Anyajegy műtét

Anyajegy műtét

Zavaró, vagy gyanús anyajegyek, bőrdaganatok plasztikai igényességű műtéti kimetszése.

A bőr mélyén elhelyezkedő növedékek, vagy a bőr mélyéről eredő felszíni képletek eltávolításának legbiztonságosabb módja a helyi érzéstelenítésben történő kimetszés.
Ezt a módszert alkalmazzuk a festékes anyajegyek és a bőrdaganatok eltávolítására is, annak ellenére, hogy lézersebészeti vágó eszközeink is rendelkezésre állnak.

A hideg késsel (egyszer használatos szikével) való bőrmetszés ugyanis számos előnyt kínál a lézerekkel szemben:

  • a szike vezetése gyakorlott kézben finomabb metszést eredményez
  • a szikével vágott felszín gyógyulási képessége messze meghaladja a lézerrel vágott (égetett) felszín gyógyhajlamát
  • a szikével metszett bőrminta szövettani vizsgálatra alkalmasabb
  • a növedékek lézeres eltávolítása után sokkal gyakrabban marad vissza pogácsaszerűen kiemelkedő, vagy szabályos kerek, besüppedt heg, mint a műtéti kimetszés után
  • a lézer éppúgy nem fájdalommentes, mint más beavatkozás – csak fájdalomcsillapító alkalmazása mellett viselhető el

Az érzéstelenítő injekció teljesen fájdalommentéssé teszi a szikével történő beavatkozást is. A sebszéleket – lehetőség szerint – belső varratokkal egyesítjük, így esztétikai szempontból ideális eredmény várható. Az eltávolított növedékeket szövettani vizsgálatra küldjük, melynek eredményét általában a varratszedéskor már átadjuk a kezelt páciensnek. A varratszedésre az arcon levő növedékek esetén a műtét után 1 héttel, a törzs, végtagok növedékeinél a műtétet követően 3 héttel kerül sor. A varratszedés nem fájdalmas.

A heg gyógyulását Budapesten egyedülálló módszerrel, pulzáló festéklézerrel történő kezeléssel tudjuk elősegíteni (Scarless PDL kezelés).

Az anyajegyek, bőrnövedékek eltávolítását az anyajegyek részletes vizsgálata, feltérképezése előzi meg (Anyajegy és bőrrák szűrés). A kimetszést plasztikai sebészeink, illetve nagy bőrsebészeti gyakorlattal rendelkező bőrgyógyászaink, a beavatkozáshoz megfelelő kisműtéti körülmények között, steril eszközökkel végzik.

Klinikánk 2020. májusában bevezetett járványügyi protokollját fenntartjuk. Biztonsági intézkedéseink pácienseink védelmét szolgálják.