ForeverClear BBL fényterápia aknéra

ForeverClear BBL fényterápia

Fényterápia pattanásos bőr és akne esetén

A kék fénnyel történő fényterápia hatása a pattanásos bőr és a rozácea gyulladásos tüneteinek enyhítésére már viszonylag régóta ismert. A kék fény – a bőrfelület megsértése nélkül – képes a pattanásokban szaporodó P. acnes baktérium növekedésének gátlására, így elősegíti a pattanások gyógyulását, valamint akadályozza új pattanások megjelenését. A ForeverClear BBL fényterápia során egyrészt pulzáló kék fényt használunk, mely a jobb hatás érdekében rövid impulzusokban, nagy intenzitással működik. Emellett a vörös fényt a  gyulladás mérséklésére, a gyógyulási folyamat elősegítésére, a pulzáló infravörös fényt pedig a faggyúmirigyek felmelegítésére és a heges területek regenerálására használjuk.

Kinek ajánlott a ForeverClear BBL fényterápia?

Akinek pattanásos a bőre (az akne csaknem minden formájában, gyógyszeres kezelés helyett, vagy annak kiegészítésére). Akinek Perioralis dermatitise (ajak körüli viszkető vörös kiütés), vagy gyulladt rozáceája van.

Kezelhető felületek

A két arcfél vagy a teljes arc, a nyak, a dekoltázs, a vállak, a hát felső része vagy a teljes hát egyaránt kezelhető.

Előkészítés

A ForeverClear BBL fényterápia különösebb előkészítést nem igényel, a szabad kapacitás függvényében már a vizsgálat napján el tudjuk végezni. Nem javasoljuk a napozást és a szoláriumhasználatot a ForeverClear BBL kezelést megelőző két hétben. Otthoni bőrápoláshoz a francia Thalion természetes készítményeiből az Algopur sorozatot, valamint a Tisztító és tonizáló termékeket, és a Jean d'Arcel professzionális márka Purifiante sorozatát ajánljuk.

A kezelés

A ForeverClear BBL fényterápia során egy hűtött kezelőfejet érintünk a bőr felületéhez, mely néhány másodpercig tartó fényimpulzus sorozatokat ad le. Ezután a szomszédos bőrterület kezelése következik. A kezelendő felületet többsoron végigkezeljük a kék, a vörös és végül az infravörös fénnyel. A hűtés megakadályozza a bőr égési sérülését. A kezelés enyhe kellemetlenséggel járhat, jellemzően fájdalommentes.

Munkaképesség, otthoni ápolás

A bőrsérülést nem okozó ForeverClear BBL fényterápia után a páciens azonnal munkaképes. Enyhe, általában néhány óra alatt múló bőrvörösség sminkkel palástolható. A kezelés utáni bőr különleges otthoni ápolást nem igényel, két hétig tartó fényvédelmet azonban mindenképpen javaslunk. Az aknés bőr kezeléséhez – a pácienseink visszajelzése alapján kitűnő hatású – kozmetikai bőrápolócsomagot ajánlunk.

Kezelések száma

Ismételt kezelések elvégzését javasoljuk (4-8 alkalom). A ForeverClear BBL fényterápia hetente-kéthetente végezhető.

A kezelés tudományos háttere

A ForeverClear BBL fényterápia a Sciton Inc. USA lézergyártó cég továbbfejlesztett BBL technológiáján alapul. A tudományos vizsgálatok szerint a gyulladt faggyúmirigyekben megtalálható Propionibacterium Acnes. Ebben a baktériumban a kék fény hatására olyan anyagcsere folyamatok gyorsulnak fel, mely porfirin vegyületek elszaporodását eredményezve, a baktérium pusztulását idézik elő. A baktérium által termelt porfirint egy speciális diagnosztikai rendszerrel, fluoreszcens elv alapján ki tudjuk mutatni, így következtetni lehet a baktériumok aktivitására (a vizsgálat azonban nem minden páciensnél pontos). A kezelés eredménye szabad szemmel is látható, a gyulladt tünetek csökkenésével és a hegek enyhülésével jár. A Dr Derm Anti-Aging Bőrgyógyászat, Esztétikai Lézer és Plasztikai Sebészet – Dr Varju Gábor vezetésével – elsőként alkalmazza a készüléket és a hozzá kapcsolódó kezelési módszert Magyarországon.

A kezelés ára

A ForeverClear BBL fényterápia a két arcfélre (orr és áll is benne van) 85.000 Ft alkalmanként, a teljes arcra 110.000,-. Ugyanez a felület 25 év alatti páciens esetén 85.000 Ft. A kezelendő bőrfelület méretétől függően az ár változik.

Tisztelt Pácienseink! Új bejelentkezési rendszert alkalmazunk, melynek elemeit folyamatosan vezetjük be. Az első, hogy a telefonon történő időpontkéréskor Önnek célszerű megjelölnie, milyen témakörben kíván konzultációt folytatni szakorvosainkkal. Vannak bizonyos szakterületek, melyre specializálódtunk, s akkor tud a specialistával találkozni, ha előre megjelöli a problémakört. Az alábbi listában megtalálja a fő témaköröket, mely alapján az adott területtel foglalkozó, megfelelő szakorvoshoz fogjuk Önt irányítani. Lehetősége van két problémakört is megjelölni, de azt csak abban az esetben tudja egy konzultáció keretében intézni, ha ugyanaz a specialista foglalkozik mindkét területtel. Ezt a bejelentkezés során jelezni fogjuk Önnek.

Telefon: (06 1) 336 00 77; (06 1) 316 70 28; (06 70) 770 26 63

KÖSZÖNJÜK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉT!