Rosacea PDL értágulat és rozácea kezelés

Rosacea PDL

Értágulatos bőr és gyulladt rozácea kezelése pulzáló festéklézerrel

A rozácea, a bőr felületén megjelenő finom, vagy közepesen vaskos értágulatok, valamint az éranyajegyek kezelése pulzáló festéklézerrel. A Rosacea PDL kezelés során a pulzáló festéklézer fényét a vér hemoglobinja nyeli el, így célzottan melegíti fel a tágult ereket, mely a rozáceás bőr és az éranyajegyek (tűzfolt, hemangioma) legfőbb alkotója. A felmelegítés az erek falának összetapadását, azok elzáródását okozza. A Rosacea PDL kezeléssel a problémás erek a bőrfelület megsértése nélkül tüntethetőek el: enyhül a rozácea, eltűnnek a zavaró éreredetű rendellenességek.

Kinek ajánlott a Rosacea PDL kezelés?

Akinek a bőrén értágulatok jelentek meg, vagy orvos által diagnosztizált rozácea bármilyen formájában szenved. Akinek a bőrén születése óta meglévő, vagy később jelentkező éranyajegy, tűzfolt, értágulat (pókanyajegy, rubin névusz, hemangioma) van. Aki sérüléssel nem járó, kíméletes kezelési módszerrel szeretné az arcbőr olyan rendellenességeit eltüntetni, mint a kivörösödési hajlam, a látható telangiektázia (a rosacea különböző formái), vagy a tág pórusok.

Kezelhető felületek

A legkisebb kezelhető felület az orr önmagában, de választható az orr és orcák, a két arcfél vagy a teljes arc, a nyak, illetve a dekoltázs. A test bármely része, melyen zavaró értágulat, éranyajegy van. Több régió egyidejű kezelése is lehetséges.

A Rosacea PDL kezelés előkészítése

A rozácea és az éranyajegyek pulzáló festéklézerrel történő kezelése különösebb előkészítést nem igényel, általában már a vizsgálat napján el tudjuk végezni. Az arcbőr ereinek Visia képalkotó diagnosztikai rendszerrel történő felmérése után meghatározzuk a rozácea kiterjedését, s a kezelendő területet ennek segítségével választjuk ki. Nem javasoljuk a napozást vagy a szoláriumozást a kezelést megelőző két hétben.

Hogyan zajlik a rozácea lézeres kezelése?

A Rosacea PDL (pulzáló festéklézeres) kezelés során egy ceruzaszerű kezelőfejjel foltszerű, rövid fényimpulzusokat juttatunk a bőrre. Ezután a szomszédos bőrterület kezelése következik. A kezelendő felületet akár 2-3 soron is végigkezelhetjük, a probléma jellegű függően. Az alkalmazott hideglevegős hűtés megakadályozza a bőr égési sérülését. A kezelés enyhe kellemetlenséggel járhat, jellemzően fájdalommentes.

Munkaképesség, otthoni ápolás

A bőrsérülést nem okozó Rosacea PDL kezelés után a páciens azonnal munkaképes. Enyhe, általában néhány óra alatt múló bőrvörösség, vagy a sérült erek területén kialakuló bevérzéses foltok (purpura), melyek a kezelés hatásosságát jelezhetik, 5-7 nap alatt elmúlnak. Ezek mindig átmenetiek, ám zavaró megjelenésük miatt esetleg néhány nap betegállomány javasolt. A rozácea betegség súlyosbodása még átmenetileg sem várható. A kezelés utáni bőr óvatos otthoni ápolást igényel, s egy hónapig tartó fényvédelmet mindenképpen javaslunk.

Kezelések száma

Akár egyetlen Rosacea PDL kezelés hatásos lehet, de a tökéletes eredmény eléréséhez ismételt kezelések elvégzését javasoljuk (3-4 kezelésből álló kúra). A Rosacea PDL kezelésekre 3-4 hetente kerülhet sor.

A rozácea kezelés tudományos háttere

A Rosacea PDL kezelés a Cynosure Inc. USA lézergyártó cég Cynergy, illetve Európa legnagyobb lézergyártó cége, a DEKA Synchro VasQ nevű pulzáló festéklézerével történik. A pulzáló festéklézer az érkezelések nemzetközileg elismert „gold standardja” - ez a technológiára vonatkozik, nem a készülékre. Nevét onnan kapta, hogy a vér festékanyagában, a hemoglobinban tökéletesen elnyelődő lézerfényt különleges módon: szerves festék villanófénnyel történő gerjesztésével állítják elő. A Dr Derm Anti-Aging Bőrgyógyászat, Esztétikai Lézer és Plasztikai Sebészet - Dr Varju Gábor vezetésével - több mint két évtizede használ pulzáló festéklézer készüléket, több ezer kezelés tapasztalatával. Magyarországon az első magánrendelés, ahol PDL-t helyeztek üzembe.

Tisztelt Pácienseink! Szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy az általános bőrgyógyászati vizsgálatra és az anti-aging konzultációra előzetes bejelentkezés szükséges. Viszont vannak olyan kezelések, amelyeket KONZULTÁCIÓ NÉLKÜL, nagyon rövid határidővel vállalni tudunk. Ilyenkor is történik VISIA állapotfelmérés, de nem kell kivárni a konzultációs időpontot. Ezek kivétel nélkül sérülés nélküli (non-ablatív, non-invazív) kezelések, melyek nem igényelnek gyógyulási időt.

Időpontkérés: (06 1) 336 00 77; (06 1) 316 70 28; (06 70) 770 26 63

KÖSZÖNJÜK ÉRDEKLŐDÉSÜKET!