Lézeres kezelések (non-ablatív)

Lézeres kezelések (sérülés nélküli – non-ablatív)

A bőrmegújító lézeres kezelések két fő csoportra oszthatók: bőrsérüléssel járó - úgynevezett ablatív -  ezáltal 1-2 hetes gyógyulási időt igénylő beavatkozások, valamint a bőrsérüléssel nem járó – úgynevezett non-ablatív – gyógyulási időt nem igénylő kezelések. Az utóbbi évtizedben a fejlesztések olyan új módszerek kidolgozására irányult, mellyel a bőr kollagénállománya felmelegíthető és annak összehúzódása kiváltható anélkül, hogy sérülést okoznánk (non-ablatív feszesítés). Sérülés nélkül dolgoznak a seprűvénák, a tűzfolt, a rozácea, az akne, a pigmentfoltok, a tetoválások, a gombás körmök és a nemkívánatos szőrzet kezelésére alkalmas lézerek is. A Dr Derm Bőrgyógyászat hazánkban egyedülállóan, tizenötféle különböző sérülésmentes lézeres kezelési módszert, s ezek nagyszámú kombinációját kínálja.

Tovább

A non-ablatív lézeres kezelésről szóló első tudományos közlemény 1999-ben jelent meg az USÁ-ban, „Napfény károsodás okozta ráncok eredményes kezelés pulzáló festéklézerrel” címmel.  A Dr Derm Bőrgyógyászat ezt a kezelési módszert, Magyarországon elsőként, 2002-ben vezette be. A pulzáló festéklézerrel történő kezelést a mai napig a leghatásosabbnak tartják a hegek kezelésében (részletesen a Scarless PDL és a Subcision PDL címszavaknál). A festéklézer az ún. Nd:YAG lézerrel kombinálva nemcsak a ráncok mélységét csökkenti, hanem beindítja az új kollagén és rugalmas rostok képződését, valamint feszesít is (TwinLaser 3D rejuvenáció).

A ForeverYoung BBL kezelés a legújabb kutatási eredményeken alapul. A továbbfejlesztett BBL készülékkel végzett fototerápia a bőr sejtfunkcióinak valódi megújulását eredményezi, hiszen a sejtek genetikai állományáról újra a fiatal bőrre jellemző fehérjék kezdenek átíródni. A megújult sejtműködések a bőr megjelenését fiatalosabbá teszik, sőt, bizonyítást nyert, hogy az évenként elvégzett fenntartó kezeléssel a bőr fiatalos megjelenése „konzerválható”.

A SkinTyte-II. kezelés a pulzáló infravörös és látható fény felmelegítő hatásán alapul. A folyamatos impulzussorozat a kollagénhálózatot lépésről lépésre melegíti fel, mely végül összehúzódással reagál. Ez a bőr megfeszülését, a lógó részek természetes hatású liftingjét idézi elő. A korábbi SkinTyte kezeléshez képest a SkinTyte-II. gyorsabb és hatékonyabb kezelést garantál.

A bőrsérülés nélküli megújító kezelések legújabb irányzatát jelenti az EMERGE frakcionált kezelés, melyek a bőrt cm2-enként többszáz, oszlopszerű zónában forrósítja fel. A hőkárosodást szenvedett rétegekben egy mikroszkópikus méretű, a hámot és az irha felső rétegeit érintő állomány jön létre (MEND – microscopic epidermal necrotic debris), melyet a szervezetünk normál élettani működései révén „kitakarít”, s a helyét új sejtek foglalják el. Így sérülés nélkül, lépésről lépésre újítható meg a ráncos vagy heges bőr teljes szerkezete. Az EMERGE készülék lehetőséget nyújt a legfinomabb, az öregedés megelőzésére alkalmas „soft rejuvenációs” kezelésekre is.

Kíméletesen kezelhető a gyulladt, pattanásos bőr nagy energiájú, pulzáló kék fénnyel (BlueBBL), valamint a kivörösödésre hajlamos, értágulatos, vagy gyulladt rozácea pulzáló festéklézerrel (Rosacea PDL).

