Alámetszés és lézeres hegkezelés

Alámetszés és lézeres hegkezelés

Hegek kezelése festéklézerrel és mikrosebészettel

A hegek eltüntetésének egyik legeredményesebb módja. Helyi érzéstelenítést követően, a heg alapját horgonyzó rostok mikrosebészeti alámetszése történik. Ezután lézeres kezelést végzünk Pulzáló festéklézerrel (Pulsed Dye Laser; PDL), mely egyedülálló módon képes a sérült bőr megújítására, így természetes úton, a bőr saját kötőszöveti elemeinek újjáépülése révén a heget alulról tölti fel.

Kinek ajánlott?

Akinek különálló, maximum fél cm átmérőjű besüppedt hegek találhatóak az arcbőrén.

Kezelhető felületek

Az arc besüppedt hegei.

Előkészítés

Az alámetszés és lézeres hegkezelés kezelés különösebb előkészítést nem igényel, általában már a vizsgálat napján el tudjuk végezni.

Alámetszés és lézeres hegkezelés

Az alámetszés és lézeres hegkezelés során a heg mikrosebészeti alámetszése után egy ceruzaszerű kezelőfejjel foltszerű, rövid fényimpulzusokat juttatunk a bőrre. Az alkalmazott hideglevegős hűtés megakadályozza a bőr égési sérülését. A kezelés enyhe kellemetlenséggel járhat, jellemzően fájdalommentes.

Munkaképesség, otthoni ápolás

Az apró bőrsérülést okozó kezelés után a páciens apró ragasztást kap, ezzel természetesen azonnal munkaképes. Enyhe, általában néhány óra alatt múló bőrvörösség, vagy a sérült erek területén kialakuló bevérzéses foltok (purpura), melyek a kezelés hatásosságát jelzik, 5-7 nap alatt elmúlnak. Ezek mindig átmenetiek, ám zavaró megjelenésük miatt esetleg néhány nap betegállomány javasolt. A kezelés utáni bőr óvatos otthoni ápolást igényel, s egy hónapig tartó fényvédelmet mindenképpen javaslunk.

Kezelések száma

Akár egyetlen kezelés hatásos lehet, de a tökéletes eredmény eléréséhez ismételt kezelések elvégzését javasoljuk (2-4 kezelésből álló kúra). Az alámetszés és lézeres hegkezelés beavatkozásokra 2-3 hetente kerülhet sor.

(A kezelés tudományos háttere)

Az alámetszés és lézeres hegkezelés a Cynosure Inc. USA lézergyártó cég Cynergy nevű pulzáló festéklézerével történik. Nevét onnan kapta, hogy a vér festékanyagában, a hemoglobinban tökéletesen elnyelődő lézerfényt különleges módon: szerves festék villanófénnyel történő gerjesztésével állítják elő. A Dr Derm Anti-Aging Bőrgyógyászat, Esztétikai Lézer és Plasztikai Sebészet - Dr Varju Gábor vezetésével - elsőként alkalmazza a készüléket és a hozzá kapcsolódó kezelési módszert Magyarországon.

A kezelés ára

Az alámetszés és lézeres hegkezelés ára két tényezőbő tevődik össze: alámetszés (20.000 Ft-tól) és pulzáló festéklézerrel történő kezelés (30.000 Ft-tól), a kezelendő hegek számától függően.

Klinikánk 2020. májusában bevezetett “Covid-19 járványügyi protokoll”-ját fenntartjuk. Klinikánk higiénikus szakembert alkalmaz a protokoll felülvizsgálata és az újabb intézkedések bevezetése céljából. Kérjük a biztonsági protokoll maradéktalan betartását, pácienseink és munkatársaink védelmében.