Scarless PDL

Scarless PDL

Hegek kezelése festéklézerrel és injekcióval

A hegeket Pulzáló festéklézerrel (Pulsed Dye Laser; PDL) kezeljük, mely egyedülálló módon képes a sérült bőr megújítására, így természetes úton, a bőr saját kötőszöveti elemeinek újjáépülése révén a heget alulról tölti fel. A vaskosabb hegek injekciós kezelését is elvégezzük, amennyiben a heg viselkedése alapján szükségesnek ítéljük.

(Kinek ajánlott?)

Akinek besüppedt, vagy kiemelkedő, vörös, vagy halványvörös színű, szabályos műtéti, vagy szabálytalan baleseti hegek találhatóak a bőrén.

(Kezelhető felületek)

Kevés kivétellel bármely bőrfelszínen.

(Előkészítés)

A Scarless PDL kezelés különösebb előkészítést nem igényel, általában már a vizsgálat napján el tudjuk végezni.

(A kezelés)

A Scarless PDL kezelés során egy ceruzaszerű kezelőfejjel foltszerű, rövid fényimpulzusokat juttatunk a bőrre. Az alkalmazott hideglevegős hűtés megakadályozza a bőr égési sérülését. A kezelés enyhe kellemetlenséggel járhat, jellemzően fájdalommentes. A vaskosabb hegeket injekciós kezelésben részesítjük.

(Munkaképesség, otthoni ápolás)

A bőrsérülést nem okozó Scarless PDL kezelés után a páciens azonnal munkaképes. Enyhe, általában néhány óra alatt múló bőrvörösség, vagy a sérült erek területén kialakuló bevérzéses foltok (purpura), melyek a kezelés hatásosságát jelzik, 5-7 nap alatt elmúlnak. Ezek mindig átmenetiek, ám zavaró megjelenésük miatt – amennyiben a hegek látható bőrfelületen vannak - esetleg néhány nap betegállomány javasolt. A kezelés utáni bőr óvatos otthoni ápolást igényel, s egy hónapig tartó fényvédelmet mindenképpen javaslunk.

(Kezelések száma)

Akár egyetlen kezelés hatásos lehet, de a tökéletes eredmény eléréséhez ismételt kezelések elvégzését javasoljuk (4-8 kezelésből álló kúra). A Scarless PDL kezelésekre 2-3 hetente kerülhet sor.

(A kezelés tudományos háttere)

A Scarless PDL kezelés a Cynosure Inc. USA lézergyártó cég Cynergy nevű pulzáló festéklézerével történik. Nevét onnan kapta, hogy a vér festékanyagában, a hemoglobinban tökéletesen elnyelődő lézerfényt különleges módon: szerves festék villanófénnyel történő gerjesztésével állítják elő. A Dr Derm Anti-Aging Bőrgyógyászat, Esztétikai Lézer és Plasztikai Sebészet - Dr Varju Gábor vezetésével - elsőként alkalmazza a készüléket és a hozzá kapcsolódó kezelési módszert Magyarországon.

(A kezelés ára)

A Scarless PDL kezelés ára alkalmanként 29.000 Ft-tól kezdődik, a kezelendő hegek számától függően. Injekciós infiltrálás esetén a felár 18.000 Ft-tól kezdődik.