Fibroma eltávolítás rádióhullámmal

Fibroma eltávolítás rádióhullámmal

Bőrfelületi lógó és lapos növedékek hegmentes eltávolítása rádióhullámmal, helyi érzéstelenítésben

Bőrfelületi elváltozások (fibroma, keratózis) eltávolítása rádióhullámmal működő késsel. A készülék finom elektródája segítségével a rádiófrekvenciás áramot a kezelendő szövetekbe vezetjük, ahol a sejtek víztartalma felforrósodik és a szövet elpárolog, így a növedék eltűnik. A kezelés gyors, a gyógyulás általában hegmentes, a hagyományos kauterrel vagy wolframszálas technikával végzett égetésnél szebb esztétikai eredménnyel jár.

Kinek ajánlott a fibroma eltávolítás rádióhullámmal?

Akinek a bőrén apró gyöngyszerű, vagy nyeles, lógó növedék (fibroma) jelenik meg. Akinek az arcán, szemhéján lapos vírusos szemölcsök alakultak ki (verruca plana). Akinek a törzsén néhány, vagy nagyszámú érdes, időnként elvékonyodó, majd megnövekvő elváltozások, időskori hámeredetű növedékek (verruca seborrhoica) vannak. Akinek bármilyen bőrfelületi növedéke van.

Kezelhető felületek

Minden bőrfelület és az elérhető nyálkahártyák.

Előkészítés

A fibroma eltávolítás rádióhullámmal különösebb előkészítést nem igényel, általában már a vizsgálat napján el tudjuk végezni.

A kezelés

A fibroma eltávolítás során egy finom tűvel érintjük meg a növedék nyélszerű részét, vagy gömbelektródával simítjuk végig a laposan kiemelkedő elváltozást. A kezelés enyhe kellemetlenséggel járhat, a nagyobb növedékeknél helyi érzéstelenítést (injekció) alkalmazunk. A keletkező füstöt HEPA szűrővel rendelkező orvosi füstelszívó rendszerrel vezetjük el, hogy a páciens és a kezelő személyzet ne lélegezze be.

Munkaképesség, otthoni ápolás

A finom bőrsérülést okozó fibroma eltávolítás után a páciens azonnal munkaképes. A kezelt területen bőrvörösség, duzzanat (ödéma) lehetséges. A keletkezett hámhiány néhány nap alatt begyógyul. A kezelés utáni bőr óvatos otthoni ápolást igényel, s egy hónapig tartó fényvédelmet mindenképpen javaslunk.

Kezelések szám

A növedékek általában egyetlen kezelés után eltűnnek. Kivételes esetekben (nagy felületű, lapos növedékek) korrekcióra is szükség lehet.

A kezelés tudományos háttere

A kezeléshez használt Fit4Surgery rádiófrekvenciás kést Dr Varju Gábor vezetésével fejlesztették ki, s jelenleg többszáz szakember használja Egyiptomban, Szaúd-Arábiában, az Egyesült Arab Emirátusokban, Kuwaitban, Hong-Kongban, Svédországban, Németországban, Belgiumban, Angliában, Olaszországban, Romániában, Szlovákiában és Magyarországon. A Dr Derm Anti-Aging Bőrgyógyászat, Esztétikai Lézer és Plasztikai Sebészet - Dr Varju Gábor vezetésével - elsőként alkalmazza a készüléket és a hozzá kapcsolódó kezelési módszert Magyarországon.

A kezelés ára

A fibroma eltávolítás ára alkalmanként 10.000 Ft és 100.000 Ft közé tehető, a kezelendő növedékek számától és a bőrfelület nagyságától függően.

Klinikánk 2020. májusában bevezetett “Covid-19 járványügyi protokoll”-ját fenntartjuk, de a helyszíni kötelező tesztelést 2022.májusától felfüggesztettük. Klinikánk higiénikus szakembert alkalmaz a protokoll felülvizsgálata és az újabb intézkedések bevezetése céljából. Kérjük a biztonsági protokoll maradéktalan betartását, pácienseink és munkatársaink védelmében.