Frakcionált 1540nm bőrmegújító lézer

Frakcionált 1540 bőrmegújító kezelés

Bőrszerkezet megújítás, hegkezelés és pigment halványítás lézerrel

Bőrsérülés nélküli frakcionált lézeres bőrmegújító kezelés tágpórusú bőr, felületes ráncok, hegek, valamint májfoltszerű pigmentáció esetén. A lézer okozta felmelegedés a sejtek felforrósodását okozza, mely mikroszkópikus méretű károsított oszlopokat eredményez a bőrben (részben elpusztítja a bőrtüneteket okozó kóros állományt). A károsodott területek néhány hónap alatt új sejtekre cserélődnek ki, így a bőr az oszlopok területén teljesen megújul. Ismételt kezelésekkel az új sejtek aránya fokozatosan növelhető.

Kinek ajánlott a bőrmegújító lézeres kezelés?

Akinek az arcbőre gyulladásos folyamatok lezajlása (acne) és UV-terhelés (napozás, szolárium) következtében pigmentfoltos lett. Akinek az első ráncok megjelentek a bőrén. Akinek korábban aknés (pattanásos) folyamat felszínes hegeket hagyott a bőrén, vagy bőrtípusa zsíros, tágpórusú. Aki sérüléssel nem járó, kíméletes kezelési módszerrel szeretné az arcbőr természetesen egészséges állapotát visszaállítani.

Kezelhető felületek

A két arcfél vagy a teljes arc, a nyak, illetve a dekoltázs. Több régió egyidejű kezelése is lehetséges.

Előkészítés

A frakcionált 1540 lézerkezelés különösebb előkészítést nem igényel, általában már a vizsgálat napján el tudjuk végezni. Nem javasoljuk a napozást vagy a szoláriumozást a kezelést megelőző két hétben.

A kezelés

A frakcionált 1540 lézerkezelés során egy kezelőfejjel foltszerű, rövid fényimpulzusokat juttatunk a bőrre. Ezután a szomszédos bőrterület kezelése következik. A kezelendő felületet 1-3 soron kezeljük végig, a probléma jellegű függően. A kezelés enyhe kellemetlenséggel járhat, jellemzően fájdalommentes.

Munkaképesség, otthoni ápolás

A bőrsérülést nem okozó frakcionált 1540 lézerkezelés után a páciens azonnal munkaképes. Enyhe, általában néhány óra alatt múló bőrvörösség előfordulhat. A kezelés utáni bőr óvatos otthoni ápolást igényel, s egy hónapig tartó fényvédelmet mindenképpen javaslunk.

Kezelések száma

A megfelelő eredmény eléréséhez ismételt kezelések elvégzését javasoljuk (4-8 kezelésből álló kúra). Az ICON frakcionált 1540 lézerkezelésre 2-3 hetente kerülhet sor.

A kezelés tudományos háttere

Az ICON lézerkezelés a Palomar-Cynosure lézergyártó cég 1540nm-es frakcionált Er:Glass lézerével történik, mely a lézer energiáját kis frakciókban, oszlopszerűen juttatja a bőrbe. A Dr Derm Anti-Aging Bőrgyógyászat, Esztétikai Lézer és Plasztikai Sebészet - Dr Varju Gábor vezetésével - elsőként alkalmazza a készülékeket és a hozzá kapcsolódó kezelési módszert Magyarországon. Sárvári rendelőnkben egy másik gyártó azonos elven működő, frakcionált 1540nm-es Er:Glass lézerkészülékét használjuk.

A kezelés ára

A frakcionált 1540 lézerkezelés ára, a kezelendő bőrfelülettől függően alkalmanként 60.000 Ft és 295.000 Ft közé tehető (utóbbi a teljes arc, nyak, dekoltázs kezelésre vonatkozik).

Klinikánk 2020. májusában bevezetett “Covid-19 járványügyi protokoll”-ját fenntartjuk, de a helyszíni kötelező tesztelést 2022.májusától felfüggesztettük. Klinikánk higiénikus szakembert alkalmaz a protokoll felülvizsgálata és az újabb intézkedések bevezetése céljából. Kérjük a biztonsági protokoll maradéktalan betartását, pácienseink és munkatársaink védelmében.