően fájdalommentes.

(Munkaképesség, otthoni ápolás)

A bőrsérülést nem okozó MultiPlex kezelés után általában 1-2 nap pihenést javaslunk. Fásli vagy gumiharisnya viselését javasoljuk 3 napig. A kezelt területen bőrvörösség, sávszerű duzzanat (ödéma) lehetséges. A kezelt erek területén kialakuló bevérzéses foltok (purpura), melyek a kezelés hatásosságát jelzik, 5-10 nap alatt elmúlnak. A kezelés utáni bőr óvatos otthoni ápolást igényel, s egy hónapig tartó fényvédelmet mindenképpen javaslunk.

(Kezelések száma)

Akár egyetlen kezelés hatásos lehet, de a tökéletes eredmény eléréséhez ismételt kezelés is szükségessé válhat. Seprűvénák esetén a MultiPlex kezelést nem ismételjük 4-6 hónapnál korábban.

(A kezelés tudományos háttere)

A MultiPlex kezelés a Cynosure Inc. USA lézergyártó cég Cynergy MultiPlex nevű lézerével történik. A MultiPlex kezelés során a készülék a pulzáló festéklézert a Neodymium YAG lézerrel kombináltan alkalmazza, mely mélyebb hatást képes előidézni kisebb energia bevitelével. A MultiPlex módszer a Cynosure cég világszabadalma. A Dr Derm Anti-Aging Bőrgyógyászat, Esztétikai Lézer és Plasztikai Sebészet - Dr Varju Gábor vezetésével - elsőként alkalmazza a készüléket és a hozzá kapcsolódó kezelési módszert Magyarországon.

(A kezelés ára)

A MultiPlex kezelés ára alkalmanként 36.000 Ft és 195.000 Ft közé tehető, a kezelendő bőrfelülettől függően.

Klinikánk 2020. májusában bevezetett járványügyi protokollját fenntartjuk. Biztonsági intézkedéseink pácienseink védelmét szolgálják.