Seprűvéna és visszérkezelés

Seprűvéna és visszér kezelés MultiPlex lézerrel

Seprűvénák, tág erek kezelése két lézer egyidejű használatával

Két, kifejezetten az erek kezelésére alkalmas, érspecifikus lézer (a pulzáló festéklézer és az Nd:YAG lézer) szinergikus alkalmazása. A felületes vagy a mélyebben fekvő tágult erek, vaskosabb éranyajegyek, a test bőrének értágulatai és az alsó végtag seprűvénái esetén egyedülálló hatékonyságú módszer, a bőrfelület megsértése nélkül.

Kinek ajánlott a seprűvéna kezelés?

Akinek az alsó végtagon (combon, lábszáron, bokán) alkati adottságok, életmód okozta megterhelés (álló munka), vagy terhesség következtében felületes visszértágulatok – seprűvénák - alakultak ki. Akinek a bőrén születése óta, vagy később jelentkező éranyajegye van.

Kezelhető felületek

Mindig csak a problémás, tágult ereket kezeljük, azon a felületen, ahol az előfordul. Egy ülésben akár mindkét teljes alsó végtag kezelhető, de nagy kiterjedésű seprűvénák esetén a két végtagot külön kezeljük.

A seprűvéna és visszér Multiplex kezelésének előkészítése

A MultiPlex kezelés különösebb előkészítést nem igényel, általában már a vizsgálat napján el tudjuk végezni. Nem ideális, ha a kezelendő bőrfelszín nagyon napbarnított. Nem javasoljuk a napozást vagy a szoláriumozást a seprűvénák MultiPlex kezelését megelőző két hétben.

A kezelés

A MultiPlex seprűvéna kezelés során egy ceruzaszerű kezelőfejjel foltszerű, rövid fényimpulzusokat juttatunk a bőrre. Ezután a szomszédos bőrterület kezelése következik. Az alkalmazott hideglevegős hűtés megakadályozza a bőr égési sérülését. A kezelés enyhe kellemetlenséggel járhat, jellemzően fájdalommentes.

Munkaképesség, otthoni ápolás

A bőrsérülést nem okozó MultiPlex kezelés után általában 1-2 nap pihenést javaslunk. Fásli vagy gumiharisnya viselését javasoljuk 3 napig. A kezelt területen bőrvörösség, sávszerű duzzanat (ödéma) lehetséges. A kezelt erek területén kialakuló bevérzéses foltok (purpura), melyek a kezelés hatásosságát jelzik, 5-10 nap alatt elmúlnak. A kezelés utáni bőr óvatos otthoni ápolást igényel, s egy hónapig tartó fényvédelmet mindenképpen javaslunk.

Kezelések száma

Akár egyetlen kezelés hatásos lehet, de a tökéletes eredmény eléréséhez ismételt kezelés is szükségessé válhat. Seprűvénák esetén a MultiPlex kezelést nem ismételjük 4-6 hónapnál korábban.

A Multiplex seprűvéna kezelés tudományos háttere

A MultiPlex kezelés a Cynosure Inc. USA lézergyártó cég Cynergy MultiPlex nevű lézerével történik. A MultiPlex kezelés során a készülék a pulzáló festéklézert a Neodymium YAG lézerrel kombináltan alkalmazza, mely mélyebb hatást képes előidézni kisebb energia bevitelével. A MultiPlex módszer a Cynosure cég világszabadalma. A Dr Derm Anti-Aging Bőrgyógyászat, Esztétikai Lézer és Plasztikai Sebészet - Dr Varju Gábor vezetésével - elsőként alkalmazza a készüléket és a hozzá kapcsolódó kezelési módszert Magyarországon.

(A kezelés ára)

A MultiPlex kezelés ára alkalmanként 49.000 Ft és 195.000 Ft közé tehető, a kezelendő bőrfelülettől függően.

Klinikánk 2020. májusában bevezetett járványügyi protokollját fenntartjuk. Biztonsági intézkedéseink pácienseink védelmét szolgálják.