Fagyasztás (Cryosurgery)

Fagyasztás: CryoSurgery

Öregségi foltok, lapos növedékek, vírusos szemölcsök eltávolítása folyékony nitrogénnel

A bőrfelületi elváltozások a bőr felületére fecskendezett folyékony nitrogénnel roncsolhatóak, s a károsodott szövet leválása után a bőr – saját gyógyhajlamának köszönhetően - szépen behámosodik. A kezelés gyors és jó esztétikai eredménnyel jár.

Kinek ajánlotta fagyasztás?

Akinek a bőrén kisebb vagy nagyobb felületű, barnás színű, pigmentált foltok vagy laposan előemelkedő növedékek jelentek meg. Akinek az arcán, szemhéján lapos vírusos szemölcsök alakultak ki (verruca plana). Akinek a törzsén néhány, vagy nagyszámú érdes, időnként elvékonyodó, majd megnövekvő elváltozások, időskori hámeredetű növedékek (verruca seborrhoica) vannak.

Kezelhető felületek

Minden bőrfelület és az elérhető nyálkahártyák.

A fagyasztás előkészítése

A fagyasztás különösebb előkészítést nem igényel, általában már a vizsgálat napján el tudjuk végezni.

A kezelés

A fagyasztás során egy speciális pisztoly segítségével adagoljuk a bőr felületére a folyékony nitrogént. A kezelés enyhe kellemetlenséggel, csípő érzéssel járhat, a nagyobb növedékeknél helyi érzéstelenítést (krém vagy injekció) alkalmazunk.

Munkaképesség, otthoni ápolás

A fagyaztás bőrfelületi sérülést nem okoz, így a páciens azonnal munkaképes. A kezelt területen bőrvörösség, duzzanat (ödéma) lehetséges. A fagyasztás után a kezelt felszínt érheti víz (medencébe is mehet). Az esetleges hólyag néhány nap alatt begyógyul. A kezelés utáni bőr óvatos otthoni ápolást igényel, s egy hónapig tartó fényvédelmet mindenképpen javaslunk.

Kezelések száma

A növedékek általában egyetlen kezelés után eltűnnek. Kivételes esetekben (nagy felületű, lapos növedékek, vagy vírusos eredetű elváltozások) korrekcióra is szükség lehet.

A kezelés tudományos háttere

A cryosebészetet Dr Varju Gábor egy USÁ-ban rendezett bőrsebészeti kurzuson sajátította el a 90’-es évek elején. A Dr Derm Anti-Aging Bőrgyógyászat, Esztétikai Lézer és Plasztikai Sebészet - Dr Varju Gábor vezetésével – a magánrendelők között elsőként alkalmazta a Brymill cryosebészeti készüléket Magyarországon.

A kezelés ára

A fagyasztás ára alkalmanként 10.000 Ft és 60.000 Ft közé tehető, a kezelendő növedékek számától és a bőrfelület nagyságától függően.

Klinikánk 2020. májusában bevezetett “Covid-19 járványügyi protokoll”-ját fenntartjuk, de a helyszíni kötelező tesztelést 2022.májusától felfüggesztettük. Klinikánk higiénikus szakembert alkalmaz a protokoll felülvizsgálata és az újabb intézkedések bevezetése céljából. Kérjük a biztonsági protokoll maradéktalan betartását, pácienseink és munkatársaink védelmében.