SmartPICO tetoválás eltávolítás

SmartPICO tetoválás eltávolítás

Nem esztétikus tetoválások korszerű eltávolítása

Az arc pozitív adottságait kiemelő, hiányosságait pótló és negatívumait elfedő sminktetoválások hihetetlen gyorsasággal fejlődnek. A korábban a legjobbnak tartott technikával elkészített finom tetoválás is lehet divatjamúlt, vagy egyszerűen csak megunt, esetleg kikopott és nem esztétikus. Olyan finom bőrterületek, mint az ajak, vagy a szőrrel fedett szemöldök, illetve a szemhéj hegmentesen csak a legfinomabb lézeres technológiákkal kezelhető. Itt az olcsó próbálkozás sokszoros kárt okoz: a vékony bőr könnyebben hegesedik, s a nem hozzáértő kezelés súlyos szövődményekkel járhat.

A tetoválások eltávolításának lehetősége sokakat foglalkoztat. A kémiai módszerek (savas és lúgos felültetoválások), valamint az olcsó távol-keleti tetoválás eltávolító készülékek használata azonban több kárt okoz, mint hasznot. A tetoválófesték körül kialakuló hegek nehezebbé teszik az eltávolítást, vagy örökre, látható stigmaként a bőrben maradnak. Ezért célszerű az eltávolításra a lehető legjobb technológiát választani.

Miért jobb a SmartPICO, mint más lézerek?
Az új SmartPico készülék a pikoszekundomos (másodpercnél tízmilliárdszor rövidebb idejű) lézerimpulzusok révén finomabb szemcsézettséget eredményez, melyet a nyirokrendszer könnyebben el tud távolítani, így az átlagos kezelésszám csökken. A klasszikus tetoválás eltávolító lézerek működéséhez hasonló, ún. Q-kapcsolt módozat a nagyobb szemcséjű festéket tartalmazó, vagy tömören pigmentált tetoválások lebontásában nyújthat segítséget. A SmartPico kettős hullámhossza a legtöbb festékszín eltávolítására alkalmassá teszi a készüléket.

Hány kezelés szükséges?
A kezelések számát a konzultáció során egy speciális kalkulációs tábla segítségével adjuk meg. A kezelések száma általában 4-10, függ a bőrszíntől, a tetoválás elhelyezkedésétől, a tetoválófesték mennyiségétől, az alkalmazott színek számától, s attól is, történt-e valamilyen korábbi sikertelen próbálkozás, mely a tetoválófesték környezetét hegessé tette.

Mennyire távolítható el a szemöldök tetoválás?
A tetoválási technikától és a bevitt festék mennyiségétől függően akár egyetlen kezelés nagy változást hozhat, de a klasszikus tetoválással bevitt nagy mennyiségű festék csak többszöri kezeléssel távolítható el. Ha a tetoválófesték színe megváltozik a kezelés során (a szemcsék feltöredezése másféle fénytörést eredményezhet), akkor a színnek megfelelő lézerhullámhosszra váltunk. Ha csak egy újabb sminktetoválásra készítjük elő, megelégszünk a festék 70-90%-os eltűnésével, így a szükséges kezelések száma kevesebb is lehet.

Előkészítés

A SmartPICO tetoválás eltávolítás előtt a szemhéj, a szemöldök és az ajak esetén alkalmazunk krémmel történő fájdalomcsillapítást is, ezt 20-60 percig hatni hagyjuk a kezelés előtt. A SmartPICO tetoválás eltávolítás során hideglevegőt fújunk a bőrfelületre, s finom csipkedő érzés vagy enyhe fájdalom tapasztalható, de a lézer gyors és a kezelés percek alatt véget ér.

Hogyan kezelhető a szemhéj szélén levő tetoválás?
A szempillák mentén elhelyezkedő tetoválást kizárólag a szemgolyóra helyezett fém szemvédő mellett szabad kezelni. A szem, mint a legértékesebb érzékszervünk biztonsága alapvetően fontos. Fájdalomcsillapító szemcsepp alkalmazása után néhány percre helyezzük be a kifejezetten erre a célra gyártott, steril védőeszközt, amit a kezelés után azonnal eltávolítunk.

Munkaképesség, otthoni ápolás

A SmartPICO tetoválás eltávolítás után ödémás duzzanat jelentkezik, mely néhány órán belül enyhül. A kezelés után – érzékenyebb bőr esetén – apró, pontszerű bevérzések is előfordulhatnak, melyek pár nap alatt elmúlnak. Ha a tetoválás ruhával nem fedett bőrfelszínen van, a kezelést olyan időszakra tervezze, amikor a látható átmeneti tünetek nem okoznak fennakadást a tevékenységében. A kezelést követő időszakban fényvédő krémek alkalmazása ajánlott, de a nyári időszakba is végezhető.

A kezelés tudományos háttere

A PICO lézerek megjelenése új fejezetet nyitott a tetoválások és a pigmentfoltok eltávolításában. Európa legnagyobb lézergyártó cége, a Firenzében működő DEKA egy igazán sokoldalú készüléket fejlesztett ki, melyet a korábbi, ún. Q-kapcsolt készülékek minden tudása mellett, a pico lézerek között is egyedülálló képességekkel ruházott fel. Az új készülékkel a tetoválás eltávolítást kevesebb kezeléssel és tökéletesebb eredménnyel tudjuk elvégezni.

Klinikánkon 20 éve foglalkozunk tetoválás eltávolítással, a SmartPICO készülék már a negyedik az e célra használt nagyteljesítményű eszközeink között. A Dr Derm Anti-Aging Bőrgyógyászat, Esztétikai Lézer és Plasztikai Sebészet - Dr Varju Gábor vezetésével – elsőként vezette be és alkalmazza a SmartPICO lézert és a SmartPICO tetoválás eltávolítást Magyarországon.

Tisztelt Pácienseink! Szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy az általános bőrgyógyászati vizsgálatra és az anti-aging konzultációra előzetes bejelentkezés szükséges. Viszont vannak olyan kezelések, amelyeket KONZULTÁCIÓ NÉLKÜL, nagyon rövid határidővel vállalni tudunk. Ilyenkor is történik VISIA állapotfelmérés, de nem kell kivárni a konzultációs időpontot. Ezek kivétel nélkül sérülés nélküli (non-ablatív, non-invazív) kezelések, melyek nem igényelnek gyógyulási időt.

Időpontkérés: (06 1) 336 00 77; (06 1) 316 70 28; (06 70) 770 26 63

KÖSZÖNJÜK ÉRDEKLŐDÉSÜKET!