Hónalj botulinum

Hónalj botulinum

Hollywood egyik slágere a fokozott verejtékezés Botulinum kezelése finom tűvel végzett injekciókkal

A fokozott izzadás a verejték mirigyek okozta kóros működés. A hyperhidrosis társadalmilag és szakmailag is kellemetlenségeket okozhat. Általában a hónaljban, tenyéren, talpon jelentkezik, de más területeket is érinthet. A tenyér, talp kezelése a hagyományos csapvíz iontoforézissel is jól kezelhető (Dr Derm Equipment Hyperhidrosis készülék), de a hónaljaknál csupán a Botulinum kezelés tud segíteni.

Mi az oka a túlzott izzadásnak?

A bőr egyes területein megjelenő túlzott izzadásnak az oka legtöbbször ismeretlen. Több tényező, mint például a helytelen táplálkozás, a szorongás, problémák, depresszió, serdülőkori hormonális változások szerepet játszhatnak kialakulásában.

 Az eljárás

Annak érdekében, hogy csökkenjen a túlzott izzadás, A-típusú botulotoxinnal kezeljük az érintett területet egy igen vékony tűvel. A megfelelően hígított oldat kicsiny mennyiségét injektáljuk a bőrbe kb. négyzetcentiméterenként. A kezelt területen megszűnik a  hyperhidrosis, mert a botulinum megakadályozza az idegi impulzusok terjedését az idegrostok és a verejték mirigy között. A kezelés gyors és nem igényel anesztéziát. A betegek arról számolnak be, hogy kevésbé fájdalmas, mint a vérvétel. Érzéstelenítő kenőcsöt használunk abban az esetben, ha a páciens rendkívül érzékeny a fájdalomra.

Eredmények

Az eredmény a kezelés után három-hat nappal már látható, érezhető. Ha bizonyos területeken az izzadás csökkenése nem elégséges, ez néhány hét múlva korrigálható. Mivel a Botulinum toxin injekció nem gyógyítja véglegesen a hyperhidrosist, a tünetek fokozatosan visszatérhetnek 8-12 hónap múlva. Ilyenkor a kezelés ismételhető.

 

Klinikánk 2020. májusában bevezetett járványügyi protokollját fenntartjuk. Biztonsági intézkedéseink pácienseink védelmét szolgálják.