Szemhéjplasztika ambuláns műtéttel

Szemhéjplasztika

Minden évben több mint egymillió háromszázezer ember választja a szemhéjplasztikát megjelenésének javítása érdekében. A szemhéjplasztika – a zsírleszívás és az emlőplasztika után - a harmadik leggyakoribb plasztikai beavatkozás a világon.

Az életkor előrehaladtával nemcsak az arc egészének tartószerkezete gyengül, hanem a szemhéjak bőre is elvékonyodik, a felső és alsó szemhéj bőre ráncossá válik, megereszkedik. Ez kezdetben csak fáradtabb tekintetet eredményez, később, amikor a felső szemhéj bőre eléri a pillasort, akadályozhatja a látást és nyomhatja a szemgolyót. Emellett a külső szemzugtól sugárirányban haladó ráncok (szarkalábak) indulnak ki. A belső és külső szemzug fölött, valamint alatta a szemhéjat elődomborító duzzanat (táska) jelenhet meg. Bár a szarkalábak enyhítésére kiváló módszer a botulinum toxin injekció, a homlok botox kezelése súlyosabbá teheti a felső szemhéj lógását, a kompenzáló mechanizmusnak (a homlok ráncolásának) kikapcsolása révén.

A szemhéjplasztika egy műtéti beavatkozás

A szemhéjplasztika műtét lényege a felső és alsó szemhéj laza, ráncos bőrének és a szemhéjat elődomborító zsírszövetnek az eltávolítása, s a metszett sebszélek finom fonállal történő rögzítése. A fonalakat egy hét múlva távolítjuk el, ekkor már csak vékony metszésvonal látszik a bőrön, mely néhány hét alatt gyakorlatilag láthatatlanná válik. A varratszedésig a műtött terület napszemüveggel jól takarható, utána pedig a kezelt terület már sminkelhető, így a kezelt páciens környezete nem vesz tudomást az elvégzett beavatkozásról.

A szemhéjplasztika általában helyi érzéstelenítésben történik. Együttműködő páciens esetén a szemhéj plasztikai műtéte nem igényel klinikai tartózkodást. A beavatkozás utáni néhány órás megfigyelést követően a paciens hazabocsátható.

  • Érzéstelenítés: helyi érzéstelenítésben
  • Műtét időtartama: 30-90 perc
  • Klinikai tartózkodás: ambuláns beavatkozás, éjszakai tartózkodást nem igényel
  • Varratszedés: 3 - 7. napon történik
  • Kontroll vizsgálatok: 3 - 7. nap, 3. hét, 3. hónap, 1 év

Előkészítés: a szemhéj plasztikai beavatkozás előtt szemészeti szakvizsgálat szükséges a műtéti ellenjavallatok kizárása céljából. Az arcesztétika megtartása komplex feladat, ezért nem javasoljuk, hogy a plasztikai beavatkozás helyett a szemhéját szemésszel operáltassa meg.

A szemhéjplasztika nyíltabb tekintetet, kipihentebb megjelenést eredményez. A szemhéjplasztikát sok esetben a lézeres arcfiatalító kezeléseinkkel kombináltan ajánljuk pácienseinknek. A lézeres arcfiatalítás és a szemhéjplasztika kombinált alkalmazása szükségtelenné teheti vagy elodázhatja a teljes arcplasztika elvégzését. A szemhéjplasztika nem szünteti meg a sötét karikákat a szem alatt, valamint a szemöldök megsüllyedését.

Tisztelt Pácienseink! Szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy az általános bőrgyógyászati vizsgálatra és az anti-aging konzultációra előzetes bejelentkezés szükséges. Viszont vannak olyan kezelések, amelyeket KONZULTÁCIÓ NÉLKÜL, nagyon rövid határidővel vállalni tudunk. Ilyenkor is történik VISIA állapotfelmérés, de nem kell kivárni a konzultációs időpontot. Ezek kivétel nélkül sérülés nélküli (non-ablatív, non-invazív) kezelések, melyek nem igényelnek gyógyulási időt.

Időpontkérés: (06 1) 336 00 77; (06 1) 316 70 28; (06 70) 770 26 63

KÖSZÖNJÜK ÉRDEKLŐDÉSÜKET!