A seprűvénákra Budapesten egyedüliként a MultiPlex technológiát alkalmazzuk, mely két lézer fényét kombinálva nemcsak a felületes, vörös, hanem a mélyebben fekvő, lilás erek elzárására is alkalmas. Egyetlen kezelés általában az erek 80-90%-át, de akár mindegyikét képes eltüntetni. Az elmúlt 10 év MultiPlex lézerrel szerzett tapasztalatai alapján az erek injekciós feltöltésére nincs szükség. Amennyiben a nagyobb visszértörzsek is kitágultak, a fő visszeret az érpályába vezetett üvegszál révén továbbított lézerfénnyel tudjuk kezelni (Inravascular Laser vagy EVLD).

A sérülés nélküli kezelésekhez tartoznak a szőrtelenítő kezelések is, melyhez 3-féle különböző technológiát használunk, a bőr és a szőrzet színétől, minőségétől, s a kezelendő felület méretétől függően (részletesen a Hairless Laser és a Forever Bare címszavaknál).

A tetoválások eltávolítására 3 különböző hullámhosszúságon dolgozó lézert használunk, mely minden színű tetováló festékben ideális módon fejti ki hatását (TattooLaser). Az olasz gyártmányú, nagy pontosságú eszköz csak a tetováló festékre hat, a környező szöveteket nem melegíti fel, mint az olcsó, távol-keleti eszközök. Így a kezelés pontosabb, kiszámíthatóbb, hegmentes eredményt ad.

Gombás köröm esetén a lézer a körömágyat és a körömlemezt forrósítja fel, elpusztítva a gombaelemeket. Az ismételt kezelések során a körömlemez a körömágy felől, növekedése közben, folyamatosan gyógyul meg (MycoLaser).

 

 • Sculpsure lézerlipolízis

  Sculpsure lézerlipolízis

  Műtét nélküli alakformálás 25 perces lézeres kezeléssel

  Részletek

 • ForeverYoung BBL

  ForeverYoung BBL

  BBL-fotorejuvenáció: ráncok, pigmentfoltok, bőrvörösség kezelése

  Részletek

 • Seprűvéna és visszérkezelés

  Seprűvéna és visszérkezelés

  Seprűvéna és visszér műtét nélküli kezelése Multiplex lézerrel

  Részletek

 • Rosacea PDL

  Rosacea PDL

  Értágulatos bőr és gyulladt rozácea kezelése pulzáló festékézerrel

  Részletek

 • Moveo HR szőrtelenítés

  Moveo HR szőrtelenítés

  Fájdalommentes és gyors lézeres szőrtelenítés minden bőrtípusra

  Részletek

 • SkinTyte II. bőrfeszesítés

  SkinTyte II. bőrfeszesítés

  Bőrfeszesítés és lifting kollagénindukcióval, műtét nélkül

  Részletek

 • Frakcionált 1540 lézerkezelés

  Frakcionált 1540 lézerkezelés

  Bőrszerkezet megújítás pigment-halványítással

  Részletek

 • MycoLaser

  MycoLaser

  Körömgomba lézeres kezelése

  Részletek

 • Scarless PDL hegkezelés

  Scarless PDL hegkezelés

  Hegek kezelése festéklézerrel és injekciós infiltrálással

  Részletek

 • Subcision PDL

  Subcision PDL

  Hegek kezelése festéklézerrel és mikrosebészettel

  Részletek

 • TattooLaser

  TattooLaser

  Multikolor tetoválás és tejeskávé folt lézeres eltávolítása

  Részletek

 • TwinLaser 3D Rejuvenáció

  TwinLaser 3D Rejuvenáció

  Kombinált lézeres bőrmegújítás az öregedési tünetekre

  Részletek

 • ThreeForMe lézerkezelés

  ThreeForMe lézerkezelés

  Bőrmegújító lézeres kezelés frakcionált lézerrel, fénykárosodott bőrre

  Részletek

 • ForeverClear BBL

  ForeverClear BBL

  Pattanásos bőr, akne tüneteinek kezelése pulzáló kék fénnyel

  Részletek

 • SculpSure tokakezelés

  SculpSure tokakezelés

  A toka kezelése lézerlipolízissel, műtét és injekciók nélkül

  Részletek

Klinikánk 2020. májusában bevezetett járványügyi protokollját fenntartjuk. Biztonsági intézkedéseink pácienseink védelmét szolgálják.