Botox (Botulinum) ránctalanítás

Botox (Botulinum) ránctalanítás

A Botulinum toxin injekció a ráncok időleges csökkentésének leggyorsabb módja

Az évek előre haladtával a homlokon, szemkörnyéken, orcákon egyre mélyülő ráncok alakulhatnak ki, melyeket mimikai ráncoknak nevezünk. Kialakulásukért az arc izomzatának fokozott működése tehető felelőssé. A kezeléshez egy terápiás izomlazító szert használunk, melyet a Clostridium botulinum nevű baktériumból nyernek ki.

Hogyan működik a Botulinum toxin a bőrünkben?

A Botox injekció a beadás helyén megakadályozza vagy csökkenti a mimikai izmok összehúzódását, így a felette kialakult ráncok kisimulnak. A megfelelően adagolt Botulinum hatóanyag az izmokat kismértékben relaxálja, nem tűnik el az arc mimikája, csupán simul a bőrfelület. A Botox kezelés során egy igen vékony tűvel bizonyos pontokon, kis mennyiséget adunk a bőr alá, a ráncokért felelős izmokba. A Botox kezelés hatékony, biztonságos, és körülbelül 10 percig tart. Minimális fájdalommal jár a tűszúrás, érzéstelenítésre nincs szükség. A botox kezelés a világszerte beadott többtízmillió adag injekció tapasztalatai alapján biztonságos.

Mennyi ideig tart a Botulinum toxin  kezelés hatása?

A hatás általában 4-8 hónapig tart és fokozatosan csökken. Ismételt kezeléseket követően az eredmények tovább is tarthatnak. Mellékhatásai a Botulinum kezelésnek, ha vannak, általában enyhék és átmeneti jellegűek. Ritkán, ismételt Botox kezeléseknél előfordulhat allergiás reakció a bőrön. Ideiglenes apró bevérzés néha tapasztalható, de ez a tünet magától megszűnik néhány nap alatt, de ezalatt is sminkelhető. Ritkán előfordulhat a szemhéj megereszkedése vagy aszimmetria az orcákon, de ez csak ideiglenes.

Milyen eredményekre lehet számítani?

A Botulinum toxin hatása jellemzően 3 napon belül látható. A végleges eredmény 1-2 hét után alakul ki. Amint az izom részben inaktív lesz és a Botulinum kisimítja a bőrt, az arc nyugodtabb és fiatalosabb megjelenést mutat. A Botox kezelést gyakran együtt használjuk más eljárásokkal, mint a lézeres bőrfiatalítás és a hialuronsav injekciós feltöltő kezelések. A legmegfelelőbb kombinációkat az előzetes vizsgálat alapján, a konzultáció során tudjuk kialakítani.

Tisztelt Pácienseink! Szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy az általános bőrgyógyászati vizsgálatra és az anti-aging konzultációra előzetes bejelentkezés szükséges. Viszont vannak olyan kezelések, amelyeket KONZULTÁCIÓ NÉLKÜL, nagyon rövid határidővel vállalni tudunk. Ilyenkor is történik VISIA állapotfelmérés, de nem kell kivárni a konzultációs időpontot. Ezek kivétel nélkül sérülés nélküli (non-ablatív, non-invazív) kezelések, melyek nem igényelnek gyógyulási időt.

Időpontkérés: (06 1) 336 00 77; (06 1) 316 70 28; (06 70) 770 26 63

KÖSZÖNJÜK ÉRDEKLŐDÉSÜKET!