Izzadás elleni botox kezelés

Izzadás elleni botox kezelés

Hollywood egyik slágere a fokozott izzadás kezelése finom tűvel végzett Botulinum injekciókkal

A fokozott izzadás a verejték mirigyek okozta kóros működés. A hyperhidrosis társadalmilag és szakmailag is kellemetlenségeket okozhat. Általában a hónaljban, tenyéren, talpon jelentkezik, de más területeket is érinthet. A tenyér, talp verejtékezése a hagyományos csapvíz iontoforézissel is jól kezelhető (Dr Derm Equipment Hyperhidrosis készülék), de a hónaljaknál igazán a botox kezelés tud segíteni.

Mi az oka a túlzott izzadásnak?

A bőr egyes területein megjelenő hyperhidrosis oka legtöbbször ismeretlen. Több tényező, mint például a helytelen táplálkozás, a szorongás, problémák, depresszió, serdülőkori hormonális változások, egyes gyógyszerek szedése szerepet játszhatnak kialakulásában. A dezodorok hatása sok esetben nem kielégítő, a kellemetlen szagot ugyan kontrollálja, de a verejtékezést nem szünteti meg. A dezodorok használatára vonatkozóan felmerültek már kényes kérdések, újra és újra kapcsolatba hozzák a mellrák kockázati tényezőivel, így sokan csak óvatosan alkalmazzák e készítményeket. Számukra is kitűnő alternatívát jelent a rendszeresen igénybe vett botox injekciós kezelés.

 A hónalj izzadás botox kezelése

Annak érdekében, hogy csökkenjen a túlzott izzadás, A-típusú botulotoxinnal kezeljük az érintett területet egy igen vékony tűvel. A megfelelően hígított oldat kicsiny mennyiségét injektáljuk a bőrbe kb. négyzetcentiméterenként. A bőrre négyzethálós mátrix mintázatának megfelelően juttatjuk be a botox hatóanyagot, hogy az érintett területen egyenletes legyen a hatás. A kezelt régióban megszűnik a hyperhidrosis, mert a botox megakadályozza az idegi impulzusok terjedését az idegrostok és a verejték mirigy között. A kezelés gyors és nem igényel anesztéziát. A betegek arról számolnak be, hogy kevésbé fájdalmas, mint a vérvétel. Érzéstelenítő kenőcsöt használunk abban az esetben, ha a páciens rendkívül érzékeny a fájdalomra.

Eredmények

A botox kezelés eredménye három-hat nappal később már észlelhető. Ha bizonyos területeken az izzadás csökkenése nem elégséges, ez néhány hét múlva korrigálható. Mivel a Botulinum toxin injekció nem gyógyítja véglegesen a hyperhidrosist, az izzadás fokozatosan visszatérhet 6-12 hónap múlva. Ilyenkor a kezelés ismételhető.

Eredmények

A hónalj izzadás elleni kezelés ára 139.700 Ft, mely mindkét oldal botox injekciós kezelését és az anyagárat is tartalmazza.

 

Klinikánk 2020. májusában bevezetett “Covid-19 járványügyi protokoll”-ját fenntartjuk, de a helyszíni kötelező tesztelést 2022.májusától felfüggesztettük. Klinikánk higiénikus szakembert alkalmaz a protokoll felülvizsgálata és az újabb intézkedések bevezetése céljából. Kérjük a biztonsági protokoll maradéktalan betartását, pácienseink és munkatársaink védelmében.