MultiClear

Pikkelysömör, vitiligo, ekzema UV-fényterápiája

A kisebb kiterjedésű pikkelysömör, ekzema, szeborreás bőrgyulladás, valamint a pigmenthiány betegség (vitiligo) kezelésére szolgáló helyi UV terápia. Az UV-fény jótékony hatása e betegségekben évtizedek óta ismert, kúraszerű kezelésekkel tünetmentessé tehetők. A kezelés előnye, hogy csak a betegséggel érintett területeket éri az UV-fény, a környező ép bőrt a MultiClear kezelés során kitakarjuk.

(Kinek ajánlott?)

Akinek a könyökön, térdén, végtagjain vagy törzsén néhány éremnyi pikkelysömörös foltja van. Akinek a térdhajlatban, a könyökhajlatban, a tarkón vagy a vállon néhány éremnyi ekzemás bőrgyulladása van. Akinek az arcán más kezelésre nem reagáló szeborreás bőrgyulladás jelentkezett. Akinek az arcára terjedő, vagy a törzsén, esetleg a hajlatokban néhány éremnyi foltban elhelyezkedő pigmenthiányos foltja van (vitiligo).

(Kezelhető felületek)

Az arc, a törzs, a végtagok, a testhajlatok, a nemi részek.

(Előkészítés)

A MultiClear kezelés különösebb előkészítést nem igényel. A vizsgálat napján azonban csak egy tesztkezelést végzünk, mellyel az ideális UV-fény dózist határozzuk meg. Az eredmény ismeretében kezdjük el a kúraszerű kezelést.

(A kezelés)

A MultiClear kezelés során egy 3x3cm-es négyzetes foltot lefedő kezelőfejet érintünk a bőrhöz, mely néhány másodpercig tartó fényimpulzus sorozatot ad le. Ezután a szomszédos terület kezelése következik. A kerek, ovális vagy hosszúkás formájú elváltozásokat úgy kezeljük, hogy a környező ép bőrt kitakarjuk, így azt nem éri UV-besugárzás. A kezelés fájdalommentes.

(Munkaképesség, otthoni ápolás)

A sérülést nem okozó MultiClear kezelés után a páciens azonnal munkaképes. A kezelt terület enyhe érzékenysége, vörössége vagy duzzanata előfordulhat, mely 1-3 napon belül elmúlik.

(Kezelések száma)

Akár egyetlen kezelés hatásos lehet, de a tökéletes eredmény eléréséhez ismételt kezelések elvégzését javasoljuk (4-12 kezelésből álló kúra). A kezelésekre hetente 1-2 alkalommal kerülhet sor.

(A kezelés tudományos háttere)

A MultiClear kezelés a ClearLight cég plazma fényforrásával történik. A készülék UV-A és UV-B, valamint kevert UV-A/UV-B fény előállítására képes. A lokális UV-fény kezelés gyengíti a bőr helyi immunreakcióit, ezáltal a vitiligo keletkezésében szerepet játszó immunfolyamatokat, valamint a bőrgyulladást. A Dr Derm Anti-Aging Bőrgyógyászat, Esztétikai Lézer és Plasztikai Sebészet - Dr Varju Gábor vezetésével - elsőként alkalmazza a készüléket és a hozzá kapcsolódó kezelési módszert Magyarországon.

(A kezelés ára)

A MultiClear kezelés ára alkalmanként 12.000 Ft és 36.000 Ft közé tehető, a kezelendő terület méretétől függően.