Lézeres kezelések (non-ablatív)

Lézeres kezelések (sérülés nélküli – non-ablatív)

A bőrmegújító lézeres kezelések két fő csoportra oszthatók: bőrsérüléssel járó - úgynevezett ablatív -  ezáltal 1-2 hetes gyógyulási időt igénylő beavatkozások, valamint a bőrsérüléssel nem járó – úgynevezett non-ablatív – gyógyulási időt nem igénylő kezelések. Az utóbbi évtizedben a fejlesztések olyan új módszerek kidolgozására irányult, mellyel a bőr kollagénállománya felmelegíthető és annak összehúzódása kiváltható anélkül, hogy sérülést okoznánk (non-ablatív feszesítés). Sérülés nélkül dolgoznak a seprűvénák, a tűzfolt, a rozácea, az akne, a pigmentfoltok, a tetoválások, a gombás körmök és a nemkívánatos szőrzet kezelésére alkalmas lézerek is. A Dr Derm Bőrgyógyászat hazánkban egyedülállóan, tizenötféle különböző sérülésmentes lézeres kezelési módszert, s ezek nagyszámú kombinációját kínálja.

Tovább

A non-ablatív lézeres kezelésről szóló első tudományos közlemény 1999-ben jelent meg az USÁ-ban, „Napfény károsodás okozta ráncok eredményes kezelés pulzáló festéklézerrel” címmel.  A Dr Derm Bőrgyógyászat ezt a kezelési módszert, Magyarországon elsőként, 2002-ben vezette be. A pulzáló festéklézerrel történő kezelést a mai napig a leghatásosabbnak tartják a hegek kezelésében (részletesen a Scarless PDL és a Subcision PDL címszavaknál). A festéklézer az ún. Nd:YAG lézerrel kombinálva nemcsak a ráncok mélységét csökkenti, hanem beindítja az új kollagén és rugalmas rostok képződését, valamint feszesít is (TwinLaser 3D rejuvenáció).

A ForeverYoung BBL kezelés a legújabb kutatási eredményeken alapul. A továbbfejlesztett BBL készülékkel végzett fototerápia a bőr sejtfunkcióinak valódi megújulását eredményezi, hiszen a sejtek genetikai állományáról újra a fiatal bőrre jellemző fehérjék kezdenek átíródni. A megújult sejtműködések a bőr megjelenését fiatalosabbá teszik, sőt, bizonyítást nyert, hogy az évenként elvégzett fenntartó kezeléssel a bőr fiatalos megjelenése „konzerválható”.

A SkinTyte-II. kezelés a pulzáló infravörös és látható fény felmelegítő hatásán alapul. A folyamatos impulzussorozat a kollagénhálózatot lépésről lépésre melegíti fel, mely végül összehúzódással reagál. Ez a bőr megfeszülését, a lógó részek természetes hatású liftingjét idézi elő. A korábbi SkinTyte kezeléshez képest a SkinTyte-II. gyorsabb és hatékonyabb kezelést garantál.

A bőrsérülés nélküli megújító kezelések legújabb irányzatát jelenti az EMERGE frakcionált kezelés, melyek a bőrt cm2-enként többszáz, oszlopszerű zónában forrósítja fel. A hőkárosodást szenvedett rétegekben egy mikroszkópikus méretű, a hámot és az irha felső rétegeit érintő állomány jön létre (MEND – microscopic epidermal necrotic debris), melyet a szervezetünk normál élettani működései révén „kitakarít”, s a helyét új sejtek foglalják el. Így sérülés nélkül, lépésről lépésre újítható meg a ráncos vagy heges bőr teljes szerkezete. Az EMERGE készülék lehetőséget nyújt a legfinomabb, az öregedés megelőzésére alkalmas „soft rejuvenációs” kezelésekre is.

Kíméletesen kezelhető a gyulladt, pattanásos bőr nagy energiájú, pulzáló kék fénnyel (BlueBBL), valamint a kivörösödésre hajlamos, értágulatos, vagy gyulladt rozácea pulzáló festéklézerrel (Rosacea PDL).

A seprűvénákra Budapesten egyedüliként a MultiPlex technológiát alkalmazzuk, mely két lézer fényét kombinálva nemcsak a felületes, vörös, hanem a mélyebben fekvő, lilás erek elzárására is alkalmas. Egyetlen kezelés általában az erek 80-90%-át, de akár mindegyikét képes eltüntetni. Az elmúlt 10 év MultiPlex lézerrel szerzett tapasztalatai alapján az erek injekciós feltöltésére nincs szükség. Amennyiben a nagyobb visszértörzsek is kitágultak, a fő visszeret az érpályába vezetett üvegszál révén továbbított lézerfénnyel tudjuk kezelni (Inravascular Laser vagy EVLD).

