MycoLaser lézeres körömgomba kezelés

Lézeres körömgomba kezelés

Körömgomba lézeres kezelése

Sokak számára jelent zavaró esztétikai problémát a körmök elszíneződése, kóros megvastagodása, mely a leggyakrabban gombás fertőzésre vezethető vissza. A körömlemez gombás fertőzés okozta elváltozásainak lézeres kezelése ma már megoldható, a körömlemez megsértése vagy eltávolítása nélkül.

Kinek ajánlott

Akinek egyik, vagy mindkét lábán, egy, vagy több körme gombás fertőzés következtében megváltozott: megvastagodott, elszíneződött, vagy törékennyé vált. Aki a körömlemez műtéti eltávolítása nélkül, kíméletes kezelési módszerrel szeretné a körömlemez egészségét helyreállítani. Akinek a külsődleges kezelés (ecsetelő, gombaellenes körömlakk, krém), vagy belsőleg szedett gyógyszer nem hozott megfelelő eredményt. Akinek a gyógyszeres kezelés ellenjavallt, vagy egyszerűen nem szeretne gombaellenes gyógyszert szedni. Aki a körömgomba gyógyszeres kezelését szeretné egy kiegészítő terápiával még hatásosabbá tenni.

Kezelhető felületek

A láb, vagy a kéz körmei.

Előkészítés

A MycoLaser lézeres körömgomba kezelés különösebb előkészítést nem igényel, általában már a vizsgálat napján el tudjuk végezni.

A kezelés

A MycoLaser lézeres körömgomba kezelés során egy ceruzaszerű kezelőfejjel foltszerű, rövid fényimpulzusokat juttatunk a körömlemezkre, mely hirtelen felmelegedést okoz. Az alkalmazott hideglevegős hűtés enyhíti a felmelegítés okozta kellemetlen érzést. A kezelés enyhe kellemetlenséggel járhat, jellemzően fájdalommentes.

Munkaképesség, otthoni ápolás

A sérülést nem okozó MycoLaser lézeres körömgomba kezelés után a páciens azonnal munkaképes. A kezelt terület enyhe érzékenysége, vörössége vagy duzzanata előfordulhat.

Kezelések száma

Akár egyetlen lézeres körömgomba kezelés hatásos lehet, de a tökéletes eredmény eléréséhez ismételt kezelések elvégzését javasoljuk (4 kezelésből álló kúra). A kezelésekre 2 hetente kerülhet sor.

A kezelés tudományos háttere

A MycoLaser lézeres körömgomba kezelés a Cynosure Inc. USA lézergyártó cég, valamint Európa legnagyobb lézergyártójának, a DEKA cégnek hosszú pulzusú Nd:YAG lézerével (Synchro & Motus AY) történik. A lézer fénye felmelegíti a körömágyat és a körömlemezt, s elpusztítja a kifejlett gombát és a spórákat. Kiterjedt fertőzés vagy terápiarezisztens esetben külsődleges készítménnyel vagy belső kezeléssel történő kombinációra is szükség lehet.

A kezelés ára

A MycoLaser lézeres körömgomba kezelés ára alkalmanként 30.000 Ft-tól kezdődik, a kezelendő körmök számától függően.

 

Klinikánk 2020. májusában bevezetett “Covid-19 járványügyi protokoll”-ját fenntartjuk. Klinikánk higiénikus szakembert alkalmaz a protokoll felülvizsgálata és az újabb intézkedések bevezetése céljából. Kérjük a biztonsági protokoll maradéktalan betartását, pácienseink és munkatársaink védelmében.