Seprűvéna és visszér Multiplex kezelése

Seprűvéna és visszér kezelés MultiPlex lézerrel

Seprűvénák, visszér, tágult erek kezelése két lézer egyidejű használatával

Két, kifejezetten az erek kezelésére alkalmas, érspecifikus lézer (a pulzáló festéklézer és az Nd:YAG lézer) szinergikus alkalmazása. A felületes vagy a mélyebben fekvő tágult visszér, vaskosabb éranyajegyek, a test bőrének értágulatai és az alsó végtag seprűvénái esetén egyedülálló hatékonyságú módszer, a bőrfelület megsértése nélkül.

MINDENEKELŐTT NÉZZE MEG CSISZTU ZSUZSA TORNÁSZ OLIMPIKON, SPORTMANAGER TAPASZTALAIT A LÉZERES VISSZÉR KEZELÉSÜNKRŐL ITT.

Kinek ajánlott a lézeres seprűvéna és visszér kezelés?

Akinek az alsó végtagon (combon, lábszáron, bokán) alkati adottságok, életmód okozta megterhelés (álló munka), vagy terhesség következtében felületes visszértágulatok – seprűvénák - alakultak ki. Akinek a bőrén születése óta, vagy később jelentkező éranyajegye van.

Kezelhető felületek

Mindig csak a problémás, tágult ereket kezeljük, azon a felületen, ahol az előfordul. Egy ülésben akár mindkét teljes alsó végtag kezelhető, de nagy kiterjedésű seprűvénák esetén a két végtagot külön kezeljük, 1-2 hét eltéréssel. A konzultáció után célszerű mindkét alkalomra lefoglalnia a kezelési időpontot.

A seprűvéna és visszér Multiplex kezelésének előkészítése

A MultiPlex kezelés különösebb előkészítést nem igényel, általában már a vizsgálat napján el tudjuk végezni. Nem ideális, ha a kezelendő bőrfelszín napbarnított. Nem javasoljuk a napozást vagy a szoláriumozást a seprűvénák MultiPlex kezelését megelőző két hétben. Barnítóval lefújt, bekent bőrfelszín alkalmatlan a kezelésre, ennek alkalmazását kerülje a kezelést megelőző 1 hónapban! Ha a fájdalomküszöbe alacsony, javasoljuk fájdalomcsillapító tabletta bevételét egy órával a kezelést megelőzen. (Kenőcsös, vagy lokális - injekciós - fájdalomcsillapítást nem lehet alkalmazni.)

A lézeres visszér kezelés

A MultiPlex seprűvéna kezelés során egy ceruzaszerű kezelőfejjel foltszerű, rövid, duplex (kettős) fényimpulzusokat juttatunk a bőrre. Ezután a szomszédos bőrterület kezelése következik. Az alkalmazott hideglevegős hűtés megakadályozza a bőr égési sérülését. A kezelés enyhe kellemetlenséggel járhat.

Munkaképesség, otthoni ápolás

A bőrsérülést nem okozó MultiPlex seprűvéna és visszér kezelés után általában 1-2 nap pihenést javaslunk. Fásli vagy kompressziós harisnya viselését javasoljuk 1 hétig. A kezelt területen bőrvörösség, sávszerű duzzanat (ödéma) lehetséges. A kezelt erek területén kialakuló bevérzéses foltok (purpura), melyek a kezelés hatásosságát jelzik, 1-3 hét alatt elmúlnak. A kezelés utáni bőr óvatos otthoni ápolást igényel, s egy hónapig tartó fényvédelmet mindenképpen javaslunk. A seprűvénák megelőzésére, a fáradt láb tüneteinek enyhítésére a francia Thalion e célra kifejlesztett termékét javasoljuk otthoni használatra: ICY GEL FOR LEGS.

Kezelések száma

Akár egyetlen kezelés hatásos lehet, de a tökéletes eredmény eléréséhez ismételt kezelés is szükségessé válhat. Seprűvénák esetén a MultiPlex kezelést nem ismételjük 4-6 hónapnál korábban, hiszen az első kezelés után némely vastagabb ér felszívódásához ennyi idő kell. Az éranyajegyek, tűzfoltok havi rendszerességgel kezelhetők.

A Multiplex seprűvéna kezelés tudományos háttere

A MultiPlex kezelés a Cynosure Inc. USA lézergyártó cég Cynergy MultiPlex nevű lézerével történik. A MultiPlex kezelés során a készülék a pulzáló festéklézert a Neodymium YAG lézerrel kombináltan alkalmazza, mely mélyebb hatást képes előidézni kisebb energia bevitelével. A MultiPlex módszer a Cynosure cég világszabadalma. A Dr Derm Anti-Aging Bőrgyógyászat, Esztétikai Lézer és Plasztikai Sebészet - Dr Varju Gábor vezetésével - elsőként alkalmazza a készüléket és a hozzá kapcsolódó kezelési módszert Magyarországon, s a kezeléssel 15 év és többezer kezelés tapasztalattal rendelkezik.

A kezelés ára

A MultiPlex seprűvéna és visszér kezelés ára alkalmanként és végtagonként: kis folt esetén 49.000 Ft, teljes végtag: 99.000 Ft-tól 150.000 Ft-ig, a kezelendő bőrfelület nagyságától és a visszerek számától függően.

Klinikánk 2020. májusában bevezetett “Covid-19 járványügyi protokoll”-ját fenntartjuk, de a helyszíni kötelező tesztelést 2022.májusától felfüggesztettük. Klinikánk higiénikus szakembert alkalmaz a protokoll felülvizsgálata és az újabb intézkedések bevezetése céljából. Kérjük a biztonsági protokoll maradéktalan betartását, pácienseink és munkatársaink védelmében.