Ráncfeltöltés, volumenpótlás

Ráncfeltöltés, volumenpótlás hyaluronsavval

A korral megjelenő mély, karakteres ráncokat az arcon feltöltő anyagokkal kezelhetjük.

A közvetlenül a ráncba és az alá adott hialuronsav vagy Ca-hydroxilapatit hosszú időre kisimítja a kezelt felületet. Az utóbbi évek kutatásai arra is rámutatnak, hogy a ráncfeltöltés nem csupán a besüppedt terület korrekciója okán látványos hatású, de a beadott anyag hosszú távon serkenti a rugalmas és kollagénrost, valamint saját hialuronsav képződést, javítja a bőr vízmegkötő képességét, emiatt a kezeléseket egyre ritkábban szükséges ismételni. Míg korábban a ráncfeltötlés célpontja az orr-ajak barázda, az ajakzugtól lefelé futó un. marionett ráncok és a szemöldökök közti ráncok voltak, ma már az arc volumenvesztésének figyelembe vételével komplex arcformázás és ráncfeltöltés történik.

A korral a bőrt feszesen tartó, azt kitöltő kollagénhálózat és az alatta elhelyezkedő zsírpárnák térfogata folyamatosan csökken. Ez idővel a bőrünk elvékonyodásához, a lágyszövetek helyi csökkenéséhez és az arcforma változásához vezet. Ráncok, redők alakulnak ki, melyek a gravitációs húzás és a gyenge bőr miatt tovább mélyülnek. A végeredmény: ráncokkal tarkított egyenetlen bőrfelület, megváltozott arckarakter, szomorú, vagy fáradt tekintet. A volumenpótlásra használt feltöltő anyagokkal, azokat mélyen beadva ezen egyenetlenségeket szüntetjük meg és a ráncok is simulnak. A másodlagos, reaktív kollagén termelés fokozódás miatt az eredmény tartós, a bőr szerkezete hosszú távon is javul. A volumenpótlás alkalmazási területei: könnycsatorna környéke (karikás, beesett szem), arccsont (járomcsont) kiemelése, az arcközép és a halántéktáj (temporalis régió) volumenhiányának pótlása, az állkapocs formázása, a beugró áll kiemelése, az orr formázása.

Klinikánkon a hialuronsav tartalmú volumenpótló és ráncfeltöltő anyagokat a bőr szerkezeti és minőségi lézeres megújítása után, a volumenhiány és az arc formájának helyreállítására, a ráncok eltüntetésére alkalmazzuk. Ha először lézeres kezelést végzünk, a bőr kollagén- és rugalmas rost hálózata, valamint a sejtek összetétele megújul. A lézer által okozott bőrszerkezet megújulás következtében a ráncfeltöltés hatása természetesebb és tartósabb.

A ráncfeltöltés és volumenpótlás plasztikai sebész orvosunkkal történő konzultáció után, akár közvetlenül a konzultáció után elvégezhető, hiszen a hyaluronsavas töltőanyagok teljes skáláját készleten tartjuk.

Szem alatti töltés: 125.000,- A szemkörnyékén kívüli területre adott első ampulla beadásának ára: 99.000,- második ampullától 75.000,-/db. (bruttó ÁFÁ-s árak). Radiesse és más speciális ampullák ára az előbbieknél magasabb, a konzultáció során részletesen tájékoztatjuk erről.

Klinikánk 2020. májusában bevezetett “Covid-19 járványügyi protokoll”-ját fenntartjuk, de a helyszíni kötelező tesztelést 2022.májusától felfüggesztettük. Klinikánk higiénikus szakembert alkalmaz a protokoll felülvizsgálata és az újabb intézkedések bevezetése céljából. Kérjük a biztonsági protokoll maradéktalan betartását, pácienseink és munkatársaink védelmében.