ForeverClear BBL

ForeverClear BBL

A pattanásos bőr, az akne tüneteinek kezelése

A kék fénnyel történő fototerápia hatása a pattanásos bőr és a rozácea gyulladásos tüneteinek enyhítésére már viszonylag régóta ismert. A kék fény – a bőrfelület megsértése nélkül – képes a pattanásokban szaporodó P. acnes baktérium növekedésének gátlására, így elősegíti a pattanások gyógyulását, valamint akadályozza új pattanások megjelenését. A ForeverClear BBL kezelés során pulzáló kék fényt használunk, mely a jobb hatás érdekében rövid ideig nagy intenzitású fényt bocsát ki. Emellett a vörös fényt a  gyulladás mérséklésére, a gyógyulási folyamat elősegítésére, a pulzáló infravörös fényt pedig a faggyúmirigyek felmelegítésére és a heges területek regenerálására használjuk.

Kinek ajánlott?

Akinek pattanásos a bőre (az akne csaknem minden formájában, gyógyszeres kezelés helyett, vagy annak kiegészítésére). Akinek Perioralis dermatitise (ajak körüli viszkető vörös kiütés), vagy gyulladt rozáceája van.

Kezelhető felületek

A két arcfél vagy a teljes arc, a nyak, a dekoltázs, a vállak, a hát felső része egyaránt kezelhető.

Előkészítés

A ForeverClear BBL kezelés különösebb előkészítést nem igényel, a szabad kapacitás függvényében már a vizsgálat napján el tudjuk végezni. Nem javasoljuk a napozást és a szoláriumhasználatot a ForeverClear BBL kezelést megelőző két hétben.

A kezelés

A ForeverClear BBL akne kezelés során egy hűtött kezelőfejet érintünk a bőr felületéhez, mely néhány másodpercig tartó fényimpulzus sorozatokat ad le. Ezután a szomszédos bőrterület kezelése következik. A kezelendő felületet többsoron végigkezeljük a kék, a vörös és végül az infravörös fénnyel. A hűtés megakadályozza a bőr égési sérülését. A kezelés enyhe kellemetlenséggel járhat, jellemzően fájdalommentes.

Munkaképesség, otthoni ápolás

A bőrsérülést nem okozó ForeverClear BBL kezelés után a páciens azonnal munkaképes. Enyhe, általában néhány óra alatt múló bőrvörösség sminkkel palástolható. A kezelés utáni bőr különleges otthoni ápolást nem igényel, két hétig tartó fényvédelmet azonban mindenképpen javaslunk. Az aknés bőr kezeléséhez – a pácienseink visszajelzése alapján kitűnő hatású – kozmetikai bőrápolócsomagot ajánlunk.

Kezelések száma

Ismételt kezelések elvégzését javasoljuk (4-8 alkalom). A ForeverClear BBL kezelésekre hetente-kéthetente kerülhet sor.

A kezelés tudományos háttere

A ForeverClear BBL kezelés a Sciton Inc. USA lézergyártó cég továbbfejlesztett BBL technológiáján alapul. A tudományos vizsgálatok szerint a gyulladt faggyúmirigyekben megtalálható Propionibacterium Acnes. Ebben a baktériumban a kék fény hatására olyan anyagcsere folyamatok gyorsulnak fel, mely porfirin vegyületek elszaporodását eredményezve, a baktérium pusztulását idézik elő. A baktérium által termelt porfirint egy speciális diagnosztikai rendszerrel, fluoreszcens elv alapján ki tudjuk mutatni, így következtetni lehet a baktériumok aktivitására (a vizsgálat azonban nem minden páciensnél pontos). A kezelés eredménye szabad szemmel is látható, a gyulladt tünetek csökkenésével és a hegek enyhülésével jár. A Dr Derm Anti-Aging Bőrgyógyászat, Esztétikai Lézer és Plasztikai Sebészet – Dr Varju Gábor vezetésével – elsőként alkalmazza a készüléket és a hozzá kapcsolódó kezelési módszert Magyarországon.

A kezelés ára

A ForeverClear BBL kezelés ára alkalmanként 65.000 Ft és 125.000 Ft közé tehető, a kezelendő bőrfelülettől függően. A teljes arc kezelése, 25 év alatti páciensek számára, 4 kezelésből álló kúra esetén 250.000 Ft.

Klinikánk 2020. májusában bevezetett járványügyi protokollját fenntartjuk. Biztonsági intézkedéseink pácienseink védelmét szolgálják.