A sérülés nélküli kezelésekhez tartoznak a szőrtelenítő kezelések is, melyhez 3-féle különböző technológiát használunk, a bőr és a szőrzet színétől, minőségétől, s a kezelendő felület méretétől függően (részletesen a Hairless Laser és a Forever Bare címszavaknál).

A tetoválások eltávolítására 3 különböző hullámhosszúságon dolgozó lézert használunk, mely minden színű tetováló festékben ideális módon fejti ki hatását (TattooLaser). Az olasz gyártmányú, nagy pontosságú eszköz csak a tetováló festékre hat, a környező szöveteket nem melegíti fel, mint az olcsó, távol-keleti eszközök. Így a kezelés pontosabb, kiszámíthatóbb, hegmentes eredményt ad.

Gombás köröm esetén a lézer a körömágyat és a körömlemezt forrósítja fel, elpusztítva a gombaelemeket. Az ismételt kezelések során a körömlemez a körömágy felől, növekedése közben, folyamatosan gyógyul meg (MycoLaser).

 

 • Sculpsure lézerlipolízis

  Sculpsure lézerlipolízis

  Műtét nélküli alakformálás 25 perces lézeres kezeléssel

  Részletek

 • ForeverYoung BBL fotorejuvenáció

  ForeverYoung BBL fotorejuvenáció

  Az öregedés megelőzése: preventív anti-aging program a fiatal bőrért

  Részletek

 • Seprűvéna és visszér Multiplex kezelése

  Seprűvéna és visszér Multiplex kezelése

  Akár egyetlen kezelés eltüntetheti a végtagok zavaró értágulatait

  Részletek

 • Rosacea PDL értágulat és rozácea kezelés

  Rosacea PDL értágulat és rozácea kezelés

  Értágulatos bőr és gyulladt rozácea kezelése pulzáló festéklézerrel

  Részletek

 • Moveo szőrtelenítés Alexandrit lézerrel

  Moveo szőrtelenítés Alexandrit lézerrel

  Fájdalommentes és gyors lézeres szőrtelenítés minden bőrtípusra

  Részletek

 • SkinTyte II. bőrfeszesítés és lifting

  SkinTyte II. bőrfeszesítés és lifting

  A meglévő kollagén feszesítése és új kollagén képződés elősegítése

  Részletek

 • ICON frakcionált 1540 bőrmegújító lézer

  ICON frakcionált 1540 bőrmegújító lézer

  Póruscsökkentés, ránctalanítás, bőrfiatalítás pigment-halványítással

  Részletek

 • MycoLaser lézeres körömgomba kezelés

  MycoLaser lézeres körömgomba kezelés

  Körömlemez felmelegítése, a gombasprórák elpusztítása lézerrel

  Részletek

 • Scarless PDL hegkezelés festéklézerrel

  Scarless PDL hegkezelés festéklézerrel

  Hegek kezelése festéklézerrel és injekciós infiltrálással

  Részletek

 • Tetoválás eltávolítás (multikolor tatu)

  Tetoválás eltávolítás (multikolor tatu)

  Multikolor és klasszikus tetoválás, tejeskávé folt lézeres eltávolítása

  Részletek

 • TwinLaser 3D rejuvenáció

  TwinLaser 3D rejuvenáció

  Lézeres bőrmegújítás értágulatos, rozáceára hajlamos bőrre

  Részletek

 • ThreeForMe 3 lépéses bőrfiatalítás

  ThreeForMe 3 lépéses bőrfiatalítás

  Bőrmegújító lézeres kezelés napfény és szolárium okozta károsodásokra

  Részletek

 • ForeverClear BBL fényterápia aknéra

  ForeverClear BBL fényterápia aknéra

  Pattanásos bőr, hegek kezelése pulzáló kék és vörös fénnyel

  Részletek

 • Intracel PRO mikrotűs RF kezelés

  Intracel PRO mikrotűs RF kezelés

  Hyaluronsavas hidratáló kezelés rádiófrekvenciás stimulációval

  Részletek

 • SculpSure toka fogyasztás és feszesítés

  SculpSure toka fogyasztás és feszesítés

  A nyaki zsír csökkentése lézerlipolízissel, műtét nélkül

  Részletek

 • ONDA Coolwaves testfeszesítés

  ONDA Coolwaves testfeszesítés

  Testfeszesítés és zsírbontás hűs mikrohullámokkal

  Részletek

 • RedTouch kollagén kezelés arcbőr feszesítéssel

  RedTouch kollagén kezelés arcbőr feszesí

  Arcfeszesítés és bőrszerkezet erősítés kollagénspecifikus lézerrel

  Részletek

Klinikánk 2020. májusában bevezetett “Covid-19 járványügyi protokoll”-ját fenntartjuk, de a helyszíni kötelező tesztelést 2022.májusától felfüggesztettük. Klinikánk higiénikus szakembert alkalmaz a protokoll felülvizsgálata és az újabb intézkedések bevezetése céljából. Kérjük a biztonsági protokoll maradéktalan betartását, pácienseink és munkatársaink védelmében.