Intimplasztika

Intimplasztika

Mára az életünk minőségéhez szorosan hozzátartozik szexuális életünk minősége, ebben egyre tudatosabbak vagyunk, és elég sok mindent megteszünk azért, hogy ezen javítsunk.

A plasztikai műtétek mára az életünk részévé váltak, elfogadjuk, ha egy nő műtéti eljárással szeretne szépülni, érintse az a beavatkozás az arcát, vagy a testének más tájékait. Az sem megy ma már ritkaságszámba, ha valaki az intim testrészeit szeretné szebbé tenni. A nőknek régen is lehettek az intim testrészeikkel problémáik, de ezekről beszélni sem volt szabad, és talán nem is tudták, hogy lehetne megoldást találni. Ma, az internet világában azonban nem kell ismeretlen emberekhez fordulva kínos kérdéseket feltenni, hogy ebben tájékozódjanak.

A szexualitásban nagyon fontos a magabiztosság érzése és ezek a műtétek hozzájárulhatnak ennek a növekedéséhez. Fontosnak tartjuk, hogy minden szépészeti beavatkozás, így az intimplasztika is a kliens saját döntése legyen, ne azért akarja, mert például a férje rábeszélte erre. Belső elhatározásból szülessen, különben könnyen csalódás lehet a vége. Nagyon gondosan, egyénre szabott tájékoztatást is adunk arról, mit lehet várni a beavatkozástól, mi lesz az a folyamat, amin át kell majd esnie, és milyen esetleges szövődményekkel kell majd számolni. A lehetséges szövődmények ismeretetése mellett kitérünk arra is, hogyan lehet hasonló eredményt más módon elérni, ezek összességének tudatában lehet felelős döntést hozni.

Kisajak-plasztika: a leggyakoribb intimplasztika

A kisajak plasztikai műtétjére leggyakrabban genetikai elváltozás miatt van szükség, ilyen esetekben a kisajkak megnagyobbodnak. Ez nem csak esztétikai okokból lehet zavaró, hanem funkcionálisan is. A megnagyobbodott kisajkak ugyanis olyan szinten lezárhatják az intim testtájakat, ami gátolhatja ennek a területnek az öntisztulását, és ezért indirekt módon fertőzést okozhatnak. A kisajkak nem csak genetikai okokból nagyobbodhatnak meg, hanem a szülés következtében is, vagy ha a gátvarrásnál az egyes izomrétegeket rosszul egyeztették.
A kisajkak plasztika esztétikai okokból is történhet, ha ennek formáját valaki nem tartja megfelelőnek, mert nagy, túlérő, vagy lógó.

A hüvelyszűkítés lézeres technikával

A hüvely tágulása nem csak a szülés után következhet be, hanem pusztán az idő múlása miatt is. Ennek az az oka, hogy a hüvely hámfala éppúgy öregszik, ahogy az arcunk. Ehhez hozzájárul az ösztrogén szintjének a csökkenése, ami miatt a kollagén-termelés is csökken. A változókorral ez a probléma felerősödhet. A kollagén mennyiségének a csökkenése miatt hüvelyszárazság alakulhat ki, és a hüvely megereszkedhet. A MonaLisa Touch lézeres intimplasztika segítségével ez a probléma orvosolható. A CO2 lézer hatására a hüvely hámján apró lyukak keletkeznek, amelyek az arcbőr fiatalításához hasonló módon új sejtekkel pótlódnak, így a hám megújul, fiatalos szerkezetét visszanyeri. Az apró sérülések nem okoznak vérzést, vagy hegesedést, a kezelés közben nem jelentkezik fájdalom. A vagina falának mélyebb rétegei a kezelés során jelentősen felmelegednek, ezért azok összehúzódása következik be. A hő hatására új kollagén-rostok képződése is megindul, így a hatás kiteljesedése körülbelül négy hónap múlva várható. A kezelés fájdalommentes, körülbelül három percig tart. Hatására a hüvelyfal megerősödik, a hüvelyszárazság megszűnik. A normál baktériumflóra visszaállásának a következtében a változókorban gyakori fertőzések is megszűnhetnek.

Nagyajak-plasztika

Előfordulhat a nagyajkak esetében is, hogy azok megereszkednek, vagy olyan szinten nagyobbodnak meg, hogy elzárják a hüvelybemenetet. Ilyenkor kisebbítő intimplasztika válhat szükségessé. Más esetben azonban a nagyajkak kisebbek is lehetnek a kívánatosnál, ami fiziológiásan is problémát okozhat, hüvelyszárazságot válthat ki, ülésnél, biciklizésénél fájdalomérzet jelentkezhet. Ilyenkor vagy saját zsírral vagy más töltőanyaggal, például hialuronsav-származékkal töltik fel a nagyajkakat.

Szeméremdomb-plasztika

Nagymértékű fogyás után a hason bőrfelesleg alakulhat ki, ami miatt szükségessé válhat a has plasztikai műtétje, ez érintheti a szeméremdombot is. Ilyenkor a felesleges bőrfelületet eltávolítjuk. A túlságosan nagy szeméremdomb csökkenthető zsírleszívással, ha viszont kicsi, akkor ezt a területet is fel lehet tölteni.

Kisajkak lézeres világosítása

A kisajkakban melanin-felhalmozódás következhet be, ami a kisajkak elszíneződéséhez vezet. Másféle okok, akár betegségek is állhatnak a háttérben, ezért minden esetben érdemes kivizsgáltatni. Intimplasztika tárgykörébe tartozik a kisajkak zavaró elszíneződésének csökkentése lézeres kezeléssel.

G-pont feltöltés

A szakemberek még vitatkoznak ennek a beavatkozásnak szükségességéről, mivel a G-pontnak nincs egzakt leírása. Valahol a hüvely elülső falán található és olyasfajta mirigyek vannak benne, mint a prosztatában. Ennek a területnek a nagyobbítása fokozhatja az orgazmuskészséget. Természetesen csak azok estében lehet a G-pont nagyobbítás örömfokozó, akik átéltek már életükben hüvelyi orgazmust.

Tetoválás eltávolítás

Az emberi kultúrákban ősidőktől fogva szokás a nemi szervek vallási, vagy esztétikai, vagy egészségügyi okokból végzett módosítása. A japán kultúrában például ősidők óta végeznek úgynevezett Hanariba tetoválásokat mind a férfiakon mind pedig a nőkön. A nőknél a szeméremdombon végzett tetoválás virágszirmot formáz, ami hagyományosan nagyon személyes, identitásképző szimbólum. Újabban a nyugati kultúrákban is elterjedt ez a tetoválási forma, de modern változatában inkább csak esztétikai célt szolgál. A megunt tetoválást lézeres technikával távolítjuk el.

Tisztelt Pácienseink! Szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy az általános bőrgyógyászati vizsgálatra és az anti-aging konzultációra előzetes bejelentkezés szükséges. Viszont vannak olyan kezelések, amelyeket KONZULTÁCIÓ NÉLKÜL, nagyon rövid határidővel vállalni tudunk. Ilyenkor is történik VISIA állapotfelmérés, de nem kell kivárni a konzultációs időpontot. Ezek kivétel nélkül sérülés nélküli (non-ablatív, non-invazív) kezelések, melyek nem igényelnek gyógyulási időt.

Időpontkérés: (06 1) 336 00 77; (06 1) 316 70 28; (06 70) 770 26 63

KÖSZÖNJÜK ÉRDEKLŐDÉSÜKET!