MonaLisa Touch bemutatkozása

MonaLisa Touch bemutatozása a Nemzetközi Menopausa Társaság 14. Világkongresszusán

Az International Menopause Society (IMS) két évente megrendezésre kerülő soros kongresszusát Mexico-ban, Cancun-ban tartotta. A több mint ezer résztvevő közül hazánkat mindössze három kollega képviselte: dr. Rucz Árpád főorvos, dr. Erdődi Balázs a debreceni női klinikáról és dr. László Ádám a Magyar Menopausa Társaság hivatalos küldöttjeként.

A kongresszuson 366 előadás hangzott el, ebből 207 poszter, az előadások kb. egy negyede kísérleti eredményekről számolt be, a többi epidemiológiai, vagy összefoglaló jellegű volt. A kongresszus hivatalos nyelve természetesen az angol volt, ám sok előadóteremben volt lehetőség a szinkrontolmácsolás igénybevételére spanyol nyelven.

A kongresszuson elhangzott újdonságok közül kiemelhető a MonaLisa Touch : ez egy új, lézeres foto-rejuvenációs technika a hüvelyi atrófia és annak legfontosabb tünetei (csökkent lubrikáció és szárazság, viszketés, dyspareunia) kezelésére. Ez a technika - a MonaLisa Touch - a hüvely nyálkahártyájának kollagén termelődését fokozza és ezzel növeli a vérátáramlást és a hüvelyi lubrikációt.

Úgy gondolom, hogy az érdeklődő kollegák tartalmas, jól szervezett, jó hangulatú, talán kissé túlzsúfolt kongresszuson vehettek részt. A választott témák átölelték az MHT és a posztmenopauzában lévő nők egészségével kapcsolatos legfontosabb kérdéseket és vonatkozásokat, néhány újdonságot is hallhattunk.

Budapest, 2014-07-21

Prof. dr. László Ádám
A Magyar Menopausa Társaság főtitkára
Forrás: a Magyar Menopausa Társaság archívuma, www.mmt.hu

Bővebben a MonaLisa Touch kezelésről itt olvashat.

Klinikánk 2020. májusában bevezetett “Covid-19 járványügyi protokoll”-ját fenntartjuk. Klinikánk higiénikus szakembert alkalmaz a protokoll felülvizsgálata és az újabb intézkedések bevezetése céljából. Kérjük a biztonsági protokoll maradéktalan betartását, pácienseink és munkatársaink védelmében.