TattooLaser

TattooLaser

Multikolor tetoválás és tejeskávé folt lézeres eltávolítása

Tetoválások és felületes pigmentfoltok (tejeskávé folt, szeplő) eltávolítása az e célra kifejlesztett, nagy biztonságú, 3 hullámhosszúságú lézer használatával.

(Kinek ajánlott?)

Aki tetoválását, vagy annak egy részét szeretné eltávolíttatni, legyen az klasszikus egyszínű (indigókék), vagy többszínű (multikolor) tattoo. Akinek a tetoválás eltávolítást más intézményben nem vállalták, mert a türkizkék, zöld, vagy piros színekre nem rendelkeznek megfelelő eszközzel. Akinek a tetoválása begyulladt, érzékennyé vagy csomóssá vált. Akinek a bőrén születése óta halványbarna (ún. tejeskávé) folt van. Akinek sötétebb szeplők, öregségi foltok jelentek meg a bőrén. Akinek a lábszárán keringési problémák okozta foltos pigmentáció keletkezett.

(Kezelhető felületek)

A test bármely része (kevés kivétellel). Több régió egyidejű kezelése is lehetséges.

(Előkészítés)

A TattooLaser kezelés különösebb előkészítést nem igényel, általában már a vizsgálat napján el tudjuk végezni. Nem javasoljuk a napozást vagy a szoláriumozást a TattooLaser kezelést megelőző két hétben.

(A kezelés)

A TattooLaser kezelés során egy ceruzaszerű kezelőfejjel négyzetes foltokban rövid fényimpulzusokat juttatunk a bőrre. Ezután a szomszédos bőrterület kezelése következik. A kezelendő felületet 1-3 soron kezeljük végig, a probléma jellegű függően. A kezelés enyhe kellemetlenséggel járhat.

(Munkaképesség, otthoni ápolás)

A bőrsérülést nem okozó TattooLaser kezelés után a páciens azonnal munkaképes. Enyhe, általában néhány óra alatt múló bőrvörösség, duzzanat, esetleg néhány napig tartó pörkösödés előfordulhat. A kezelés utáni bőr óvatos otthoni ápolást igényel, s egy hónapig tartó fényvédelmet mindenképpen javaslunk.

(Kezelések száma)

A megfelelő eredmény eléréséhez ismételt kezelések elvégzését javasoljuk (4-10 kezelésből álló kúra). A TattooLaser kezelésekre 4-6 hetente kerülhet sor.

(A kezelés tudományos háttere)

A TattooLaser kezelés a Quantasystem lézergyártó cég Q Plus C nevű Q-kapcsolt Nd:YAG/Rubin  lézerével történik, mely a lézer energiáját négyzet alakú szpotokban juttatja a bőrbe. A lézer a megcélzott pigmentet apróbb alkotóelemekre töri fel, melyet a szervezet nyirokrendszere és immunrendszere szállít el. A tetoválás fokozatosan halványodik a kúra során. A Dr Derm Anti-Aging Bőrgyógyászat, Esztétikai Lézer és Plasztikai Sebészet - Dr Varju Gábor vezetésével - elsőként alkalmazza a készülékeket és a hozzá kapcsolódó kezelési módszert Magyarországon.

(A kezelés ára)

Tetoválás esetén a TattooLaser kezelés ára alkalmanként 30.000 Ft és 90.000 Ft közé tehető, a kezelendő bőrfelülettől függően. Tejeskávé folt eltávolításának alapára 60.000 Ft.