DOT frakcionált lézerkezelés

DOT frakcionált lézerkezelés

Bőrfiatalítás, hegkezelés, szemkörnyék lifting

A DEKA, Európa vezető lézergyártója, a frakcionált lézereinek köszönhetően úttörővé vált a bőrfiatalítás terén. A DOT lézeres kezelés az Amerikai Egyesült Államoktól  Ausztrálián  át az egész világot meghódította, hiszen a fénykárosodott bőr tünetei és a pattanások után visszamaradt hegek minden földrészen problémát jelentenek a viselőiknek.

Kinek ajánlott?

Akinek a napfénytől vagy a szoláriumozástól igénybe vett a bőre, felületes pigmentfoltokkal, szoláris lentigókkal, finom, felületes ráncokkal vagy mélyebb redőkkel. Akinek pattanások után visszamaradt hegek, vagy baleseti, esetleg műtéti hegek csúfítják a bőrét. Kezelhetőek a terhességi és hízási csíkok, striák éppúgy, mint az öregedő, gyengülő bőrszerkezet. Az Ön bőrének kezelésre való alkalmasságát kezelőorvosa dönti el, forduljon hozzá bizalommal.

Kezelhető felületek

A szem környéke (felső és alsó szemhéj), a két arcfél vagy a teljes arc, a nyak, a dekoltázs, vagy a test bőre.

Előkészítés

A DEKA DOT frakcionált lézerkezelést előre egyeztetett időpontban végezzük, a vizsgálat napján csak akkor végezhető el, ha éppen rendelkezünk szabad kapacitással. A kezelendő bőrfelszín letisztítása után egy fájdalomcsillapító hatású krémet viszünk fel, mely 30-60 perc alatt elzsibbasztja a felső bőrrétegeket. A krém eltávolítása után egy védőszemüveget adunk, amit a kezelés alatt végig viselnie kell. A kezelés napjától 10 napon keresztül aciklovir tabletta szedése szükséges (a bőrsérüléssel járó kezelések esetleges herpesz fellobbanást előidéző hatásának elkerülésére).

A kezelés

A DEKA DOT lézer nagy sebességű szkennere, kezelőorvosa irányítása mellett, gyorsan végigpásztázza a kezelendő bőrt, elvégezve a kívánt eredmény eléréséhez szükséges feladatát. A kezelés után egy rövid pihenőidő következik, majd elhagy- hatja a rendelőt. Mivel a bőr kivörösödik és megduzzad a kezelés hatására, ezért a hazautazáshoz nem célszerű a tömegközlekedést választania.

Munkaképesség, otthoni ápolás

A felületes kezelés után másnap csak enyhe napégésszerű vörösséget tapasztal, mely alapozóval elfedhető. Mélyebb beavatkozás esetén 3-5-7 nap gyógyulási idővel számolnia kell, ezt célszerű otthonában töltenie. A kezelést olyan időszakra tervezze, amikor a kezelés után látható átmeneti tünetek nem okoznak fennakadást a tevékenységében. A kezelést követő időszaban – mint minden lézeres kezelés után – fényvédő krémek alkalmazása ajánlott.

Kezelések száma

Mivel a lézer szerkezeti változásokat hoz létre a bőrében, a kezelés hatása általában tartósabb, mint a sérüléssel nem járó bőrfiatalító kezelések után. Bizonyos elváltozások végleg eltűnnek, s a látványos anti-aging hatás akár évekig eltarthat. Fontos tudni, hogy ismételt kezelésekkel az eredmények látványosabbá és tartósabbá tehetők, s azt is, hogy a bőr védelme segít meghosszabbítani a kezelés eredményét.

A kezelés tudományos háttere

A lézer párhuzamos, keskeny fénynyalábja a bőr felszínén – szemmel alig látható – apró lyukakat üt, s alatta finom, függőleges csatornákat alakít ki, mely a bőr mélyére hatol. A bőrsérülés szervezetünk saját gyógyulási mechanizmusait indítja be, ez új sejtek keletkezésével és a kezelt szövetek felfrissítésével jár. Az apró csatornák helyén ugyanis új sejtekből álló oszlopok képződnek, tehát a bőr valóban megújul. A lézer okozta hőhatás nemcsak összehúzza a meglévő kollagénállományt, azonnali bőrfeszesítő hatást eredményezve, hanem beindítja az új kollagénrostok képződését is. Így a kezelés hatása nemcsak látványos, hanem tartós is marad.

A Dr Derm Anti-Aging Bőrgyógyászat, Esztétikai Lézer és Plasztikai Sebészet - Dr Varju Gábor vezetésével - elsőként alkalmazza a készülékeket és a hozzá kapcsolódó kezelési módszert Magyarországon.

A kezelés ára

A DOT frakcionált kezelés ára teljes arcra 190.500 Ft, az alsó és a felső szemhéj lézeres lifting kezelésével együtt 289.560 Ft alkalmanként. A kezelés ára helyi érzéstelenítéssel értendő.

Klinikánk 2020. májusában bevezetett járványügyi protokollját fenntartjuk. Biztonsági intézkedéseink pácienseink védelmét szolgálják.