Lézeres kezelések (ablatív)

Lézeres kezelések (sérüléssel járó - ablatív)

A bőrmegújító lézeres kezelések két fő csoportra oszthatók: bőrsérüléssel járó - úgynevezett ablatív -  ezáltal 1-2 hetes gyógyulási időt igénylő beavatkozások, valamint a bőrsérüléssel nem járó – úgynevezett non-ablatív – gyógyulási időt nem igénylő kezelések. Az ablatív kezelések a bőr felső rétegeit, illetve (oszlopszerűen) a bőr egyes frakcióit távolítják el, ezzel a bőr megújulását, sejtállományának kicserélődését, rostrendszerének megerősödését intenzíven képesek befolyásolni. Az ablatív kezelések azonnali hatása látványosabb, mint a sérüléssel nem járó kezeléseké.

Tovább

Az ablatív kezelések első képviselője a 90-es évektől a CO2 lézeres hámlasztás volt. A CO2 lézer hatása kettős: a bőrfelület lehámlasztása, valamint a kollagénállomány felmelegítése révén annak összehúzódása (shrinking hatás, feszesítés). A kezelés eredményesnek bizonyult a mély ráncok, a hegek és a bőr lazaságának kezelésére, a gyógyulási idő azonban több hónapot vett igénybe, s gyakoriak voltak a hosszú távú szövődmények is. A kezelés követő pigmentációs zavarok, hegesedés elfogadhatatlannak bizonyult egy esztétikai célú beavatkozás után, így a módszer egyre inkább háttérbe szorult. Sokat tanultak azonban a lézergyártó cégek a CO2 hámlasztás tapasztalataiból, így a fejlesztés két irányba indult el. Egyrészt az ablatív lézerrel ma már nem a bőrfelszín egészét, teljes felületét kezelik, hanem elosztva, kis pontokban juttatják a bőrfelületre (frakcionált kezelés). Másrészt kifejlesztettek olyan módszereket, mellyel a bőr kollagénállománya felmelegíthető és annak összehúzódása kiváltható anélkül, hogy sérülést okoznánk (non-ablatív feszesítés).

A bőrfelület egyenletes hámlasztásának igénye a lézerek fejlesztésének más irányát is megnyitotta. Az Erbium:YAG alapú lézerekkel a bőrfelület hámlasztása finomabb lépcsőkben oldható meg, mint a CO2 lézerekkel. Amennyiben a készülékhez szkenner is tartozik, az biztosítja a bőrfelszín egyenletes letapogatását és kezelését, szemben azokkal az eszközökkel, ahol a kezelő személy kezére van bízva, hogy a 250-300 cm2 felületű arcot 20-50 mm2 méretű körökkel hogyan tudja lefedni. A szkenner nélküli kézi módszer nagy bizonytalanságot hordoz, tekintettel a lövések nagy számára (500-2000), melyet „kézi vezérléssel” kell a bőrfelületre juttatni.

A MicroLaserPeel egy Erbium alapú lézerre és egy különlegesen gyors hámlasztást garantáló szkennerre épül. A módszert a Dr Derm Bőrgyógyászat 2005-ben vezette be, Magyarországon elsőként. A lézer a bőrfelszínen levő sejtrétegeket egyenletesen elpárologtatja, s így előtűnnek a mélyebben elhelyezkedő friss, fiatal sejtek. A hámlasztás mélysége 4 mikrontól 50 mikronig, kis lépcsőkben állítható, így a kezelés gyógyulási ideje jól tervezhető. A MicroLaserPeel más kezelésekkel, akár egy ülésben is kombinálható – erre vonatkozóan a kezeléssel kapcsolatos konzultáción adunk részletes választ.

A ContourPeel a fenti hámlasztási módszer mély rétegekre történő kiterjesztését jelenti, ilyenkor a bőrfelszínt 50 – 200 mikron mélységben párologtatjuk el.

A ProFractional-XC egy Erbium alapú lézerre épülő frakcionált kezelés. Itt a lézer nagy energiájú, párhuzamos fénye kis frakciókban jut a bőr felületére, s oszlopszerűen okoz kis sérüléseket. Az oszlopok – melyek mélysége a hámlasztás mélységének 5-10x-ese is lehet – valódi „üregek”, ahová új sejtek épülnek be a bőr gyógyulási képességének köszönhetően. A lézer tehát egy természetes folyamatot, a bőr regenerációs képességét váltja ki. A bőr szerkezete megújul, így a kezelés után akár 10-15 évvel fiatalabbnak látszhat. A módszert a Dr Derm Bőrgyógyászat alkalmazta elsőként Magyarországon, a mai napig egyedüliként Budapesten.

Bár a fenti 3 kezelést – az egyenletes hatás és az esztétikus megjelenés érdekében - általában a teljes arcon végezzük, mégis vannak speciális esetek, amikor csak körülírt helyeken alkalmazzuk. Ilyen az ajak körüli mély ráncok, vagy az arc kétoldalán levő ráncok, hegek körülírt ContourPeel mélyhámlasztása, a szem körül meglazult bőr (alsó felső szemhéj) frakcionált kezelése (LaserEyelidLift), vagy a szem alatti táskák és ráncok eltüntetése a Scheiner-féle lézeres blepharoplasticával.

A kezelést fájdalomcsillapító kenőccsel történő érzéstelenítés után végezzük, egyes esetekben vezetéses (injekciós) anesztéziát is alkalmazunk, de összetettebb esetekben, vagy alacsony fájdalomküszöb esetén lehetőség van bódításban, vagy mélyaltatásban történő beavatkozásokra is.

 

 • HALO HYBRID rejuvenáció

  HALO HYBRID rejuvenáció

  Újra ragyogó és életteli lesz a bőr! Díjnyertes anti-aging az USA-ból

  Részletek

 • MonaLisa Touch vagina rejuvenáció

  MonaLisa Touch vagina rejuvenáció

  Egyperces fájdalommentes kezelés a hüvely fiatalos kondíciója érdekében

  Részletek

 • ContourPeel lézeres mélyhámlasztás

  ContourPeel lézeres mélyhámlasztás

  Mély ráncok, hegek intenzív hámlasztása bőrfeszesítéssel

  Részletek

 • Bőrfiatalítás lézeres hámlasztással

  Bőrfiatalítás lézeres hámlasztással

  Mélyhámlasztás és frakcionált kezelés, szemhéj fiatalítással

  Részletek

 • LaserEyelidLift szemhéj fiatalítás

  LaserEyelidLift szemhéj fiatalítás

  Bőrszerkezet megújítás és feszesítés szemhéjplasztika helyett

  Részletek

 • MicroLaserPeel lézeres hámlasztás

  MicroLaserPeel lézeres hámlasztás

  A bőrfelület frissítése kíméletes lézeres hámlasztással

  Részletek

 • ProFractional-XC frakcionált rejuvenáció

  ProFractional-XC frakcionált rejuvenáció

  A bőrszerkezet teljes megújítása az arcon vagy a test bőrén

  Részletek

 • Scheiner-féle lézeres szemhéjplasztika

  Scheiner-féle lézeres szemhéjplasztika

  Petyhüdt, ráncos alsó és felső szemhéj hámlasztása és feszesítése

  Részletek

 • DOT frakcionált lézeres bőrmegújítás

  DOT frakcionált lézeres bőrmegújítás

  Bőrfiatalítás, hegkezelés, szemkörnyék lifting új CO2 lézerrel

  Részletek

 • CoolPeel leheletfinom lézeres hámlasztás

  CoolPeel leheletfinom lézeres hámlasztás

  Gyógyulási idő nélküli CO2 lézeres bőrfiatalítás

  Részletek

Tisztelt Pácienseink! Új bejelentkezési rendszert alkalmazunk, melynek elemeit folyamatosan vezetjük be. Az első, hogy a telefonon történő időpontkéréskor Önnek célszerű megjelölnie, milyen témakörben kíván konzultációt folytatni szakorvosainkkal. Vannak bizonyos szakterületek, melyre specializálódtunk, s akkor tud a specialistával találkozni, ha előre megjelöli a problémakört. Az alábbi listában megtalálja a fő témaköröket, mely alapján az adott területtel foglalkozó, megfelelő szakorvoshoz fogjuk Önt irányítani. Lehetősége van két problémakört is megjelölni, de azt csak abban az esetben tudja egy konzultáció keretében intézni, ha ugyanaz a specialista foglalkozik mindkét területtel. Ezt a bejelentkezés során jelezni fogjuk Önnek.

Telefon: (06 1) 336 00 77; (06 1) 316 70 28; (06 70) 770 26 63

KÖSZÖNJÜK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉT!