Anyajegy eltávolítás ambuláns műtéttel

Anyajegy eltávolítás

Zavaró, gyanús anyajegy eltávolítás, bőrdaganat kimetszés

A bőr mélyén elhelyezkedő növedék, vagy a bőr mélyéről eredő felszíni képlet, anyajegy eltávolítás biztonságos módon végezhető helyi érzéstelenítésben történő kimetszéssel. Ezt a módszert alkalmazzuk a festékes anyajegyek és a bőrdaganatok eltávolítására is, annak ellenére, hogy lézersebészeti vágó eszközeink is rendelkezésre állnak.

A hideg késsel (egyszer használatos szikével) való bőrmetszés ugyanis számos előnyt kínál a lézerekkel szemben:

  • a szike vezetése gyakorlott kézben finomabb metszést eredményez
  • a szikével vágott felszín gyógyulási képessége messze meghaladja a lézerrel vágott (égetett) felszín gyógyhajlamát
  • a szikével metszett bőrminta szövettani vizsgálatra alkalmasabb
  • a növedékek lézeres eltávolítása után sokkal gyakrabban marad vissza pogácsaszerűen kiemelkedő, vagy szabályos kerek, besüppedt heg, mint a műtéti kimetszés után
  • a lézer éppúgy nem fájdalommentes, mint más beavatkozás – csak fájdalomcsillapító alkalmazása mellett viselhető el

Az érzéstelenítő injekció teljesen fájdalommentéssé teszi az anyajegy eltávolítás szikével történő módszerét. A sebszéleket – lehetőség szerint – belső varratokkal egyesítjük, így az anyajegy eltávolítás után esztétikai szempontból ideális eredmény várható. Az eltávolított növedékeket szövettani vizsgálatra küldjük, melynek eredményét általában a varratszedéskor már átadjuk a kezelt páciensnek. A varratszedésre az arcon levő növedékek esetén a műtét után 1 héttel, a törzs, végtagok növedékeinél a műtétet követően 3 héttel kerül sor. A varratszedés nem fájdalmas.

Az anyajegy eltávolítás után a heg gyógyulását Budapesten egyedülálló módszerrel, pulzáló festéklézerrel történő kezeléssel tudjuk elősegíteni. A lézeres kezelés költsége a műtéti díjazásba nem tartozik bele, amennyiben igényli a hegek - varratszedést követő - lézeres kezelését, a műtéti időpont egyeztetése során ezt az igényét is szíveskedjen jelezni a bejelentkezéskor.

A bőrnövedék, daganat, anyajegy eltávolítás előtt az anyajegyek részletes vizsgálata, feltérképezése elengedhetetlen. (Anyajegy és bőrrák szűrés). A kimetszést plasztikai sebészeink, illetve nagy bőrsebészeti gyakorlattal rendelkező bőrgyógyászaink, a beavatkozáshoz megfelelő kisműtéti körülmények között, steril eszközökkel végzik.

Az anyajegy eltávolítás költsége mennyiségtől és testtájanként különböző költséggel jár. A műtéti díj a szövettani vizsgálat költségét és a varratszedés díját nem tartalmazza, a varratszedés előtti sebkontroll viszont díjmentes.

Tisztelt Pácienseink! Szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy az általános bőrgyógyászati vizsgálatra és az anti-aging konzultációra előzetes bejelentkezés szükséges. Viszont vannak olyan kezelések, amelyeket KONZULTÁCIÓ NÉLKÜL, nagyon rövid határidővel vállalni tudunk. Ilyenkor is történik VISIA állapotfelmérés, de nem kell kivárni a konzultációs időpontot. Ezek kivétel nélkül sérülés nélküli (non-ablatív, non-invazív) kezelések, melyek nem igényelnek gyógyulási időt.

Időpontkérés: (06 1) 336 00 77; (06 1) 316 70 28; (06 70) 770 26 63

KÖSZÖNJÜK ÉRDEKLŐDÉSÜKET!