Izzadás gátlása botulinum kezeléssel

Izzadás elleni botox kezelés

Hollywood egyik slágere a fokozott izzadás kezelése finom tűvel végzett Botulinum injekciókkal

A fokozott izzadás a verejték mirigyek okozta kóros működés. A hyperhidrosis társadalmilag és szakmailag is kellemetlenségeket okozhat. Általában a hónaljban, tenyéren, talpon jelentkezik, de más területeket is érinthet. A tenyér, talp verejtékezése a hagyományos csapvíz iontoforézissel is jól kezelhető (Dr Derm Equipment Hyperhidrosis készülék), de a hónaljaknál igazán a botox kezelés tud segíteni.

Mi az oka a túlzott izzadásnak?

A bőr egyes területein megjelenő hyperhidrosis oka legtöbbször ismeretlen. Több tényező, mint például a helytelen táplálkozás, a szorongás, problémák, depresszió, serdülőkori hormonális változások, egyes gyógyszerek szedése szerepet játszhatnak kialakulásában. A dezodorok hatása sok esetben nem kielégítő, a kellemetlen szagot ugyan kontrollálja, de a verejtékezést nem szünteti meg. A dezodorok használatára vonatkozóan felmerültek már kényes kérdések, újra és újra kapcsolatba hozzák a mellrák kockázati tényezőivel, így sokan csak óvatosan alkalmazzák e készítményeket. Számukra is kitűnő alternatívát jelent a rendszeresen igénybe vett botox injekciós kezelés.

 A hónalj izzadás botox kezelése

Annak érdekében, hogy csökkenjen a túlzott izzadás, A-típusú botulotoxinnal kezeljük az érintett területet egy igen vékony tűvel. A megfelelően hígított oldat kicsiny mennyiségét injektáljuk a bőrbe kb. négyzetcentiméterenként. A bőrre négyzethálós mátrix mintázatának megfelelően juttatjuk be a botox hatóanyagot, hogy az érintett területen egyenletes legyen a hatás. A kezelt régióban megszűnik a hyperhidrosis, mert a botox megakadályozza az idegi impulzusok terjedését az idegrostok és a verejték mirigy között. A kezelés gyors és nem igényel anesztéziát. A betegek arról számolnak be, hogy kevésbé fájdalmas, mint a vérvétel. Érzéstelenítő kenőcsöt használunk abban az esetben, ha a páciens rendkívül érzékeny a fájdalomra.

Eredmények

A botox kezelés eredménye három-hat nappal később már észlelhető. Ha bizonyos területeken az izzadás csökkenése nem elégséges, ez néhány hét múlva korrigálható. Mivel a Botulinum toxin injekció nem gyógyítja véglegesen a hyperhidrosist, az izzadás fokozatosan visszatérhet 6-12 hónap múlva. Ilyenkor a kezelés ismételhető.

Eredmények

A hónalj izzadás elleni kezelés ára 139.700 Ft, mely mindkét oldal botox injekciós kezelését és az anyagárat is tartalmazza.

 

Tisztelt Pácienseink! Új bejelentkezési rendszert alkalmazunk, melynek elemeit folyamatosan vezetjük be. Az első, hogy a telefonon történő időpontkéréskor Önnek célszerű megjelölnie, milyen témakörben kíván konzultációt folytatni szakorvosainkkal. Vannak bizonyos szakterületek, melyre specializálódtunk, s akkor tud a specialistával találkozni, ha előre megjelöli a problémakört. Az alábbi listában megtalálja a fő témaköröket, mely alapján az adott területtel foglalkozó, megfelelő szakorvoshoz fogjuk Önt irányítani. Lehetősége van két problémakört is megjelölni, de azt csak abban az esetben tudja egy konzultáció keretében intézni, ha ugyanaz a specialista foglalkozik mindkét területtel. Ezt a bejelentkezés során jelezni fogjuk Önnek.

Telefon: (06 1) 336 00 77; (06 1) 316 70 28; (06 70) 770 26 63

KÖSZÖNJÜK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉT!