Tetoválás eltávolítás (multikolor tatu)

Tetoválás eltávolítás

Multikolor és klasszikus tetoválás, tejeskávé folt lézeres eltávolítása

Tetoválás eltávolítás és felületes pigmentfoltok (tejeskávé folt, szeplő) eltüntetése az e célra kifejlesztett, nagy biztonságú, 3 hullámhosszúságú lézer használatával.

Kinek ajánlott?

Aki tetoválását, vagy annak egy részét szeretné eltávolíttatni, legyen az klasszikus egyszínű (indigókék), vagy többszínű (multikolor) tattoo. Akinek a tetoválás eltávolítás céljából más intézményhez fordult, de ott nem vállalták, mert a türkizkék, zöld, vagy piros színekre nem rendelkeznek megfelelő eszközzel. Akinek a tetoválása begyulladt, érzékennyé vagy csomóssá vált. Akinek a bőrén születése óta halványbarna (ún. tejeskávé) folt van. Akinek sötétebb szeplők, öregségi foltok jelentek meg a bőrén. Akinek a lábszárán keringési problémák okozta foltos pigmentáció keletkezett.

Kezelhető felületek

A tetoválás eltávolítás és a pigmentfoltok halványítása a test bármely részén elvégezhető (kevés kivétellel). Több régió egyidejű kezelése is lehetséges.

A tetoválás eltávolítás előkészítése

A tetoválás eltávolítás és a pigmentfolt halványítás különösebb előkészítést nem igényel, általában már a vizsgálat napján el tudjuk végezni. Nem javasoljuk a napozást vagy a szoláriumozást a tetoválás eltávolítás előtti két hétben.

A kezelés

A tetoválás eltávolítás és a pigmentfolt halványítás során egy ceruzaszerű kezelőfejjel négyzetes foltokban rövid fényimpulzusokat juttatunk a bőrre. Ezután a szomszédos bőrterület kezelése következik. A kezelendő felületet 1-3 soron kezeljük végig, a probléma jellegű függően. A kezelés enyhe kellemetlenséggel járhat.

Munkaképesség, otthoni ápolás

A bőrsérülést nem okozó tetoválás eltávolítás és a pigmentfolt halványítás után a páciens azonnal munkaképes. Enyhe, általában néhány óra alatt múló bőrvörösség, duzzanat, esetleg néhány napig tartó pörkösödés előfordulhat. A kezelés utáni bőr óvatos otthoni ápolást igényel, s egy hónapig tartó fényvédelmet mindenképpen javaslunk.

Kezelések száma

A megfelelő eredmény eléréséhez ismételt kezelések elvégzését javasoljuk (4-10 kezelésből álló kúra). A tetoválás eltávolítás és a pigmentfolt halványításra 4-6 hetente kerülhet sor.

A kezelés tudományos háttere

A tetoválás eltávolítás és a pigmentfolt halványítás a Quantasystem lézergyártó cég Q Plus C tipusú Q-kapcsolt Nd:YAG/Rubin  lézerével, a DEKA lézergyártó cég QS4 tipusú Q-kapcsolt Nd:YAG lézerével és a Jeisys cég Tribeam tipusú Q-kapcsolt Nd:YAG lézerével történik. A lézer a megcélzott pigmentet apróbb alkotóelemekre töri fel, melyet a szervezet nyirokrendszere és immunrendszere szállít el. A tetoválás fokozatosan halványodik a kúra során. A Dr Derm Anti-Aging Bőrgyógyászat, Esztétikai Lézer és Plasztikai Sebészet - Dr Varju Gábor vezetésével - elsőként alkalmazza a készülékeket és a hozzá kapcsolódó kezelési módszert Magyarországon.

FONTOS FIGYELMEZTETÉS! A tetoválófesték minőségét, a bevitt mennyiséget, a festékszemcsék pontos mélységét és a beviteli technikát nem ismerjük, valamint a kezelt páciens szervezetének reakcióit sem tudjuk megjósolni, így a kezelések száma előre nem tudható.

A kezelés ára

Tetoválások eltávolítása és pigmentfoltok halványítása ára alkalmanként 30.000 Ft és 120.000 Ft közé tehető, a kezelendő bőrfelülettől függően. A más intézményben kezelt, hegesedő, vagy szövődményes tetoválás eltávolítása magasabb költséggel jár. Tejeskávé folt eltávolításának alapára 60.000 Ft alkalmanként.

Klinikánk 2020. májusában bevezetett “Covid-19 járványügyi protokoll”-ját fenntartjuk. Klinikánk higiénikus szakembert alkalmaz a protokoll felülvizsgálata és az újabb intézkedések bevezetése céljából. Kérjük a biztonsági protokoll maradéktalan betartását, pácienseink és munkatársaink védelmében.