Seprűvéna és visszér lézeres kezelése

Seprűvéna és visszér kezelés lézerrel

Seprűvénák, visszér, tágult erek kezelése

Két, kifejezetten az erek kezelésére alkalmas, érspecifikus lézer (a pulzáló festéklézer és az Nd:YAG lézer) szinergikus alkalmazása. A felületes vagy a mélyebben fekvő tágult visszér, vaskosabb éranyajegyek, a test bőrének értágulatai és az alsó végtag seprűvénái esetén egyedülálló hatékonyságú módszer, a bőrfelület megsértése nélkül.

MINDENEKELŐTT NÉZZE MEG CSISZTU ZSUZSA TORNÁSZ OLIMPIKON, SPORTMANAGER TAPASZTALAIT A LÉZERES VISSZÉR KEZELÉSÜNKRŐL ITT.

Kinek ajánlott a lézeres seprűvéna és visszér kezelés?

Akinek az alsó végtagon (combon, lábszáron, bokán) alkati adottságok, életmód okozta megterhelés (álló munka), vagy terhesség következtében felületes visszértágulatok – seprűvénák - alakultak ki. Akinek a bőrén születése óta, vagy később jelentkező éranyajegye van.

Kezelhető felületek

Mindig csak a problémás, tágult ereket kezeljük, azon a felületen, ahol az előfordul. Egy ülésben akár mindkét teljes alsó végtag kezelhető, de nagy kiterjedésű seprűvénák esetén a két végtagot külön kezeljük, 1-2 hét eltéréssel. A konzultáció után célszerű mindkét alkalomra lefoglalnia a kezelési időpontot.

A seprűvéna és visszér Multiplex kezelésének előkészítése

A lézeres seprűvéna kezelés különösebb előkészítést nem igényel, általában már a vizsgálat napján el tudjuk végezni. Nem ideális, ha a kezelendő bőrfelszín napbarnított. Nem javasoljuk a napozást vagy a szoláriumozást a seprűvénák lézeres kezelését megelőző két hétben. Barnítóval lefújt, bekent bőrfelszín alkalmatlan a kezelésre, ennek alkalmazását kerülje a kezelést megelőző 1 hónapban! Ha a fájdalomküszöbe alacsony, javasoljuk fájdalomcsillapító tabletta bevételét egy órával a kezelést megelőzen. (Kenőcsös, vagy lokális - injekciós - fájdalomcsillapítást nem lehet alkalmazni.)

A lézeres visszér kezelés

A seprűvéna kezelés során egy ceruzaszerű kezelőfejjel foltszerű, rövid fényimpulzusokat juttatunk a bőrre. A lézer fénye az erekben található hemoglobinban és az érfalban nyelődik el, mely az ér felmelegedését és következményes elzáródását okozza. Ezután a szomszédos bőrterület kezelése következik. Az alkalmazott hideglevegős hűtés megakadályozza a bőr égési sérülését. A kezelés kellemetlenséggel járhat. A kezelésről számos videót láthat közösségi média oldalainkon.

Munkaképesség, otthoni ápolás

A bőrsérülést nem okozó seprűvéna és visszér kezelés után általában 1-2 nap pihenést javaslunk. Fásli vagy kompressziós harisnya viselését javasoljuk 1 hétig. A kezelt területen bőrvörösség, sávszerű duzzanat (ödéma) lehetséges. A kezelt erek területén kialakuló bevérzéses foltok (purpura), melyek a kezelés hatásosságát jelzik, 1-3 hét alatt elmúlnak. A kezelés utáni bőr óvatos otthoni ápolást igényel, s egy hónapig tartó fényvédelmet mindenképpen javaslunk. A seprűvénák megelőzésére, a fáradt láb tüneteinek enyhítésére a francia Thalion e célra kifejlesztett termékét javasoljuk otthoni használatra: ICY GEL FOR LEGS. Ezt a gélt kenjük fel a kezelt végtagra közvetlenül a kezelés után is.

Kezelések száma

Akár egyetlen kezelés hatásos lehet, de a tökéletes eredmény eléréséhez ismételt kezelés is szükségessé válhat. Vékonyabb (vörös) seprűvénák esetén a lézeres kezelést nem ismételjük 2 hónapnál korábban, míg a vastagabb (kékes színű) visszereknél csak 4-6 hónap múlva, hiszen az első kezelés után a lézerrel kezelt erek felszívódásához ennyi idő minimálisan szükséges. Az éranyajegyek, tűzfoltok havi rendszerességgel kezelhetők.

A seprűvéna kezelés tudományos háttere

MultiPlex módszert alkalmazunk az erek kezelésére: a Cynosure Inc. USA lézergyártó cég Cynergy MultiPlex (PDL és Nd:YAG), valamint Elite iQ (Nd:YAG) lézerét és az olasz DEKA cég Synchro VasQ (PDL) és Synchro Excellium (Nd:YAG) készülékét használjuk. Dr Derm Anti-Aging Bőrgyógyászat, Esztétikai Lézer és Plasztikai Sebészet - Dr Varju Gábor vezetésével - elsőként alkalmazta a fenti készüléket és a hozzá kapcsolódó kezelési módszert Magyarországon, s ezzel 20 év és többezer kezelés tapasztalatával rendelkezik.

Tisztelt Pácienseink! Szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy az általános bőrgyógyászati vizsgálatra és az anti-aging konzultációra előzetes bejelentkezés szükséges. Viszont vannak olyan kezelések, amelyeket KONZULTÁCIÓ NÉLKÜL, nagyon rövid határidővel vállalni tudunk. Ilyenkor is történik VISIA állapotfelmérés, de nem kell kivárni a konzultációs időpontot. Ezek kivétel nélkül sérülés nélküli (non-ablatív, non-invazív) kezelések, melyek nem igényelnek gyógyulási időt.

Időpontkérés: (06 1) 336 00 77; (06 1) 316 70 28; (06 70) 770 26 63

KÖSZÖNJÜK ÉRDEKLŐDÉSÜKET!