Ráncfeltöltés hyaluronsavval

Ráncfeltöltés hyaluronsavval

A korral megjelenő mély, karakteres ráncokat az arcon feltöltő anyagokkal kezelhetjük.

A közvetlenül a ráncba és az alá adott hialuronsav vagy Ca-hydroxilapatit hosszú időre kisimítja a kezelt felületet. Az utóbbi évek kutatásai arra is rámutatnak, hogy ezen kezelések nem csupán a feltöltés okán hatékonyak, de a beadott anyag hosszú távon serkenti a rugalmas és kollagénrost képződést, javítja a bőr vízmegkötő képességét, emiatt a kezeléseket egyre ritkábban szükséges ismételni. A legtöbbször ily módon kezelt ráncok: az orr-ajak barázda, az ajakzugtól lefelé futó un. marionett ráncok és a szemöldökök közti ráncok.

A korral a bőrt feszesen tartó, azt kitöltő kollagénhálózat folyamatosan csökken. Ez idővel a bőrünk elvékonyodásához és a lágyszövetek helyi csökkenéséhez vezet. Ráncok, redők alakulnak ki, melyek a gravitációs húzás és a gyenge bőr miatt tovább mélyülnek. A végeredmény: ráncokkal tarkított egyenetlen bőrfelület. A volumenpótlásra használt feltöltő anyagokkal, azokat mélyen beadva ezen egyenetlenségeket szüntetjük meg és a ráncok is simulnak. A másodlagos, reaktív kollagén termelés fokozódás miatt az eredmény tartós, a bőr szerkezete hosszú távon is javul. Indikációs területei: könnycsatorna környéke (karikás, beesett szem), arccsont (járomcsont) kiemelése, állkapocscsont formázása, beugró áll kiemelése, orr formázása.

Klinikánkon a ráncfeltöltő anyagok másodlagos szerephez jutnak: az esetek jelentős részében először lézeres kezelést javaslunk, mellyel a bőr kollagén- és rugalmas rost hálózata, valamint a sejtek összetétele újítható meg. A lézer által okozott bőrszerkezet megújulás következtében a hatás természetesebb és tartósabb.

Klinikánk 2020. májusában bevezetett járványügyi protokollját fenntartjuk. Biztonsági intézkedéseink pácienseink védelmét szolgálják.