BlueBBL

BlueBBL

Pattanásos bőr, akne tüneteinek kezelése pulzáló kék fénnyel

Nagy energiájú pulzáló kék fénnyel történő fototerápia a pattanásos bőr és a rozácea gyulladásos tüneteinek enyhítésére. A kék fény – a bőrfelület megsértése nélkül – képes a pattanásokban szaporodó P. acnes baktérium növekedésének gátlására, így elősegíti a pattanások gyógyulását, valamint akadályozza új pattanások megjelenését.

Kinek ajánlott?

Akinek pattanásos a bőre (az akne csaknem minden formájában, gyógyszeres kezelés helyett, vagy annak kiegészítésére). Akinek Perioralis dermatitise (ajak körüli viszkető vörös kiütés), vagy gyulladt rozáceája van.

Kezelhető felületek

A két arcfél vagy a teljes arc, a nyak, a dekoltázs, a vállak, a hát felső része egyaránt kezelhető.

Előkészítés

A BlueBBL kezelés különösebb előkészítést nem igényel, általában már a vizsgálat napján el tudjuk végezni. Nem javasoljuk a napozást és a szoláriumhasználatot a BlueBBL kezelést megelőző két hétben.

A kezelés

A BlueBBL kezelés során egy hűtött kezelőfejet érintünk a bőr felületéhez, mely néhány másodpercig tartó fényimpulzus sorozatokat ad le. Ezután a szomszédos bőrterület kezelése következik. A kezelendő felületet 2-3 soron kezeljük végig, a probléma jellegétől függően. A hűtés megakadályozza a bőr égési sérülését. A kezelés enyhe kellemetlenséggel járhat, jellemzően fájdalommentes.

Munkaképesség, otthoni ápolás

A bőrsérülést nem okozó BlueBBL kezelés után a páciens azonnal munkaképes. Enyhe, általában néhány óra alatt múló bőrvörösség sminkkel palástolható. A kezelés utáni bőr különleges otthoni ápolást nem igényel, két hétig tartó fényvédelmet azonban mindenképpen javaslunk.

Kezelések száma

Ismételt kezelések elvégzését javasoljuk (4-8 alkalom). A BlueBBL kezelésekre hetente-kéthetente kerülhet sor.

A kezelés tudományos háttere

A BlueBBL kezelés a Sciton Inc. USA lézergyártó cég továbbfejlesztett BBL technológiáján alapul. A tudományos vizsgálatok szerint a gyulladt faggyúmirigyekben megtalálható Propionibacterium Acnes. Ebben a baktériumban a kék fény hatására olyan anyagcsere folyamatok gyorsulnak fel, mely porfirin vegyületek elszaporodását eredményezve, a baktérium pusztulását idézik elő. A Dr Derm Anti-Aging Bőrgyógyászat, Esztétikai Lézer és Plasztikai Sebészet – Dr Varju Gábor vezetésével – elsőként alkalmazza a készüléket és a hozzá kapcsolódó kezelési módszert Magyarországon.

A kezelés ára

A BlueBBL kezelés ára alkalmanként 29.000 Ft és 75.000 Ft közé tehető, a kezelendő bőrfelülettől függően.